Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Snapsglas – Till festen eller julbordet!

1. Bar Shotglas 5 cl 4-pack2. Shonta shotbricka med 6 glas3. Rosendahl Grand Cru Snapsglas 6 st 4cl
Bar Shotglas 5 cl 4-packShonta shotbricka med 6 glasRosendahl Grand Cru Snapsglas 6 st 4cl

Snapsglas är glas som vanligtvis förekommer på påsken, midsommar och julfesten. Det kännetecknas som det lilla, lilla glaset som tillför väldigt mycket på middagsbjudningen, och efter några glas bjuder det ofta upp till både dans, fest och sång!

När det kommer till snapsglas så finns det ett helt hav av möjligheter med olika designer, färger och former. Vad för snapsglas föredrar du till din middagsbjudning?

Vad är snapsglas?

Snapsglas är väldigt små glas som vanligtvis rymmer cirka 6 centiliter dryck och är ett serveringsglas avsett för snaps och annan alkohol. Den klassiska modellen när det kommer till snapsglas är konformat och har ett långt ben med en rund fot. Men snapsglas finns i otroligt många olika varianter som alla även rymmer olika mycket dryck. Du har allt ifrån shotglas som passar fruktshots till shotbricka med glas och saltkar för de tuffaste shotsen.

Vart köper man snapsglas?

Det finns otroligt många hemsidor och butiker där du kan köpa snapsglas i olika modeller och storlekar. Det kommer garanterat finnas något för dig, kanske letar du mer efter en unik variant eller de klassiska snapsglasen som passar perfekt till julfirandet.

Vilka snapsglas behöver jag?

Ett par snapsglas i glas är någonting som praktiskt taget alla kommer ha användning för, förr eller senare till exempelvis en middagsbjudning och glasen kan komma till användning vid flera olika tillfällen. Det gör dukningen under julfirandet eller midsommar mycket inbjudande, och är ett mer klassiskt alternativ än de snapsglas du kan köpa i plast.

Däremot är snapsglas i plast något som kan komma till mycket bra användning vid en del tillfällen, speciellt vid större fester där du behöver många snapsglas så de räcker till alla gästerna. Snapsglas i plast är framförallt ett mer prisvärt alternativ till skillnad från snapsglas i glas, och skulle en av gästerna ha sönder ett glas i plast så är det bara att ta fram ett nytt.

Men att konstant köpa snapsglas i plast är inte rekommenderat och inte heller särskilt miljövänligt då de oftast kastas efter en enda användning.

Om du har planer på att bjuda över flera gäster och bjuda på en stor fest så har det nog aldrig passat bättre med ett par snapsglas i plast.

Olika typer av snapsglas

Snapsglas eller shotglas är även någonting som är ett väldigt vanligt samlarobjekt. Att hitta så många olika modeller och designer från olika platser som möjligt som du besöker. Det fyller upp barskåpet och du har även fått med dig ett minne från just det resmålet på vägen.

När det kommer till snapsglas så finns det otroligt många olika alternativ att välja bland. Om du tröttnat på de klassiska och stilrena modellerna så kan det vara dags för dig att leta upp ett par väldigt unika och roliga shotglas istället.

Om du vill ha några roliga och praktiska shotglas till festen så kan Twister shotglas vara något för dig. De är tillverkade av plast och kommer i en unik design. De är tvådelade och det tack vare den lilla plastväggen inuti shotglaset. Det gör det möjligt för dig att hälla upp två drycker utan att de kommer blandas och det ger en väldigt cool effekt!

Ett annat alternativ är Shotglas i provrörs design . Det gör hela firandet roligare och kan även vara lägligt vid andra tillfällen. De är perfekta att ställa upp på bordet och låta sällskapet ta ett varsitt provrör när det är dags att sjunga! Du får 6 olika shotglas i en provrörs design med ett rack som du sedan kan ställa dem i.

Ett liknande alternativ är kemi shotglas. Här kan du blanda dina drycker i 4 olika shotglas i form av färgglada kemi-behållare som om du vore i ett laboratorium!

Lämna en kommentar