Citronen i det här whiskyreceptet rundar av alkoholen och ger den en skarp skärpa. Enkel och sofistikerad klassisk sour-drink!
Whisky Sour
Equipment
- 1 shaker
Ingredienser
- 5 cl whisky (bourbon)
- 3 cl citronsaft
- 2 cl sockerlag
- 1 äggvita
- angostura bitter
Instruktioner
- Skaka först utan is för att bygga upp ett bra skum.
- Skaka därefter drinken kall med is och sila upp i ett lämpligt glas på fot.
- Garnera med angostura bitter på toppen.
Vanliga frågor om whiskey sour
Vad kan man ersätta ägget i whiskey sour?
Aquafaba! Aquafaba är den vätska som finns i en burk kikärter. Eftersom den är så stärkelserik fungerar den som ett bindemedel, ungefär som ett ägg. Två matskedar aquafaba motsvarar 1 äggvita, så använd den i det här receptet som äggvitsersättning.
Varför innehåller whiskey sour ägg?
Bartenders använder äggvita i cocktails, som whiskey sour, för att ge dem en fyllig, krämig konsistens och ett mjukt skumhuvud.