Roligaste sällskapsspelen 2023 – Spel för hela familjen!

Roligaste sällskapsspelen 2023 – Att spela sällskapsspel är en mycket rolig och stimulerande aktivitet som du kan göra med dina vänner eller din familj under en helkväll tillsammans. Att utmana och tävla mot varandra leder till många skratt samtidigt som ni triggar igång tävlingsinstinkten. Det finns otroligt många sällskapsspel på marknaden och alla föredrar självklart många olika typer utav spel.

Att säga vilket sällskapsspel som är bäst eller roligast är oerhört svårt, en god idé är att planera den ultimata spelkvällen med både spel och tillbehör. Här nedan listar vi några olika varianter som är riktiga kundfavoriter. Vem vet – kanske blir det ditt nästa köp på inköpslistan?

1. Kan du ta en hint

Kan du ta en hint är ett mycket roligt och underhållande sällskapsspel som du kan ägna många utav dina lediga timmar åt. Spelet fungerar som charader, dina lagkamrater ska gissa vad det är du försöker beskriva. Spelet går ut på att du ska få dina vänner eller familjemedlemmar att gissa rätt vad det står på kortet som du plockat upp.

Här kan du visa dina grymma kunskaper i Charader och det gäller att du är riktigt snabbt då du endast har 90 sekunder på dig att snabbt hinta om  Dina lagkamrater måste också vara mycket uppmärksamma och snabba med att gissa vad du gör och för varje omgång så finns det en sak som de inte får gissa på.

Detta spel går att spela med minst fyra personer eller fler. Ett mycket roligt och underhållande spel där du får reda på om dina lagkamrater klarar av att ta en hint!

2. Klassiska Monopol

Självklart så är det klassiska affärspelet Monopol med på denna lista, nu i en trädesign! Det är ett mycket roligt och underhållande spel som går ut på att du ska göra dina motståndare bankrutta.

Du förflyttar spelpjäsen runt planen och köper och säljer tomter samtidigt som du även bygger hus och hotell. Det handlar mycket om väldigt stora pengar och att du snabbt ska bygga upp en enorm förmögenhet tills du äger allting på hela spelplanen. Man kan vara 2-8 spelare när man spelar detta fantastiskt roliga spel och klassiska spel!

3. What do you meme?

Om du tror att du har vad som krävs för att utklassa dina vänner med memes i det verkliga livet så är What do you meme ett mycket roligt spel för dig. Du tävlar om att para ihop den roligaste memen med foton och bildtexter i spelet.

En domare avgör vilken roligaste parningen blir i varje omgång och den som vinner den roligaste parningen vinner rundan. En bra fördel med detta spelet är att man kan vara två till 30 spelare, vilket gör det till ett passande spel för större tillställningar som exempelvis en fest.

4. Ticket to ride

Detta spel går ut på att du ska bygga  upp ett nätverk av järnvägsspår. Spelarna får två resmål att knyta samman med hjälp av järnvägsrutterna på spelplanen. För att kunna ta kontroll över en järnvägsrutt så betalar spelarna med tågkort. Längre stäcker belönas med fler poäng.

Vad som gör detta spel underhållande är att det försvåras allt eftersom och det gäller verkligen att kunna tänka strategiskt för att komma vidare i byggandet. Ticket to ride är ett spel där det krävs mycket hjärna och passar den som vill tänka till lite extra när hen spelar.

5. Absolut överens

Absolut överens är ett mycket roligt och underhållande spel som hjälper dig att lära känna dina partner ännu mer. Spelet går ut på att du ställer frågor som exempelvis “vad är något som måste finnas i kylskåpet eller något som alltid finns i en kvinnas handväska”? Du och din partner svarar på frågor utan att visa era svar för varandra och för varje svar som ni sedan svarat lika så får ni flytta er spelpjäs ett steg framåt. Kommer du och din partner tänka likadant i samma situationer?

Lämna en kommentar