Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Så rengör du dina champagneglas på bästa sätt!

Att ta bort envisa fläckar från alla möjliga glas kan vara utmanande. Champagneglas är ett av de svårare glasen att rengöra på grund av dess avsmalnande form som gör det svårt att rengöra dem ordentligt med din vanliga diskborste. Fläckar från diskmedel eller kalk i vatten som torkar är de vanligaste anledningarna till att champagneglas kan se smutsiga ut, fastän de är rena.

Det finns en hel del tips för att hålla dina champagneglas rena och utan fläckar när det är dags att ta fram dem för att fira. Läs vidare för att ta reda på hur du kan rengöra dina champagneglas på bästa sätt!

Diska dina champagneglas för hand

Någonting som i regel gäller för alla glas, är att de bör diskas för hand för den mest skonsamma hanteringen och champagneglas är inget undantag. Om du lagt ner en del pengar på ett par dyra och ömtåliga glas, är det tråkigt om det skulle förstöras eller gå sönder. Risken för skador blir betydligt mindre om du diskar dina glas för hand.

Detsamma gäller fläckar, då disk i diskmaskin är en stor anledning till att glas får beläggningar eller kan se smutsiga ut. Detta då diskmedelsrester samlas i diskmaskinen vilket sedan kan synas på dina glas genom att lämna en viss hinna på glasen som ser ut som fläckar.

Det absolut bästa sättet att rengöra dina champagneglas för hand är med hjälp av en liten dos diskmedel och varmt vatten. Sedan är det fördelaktigt om du använder dig av ett mjukt redskap som en svamp eller trasa. Det är viktigt att inte använda ett för hårt redskap, då det kan repa ytan på dina glas.

Få bort envisa fläckar från dina champagneglas

Har du tvättat glasen väldigt noggrant men det är fortfarande envisa fläckar på ytan? Var lugn, här nedan kommer flera tips som kan hjälpa dig få bort dem!

Det finns en hel del skonsamma och smarta produkter du kan använda dig av, som du även troligtvis redan har hemma. Du kan bland annat använda dig av fönsterputs för att rengöra dina glas. Tänk dock på att inte använda dig av för hårda redskap som kan lämna repor på dina glas och att endast putsa dem på utsidan av glaset.

  • Ättika är ett speciellt skonsamt sätt att få bort envisa fläckar och någonting som redan finns i de flesta hem. Du rengör dina glas med ättika genom att hälla en liten skvätt på en handduk och sedan försöker du försiktigt torka av fläckarna.
  • Bikarbonat är en annan smart lösning vid många olika problem i hemmet. Det fungerar även utmärkt att använda vid rengöring av dina champagneglas. Använd dig av ett redskap som kan hjälpa dig att skrubba bort fläckarna lite lätt, exempelvis en mjuk svamp eller en gammal tandborste.

Diska champagneglas i diskmaskinen

Det går självklart att diska dina champagneglas i diskmaskin för den som inte har tid eller ork att putsa dem för hand. För att det inte ska slita på ytan eller något glas ska råka gå sönder, är det viktigt att de diskas på rätt sätt. Till att börja med bör du se till att glasen står säkert i maskinen och inte riskerar att ramla eller röra sig under själva diskningen.

När du sedan ska starta diskmaskinen är det bra om du använder dig av ett program som erbjuder låg värme. Detta för att få en sådan skonsam tvätt som möjligt för att inte slita på dina ömtåliga champagneglas. Vissa diskmaskiner är dessutom försedda med speciella program för just glas.

Ännu ett tips är att använda diskapulver istället för en maskintablett för ett skonsammaste resultat på dina glas.

Lämna en kommentar