Whisky Sour recept

Citronen i det här whiskyreceptet rundar av alkoholen och ger den en skarp skärpa. Enkel och sofistikerad klassisk sour-drink!

Whisky Sour

Citronen i det här whiskyreceptet rundar av alkoholen och ger den en skarp skärpa. Enkel och sofistikerad klassisk sour-drink!
Tillagningstid 10 minuter
Måltid Drinkar
Portioner 1 drink

Equipment

  • 1 shaker

Ingredienser
  

  • 5 cl whisky (bourbon)
  • 3 cl citronsaft
  • 2 cl sockerlag
  • 1 äggvita
  • angostura bitter

Instruktioner
 

  • Skaka först utan is för att bygga upp ett bra skum.
  • Skaka därefter drinken kall med is och sila upp i ett lämpligt glas på fot.
  • Garnera med angostura bitter på toppen.

Vanliga frågor om whiskey sour

Vad kan man ersätta ägget i whiskey sour?

Aquafaba! Aquafaba är den vätska som finns i en burk kikärter. Eftersom den är så stärkelserik fungerar den som ett bindemedel, ungefär som ett ägg. Två matskedar aquafaba motsvarar 1 äggvita, så använd den i det här receptet som äggvitsersättning.

Varför innehåller whiskey sour ägg?

Bartenders använder äggvita i cocktails, som whiskey sour, för att ge dem en fyllig, krämig konsistens och ett mjukt skumhuvud.

Lämna en kommentar

Recipe Rating