Fixa en myskväll framför Idol

Myskväll! Något de flesta tycker om och uppskattar. Vi svenskar har sedan länge en stadig tradition av fredagsmys, där vi av oklar anledning har bestämt att tacos ska konsumeras. Visst har det förekommit försök av diverse företag att ta över fredagsmyset – jag tittar på er i ett visst kycklingföretag – men i slutändan vinner tacos ändå på matbordet. Precis som att många väljer att spela online casino under myskvällen, en trevlig tradition för en stunds underhållning. Eller så går man på bio. Eller – så tittar man på (ett av) svenskarnas favoritprogram Idol! Idol har sannerligen tagit landet med storm. Av någon anledning är det oerhört svårt att slita sig från de berömmelsetörstande deltagarna – varav flera faktiskt är ganska duktiga. Bra, rent av. Här tittar vi närmare på konceptet ”myskväll framför idol” och ser efter om man inte kan förstärka tillställningen för att göra den ännu trevligare för alla inblandade. Lycka till med myset!

Myskväll med idol görs bäst i sällskap

Det är inget fel att njuta av idol på egen hand. Faktum är att programmet är mångas ”guilty pleasure” och något de kanske inte berättar om på jobbet. För andra är det dock lika självklart som melodifestivalen, och man samlar gärna sina vänner för att se tävlingen tillsammans. Eller helt enkelt tillsammans med sin partner. Oavsett vilket, så är det alltid roligare tillsammans med andra. Varför inte slå vad om utfallet innan programmet börjar, och se om juryns barska åsikter överensstämmer med era egna? Fina priser kan delas ut av den som är kreativ!

Fredagsmys är mer än bara tacos

Är du rent av lite less på tacos? Du är inte ensam. Det finns annat gott att njuta av under en myskväll. Fördelen med tacos är att anrättningen är tv-vänlig. Man kan rent av ta fram alla ingredienserna och plocka ihop sina tacos medan man tittar på programmet. Detta går även att åstadkomma med andra rätter. Varför inte en grekisk myskväll med oliver, fetaost, bröd med lite olivolja och flingsalt, grekiska grillspett, tzatziki? Låter det lite omständligt? Då kanske en hemmagjord pizza passar bättre. Fördelen med att göra din egen pizza är att du kan pimpa den efter behag. En favorit är att göra ena halvan ”hawaii” med banan, ananas och skinka och den andra en kryddstark anrättning av stark salami, svarta oliver och rödlök. Möjligheterna är oändliga! Här kommer några tv-vänliga förslag på måltider:

  • Tacos (ja, vi vet, men den måste vara med på listan)
  • Massor av jättegod hemmagjort pizza
  • Kycklingvingar med tillhörande såser
  • Lyxiga snacks, ost och charkuterier för en lite flådigare anrättning

Avrunda med musikparty!

Kvällen måste inte ta slut bara för att programmet tar slut. Om ni är ett gäng vänner som ser idol tillsammans, varför inte förlänga kvällen med en rolig fest där låtarna som agerade covers under programmet spelas upp. Många gillar att skapa sin egen lilla idoluttagning där man sjunger och dansar inför en ”jury”. Släpp loss barnet inom dig, var inte blyg, och ha roligt. Man lever bara en gång!

Lämna en kommentar