Planera ett Blacklight-party!

Planera ett Blacklight-party! – Blacklight-partyn är ett häftigt och annorlunda event som är på uppgång i Sverige. Det är ett härligt party som alla bör uppleva vid minst ett tillfälle och som ses alltmer frekvent i de svenska hemmen. Ett blacklight-party innebär att festlokalen är nedsläckt och det enda som syns är de tillbehör som lyser i mörket. Spännande tillbehör och musik som förhöjer upplevelsen kommer garanterat att få alla att uppskatta en inbjudan!

Men för att du ska kunna förbereda festen till punkt och pricka, har vi skapat denna praktiska lista. Genom att investera i rätt tillbehör kan du skapa en fest som dina gäster sent kommer glömma!

Vad är ett Blacklight-party?

Ett så kallat Blacklight-party innebär i grund och botten att ljuset att släcks ner, musiken höjs och gästerna går att urskilja med hjälp av tillbehör, accessoarer och kläder som lyser i mörkret. Det är ett spännande och väldigt anpassningsbart event där alla kan sätta sin egna prägel och komma iklädda vad helst de önskar.

Marknaden för självlysande produkter, påbörjades framförallt med små, små stjärnor som man placerade i taket som skulle bringa lite ljus i mörkret. Idag är dock utbudet av självlysande produkter enormt och det går idag att inhandla allting från självlysande skor till masker som glöder i mörker. Detta gör att du kan planera ett välordnat party med mängder av självlysande tillbehör.

Hur bör ett blacklight -party planeras?

För att du ska kunna fixa ett party som alla pratar om, är det några saker som du ska ha i åtanke. Det är framförallt viktigt att du lägger en ribba för hur mycket du vill spendera, att du bjuder in rätt antal personer och såklart även baserar festens upplägg på vilka personer som kommer. Är festen endast för vuxna eller kommer det även att vara barn närvarande?

Det finns egentligen inget rätt eller fel, vad gäller att planera fester. Så länge temat, lekar och festens innehåll är anpassat efter de personer som du bjuder in, är det egentligen inte mycket som kan gå fel.

Men det är trots allt viktigt att du har ett upplägg, köper in nödvändiga tillbehör och såklart även har lite extra detaljer som lyser upp mörkret eller som dina gäster kan använda i sin utstyrsel, om de inte redan har självlysande accessoarer på sig.

Nedan kan du läsa om några punkter som vi tycker du ska ha i åtanke, när du planerar årets fest med Blacklight-tema, samt vilka tillbehör som kan förhöja festligheten och stämningen i lokalen som ditt party anordnas i.

Ha ett tema

För att du ska kunna anordna en riktig höjdarfest, är det alltid roligt att ha ett tema. Kanske ett som baseras på 80-talet där dina gäster kan klä sig i färgsprakande kläder och populära cykelbyxor, neonglitter att applicera i håret eller på kroppen, smink som lyser i mörker och kanske ett par armband  eller halsband som lyser upp rummet och gör att ni kan urskilja varandra.

Beroende på vilka gäster som är närvarande, kan temat såklart se lite olika ut. Var kreativ och skapa ett roligt upplägg som ingen annan har använt.

Gå loss med kreativiteten!

Blacklight är festen då du kan gå loss, vad gäller kreativa skyltar, detaljer och tillbehör som verkligen lyser upp rummet. Ge till exempel dina gäster en krigsmålning med kroppsfärg i gul, rosa eller lila som lyser i mörkret eller bjud på tilltugg och drinkar i självlysande glas eller muggar.

Bjud in dina gäster med ett fint kort, som är färglagt eller skrivet med fina kulörer. Gärna i neon för att gå i samma anda som festen. Det finns mängder av pennor som du kan köpa som gör så att skriften lyser i mörkret. Gör en personlig inbjudan som dina gäster även kan spara som ett roligt minne.

Förhöj stämningen med ljus och ljud

Inget livar upp en fest så mycket som musik kan göra. En passande och dansvänlig musik gör alla glada och håller gästerna pigga och nöjda. Så om du inte redan har en fet musikanläggning är det dags att investera i detta. Tunga högtalare med bra bas där du enkelt kan koppla samman din mobil eller dator för att kunna ändra låtar och välja spelningslistor som passar tema eller gäster.

Kanske anordna en danstävling eller köp en dansmatta? Eller varför inte köpa en bubbelmaskin som du kan fylla med självlysande bubbelvätska i neon. Detta får bubblorna att lysa i mörkret, vilket även det kommer att bidra till en förhöjd upplevelse.

Festen kan även piffas upp lite extra med blinkande lysen, discolampor och glitter i rummet. Detta kommer dels att ge ett fint sken i mörkret, men är även mysigt och skapar ett bra helhetsintryck.

Den bästa festen bör baseras på dig, din personlig och de gäster som kommer. Variera kvällen med spännande tilltugg, festliga drinkar, tillbehör och lekar som får er alla att skratta tillsammans.

En balans av allt detta kommer resultera i ett Blacklight-party som kommer bli ett gott samtalsämne en bra tid framöver, för alla partysugna gäster!

Bild från Unsplash

Lämna en kommentar