Så skapar du en magisk trädgårdsfest i sommar!

Sommaren är en underbar tid för att njuta av naturen och spendera kvalitetstid med familj och vänner. Vad kan vara bättre än att ordna en magisk trädgårdsfest som alla kommer att minnas? I denna guide går vi igenom steg för steg hur du kan skapa en oförglömlig fest med enkla men effektfulla tips och tricks.

Planering och tema

Först och främst är det viktigt att ha en klar plan för hur din trädgårdsfest ska se ut. Bestäm ett tema som passar säsongen och dina gästers smaker. Det kan vara allt från en avslappnad BBQ grillfest till en glamourös cocktailfest eller till och med en överraskningsfest för någon du håller kär.

Skapa en gästlista och bestäm ett datum som passar de flesta. Skicka ut inbjudningar i god tid, antingen digitalt eller med vackra papperskort för en personlig touch.

Dekoration och atmosfär

För att skapa en magisk stämning är dekorationen A och O. Börja med att välja färger och dekorationer som passar ditt tema. Några idéer kan vara färgglada lyktor, ballonger, blomsterarrangemang, och mjuka textilier som kuddar och filtar för sittplatser. Tänk också på belysningen där ljusslingor och lyktor kan göra underverk när kvällen faller på.

Placera ut olika sittgrupper för att främja mingel och ge gästerna möjlighet att känna sig bekväma. Glöm inte heller musiken! Skapa en spellista med somriga hits och mjuka bakgrundslåtar som skapar rätt atmosfär.

Mat och dryck

Ingen fest är komplett utan mat och dryck. Planera en meny som är enkel att förbereda men ändå imponerande. Tänk på att inkludera alternativ för alla, inklusive vegetariska och veganska rätter. Här är ett förslag på en somrig meny:

  • Grillade kycklingspett med citron och örter
  • Fräsch sommarsallad med vattenmelon, fetaost och mynta
  • Grillade grönsaksspett med zucchini, paprika och rödlök
  • Lätt marinerad lax med avokadosås

För desserten kan du satsa på något lätt och fräscht, exempelvis en bärpaj eller hemlagad glass. Vad gäller drycker, en fräsch sommarbål kan vara ett trevligt inslag tillsammans med både alkoholhaltiga drycker och de utan och med rätt tillbehör som cocktailset och fina upplägg. Här är ett enkelt recept:

  • 1 flaska vitt vin eller mousserande vin
  • 5 dl soda eller mineralvatten
  • 2 dl hallonsaft
  • Färska bär och myntablad

Blanda alla ingredienser i en stor skål och servera med isbitar.

Aktiviteter och underhållning

För att hålla stämningen på topp kan det vara bra att planera några roliga aktiviteter. Klassiska trädgårdsspel som kubb, krocket eller boccia brukar vara populära och enkla att arrangera. För barnen kan en skattjakt eller ansiktsmålning vara uppskattat.

Om du har möjlighet kan du även hyra en liten ljudanläggning och bjuda in till karaokekväll eller en liten improviserad dansyta för de som vill skaka loss. En fotoskärm med roliga rekvisita kan också vara ett kul inslag och ge gästerna fina minnen att ta med sig hem.

Med en bra planering och lite kreativitet kan du skapa en oförglömlig trädgårdsfest som bjuder på både skratt, samvaro och magiska ögonblick. Lycka till med din sommarfest!

Lämna en kommentar