De perfekta snackidéerna för en lyckad pokerkväll

En riktig pokerkväll tar alltid flera timmar. Därför är det naturligt att ha några goda snacks redo för dig och dina gäster. Kanske har du förberett allt hemma för ett riktigt bra pokerspel, eller så har du ordnat med dina pokervänner att besöka Mr Green och spela ett riktigt bra pokerspel där. Oavsett hur pokerevenemanget planeras bör några goda snacks vara redo i alla fall för att göra evenemanget till en riktigt lyckad pokerkväll.

Bra snacks som ger smakprov och ökar energin när du spelar poker

Förberedelserna för snacks bör inte ta för lång tid, eftersom du i första hand vill koncentrera dig på pokern. Därför är de idéer som presenteras här snabba och enkla att genomföra och passar perfekt till den svala ölen.

Muffins med ost och skinka

En absolut höjdpunkt är definitivt muffins med ost och skinka. De är det perfekta mellanmålet för en pokerkväll. Det behöver inte nödvändigtvis vara muffins, du kan lika gärna använda en hög plåt och sedan helt enkelt skära tärningar av dem. Här är det dock en bra idé att placera tandpetare i tärningarna, så att de genast blir en perfekt fingermat.

För att göra dessa muffins eller kuber behöver du bara lite mjöl, bakpulver, ägg och mjölk. Allting blandas enkelt ihop och slutligen rörs den rivna osten och skinkans tärningar i kort tid. Smaka av med salt och peppar och degen är klar.

Fyll degen i muffinsformar eller använd en rektangulär form eller en bakplåt med hög kant. För pokerkvällen är dock tärningarna med tandpetare mer lämpliga, eftersom de är perfekta som fingermat.

Miniburgare

Perfekt matchande till det mest populära kortspel, poker, är en av de mest populära maträtterna i form av hamburgare. De är utsökta och ett riktigt blickfång. De här miniburgarna kallas inte det för ingenting, för de är gjorda på ett sådant sätt att de verkligen hör hemma i kategorin fingermat och därför helt enkelt inte kan saknas på ett mellanmålsbord. De är lätta och okomplicerade att äta, eftersom ingen vill koncentrera sig på att äta sina hamburgare under pokerspelet.

För inköpslistan:

 • 2 förpackningar med färsk deg för bullar som ska bakas upp.
 • 300 g malet nötkött
 • 100 g körsbärstomater
 • 2 rödlökar
 • 200 g sallad med blad
 • 1 förpackning med ost i skivor

Grädda bara bullarna enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka löken och blanda den med köttfärsen och forma små köttbullar. Stek i en stekpanna med lite olja.

Skär ost, sallad och körsbärstomater i rätt storlek och lägg dem på miniburgaren med lite känsla. När allt är toppat som du vill, glöm inte tandpetaren.

Smörgåsar med skinka och ost

Smörgåsar i miniformat är ett perfekt mellanmål för mellanmål. De är inte bara snabba och enkla att tillaga, utan de är också supergoda.

För inköpslistan:

 • 1 paket rostat bröd
 • 1 paket skinka
 • 1 paket skivad ost

Du behöver ett glas med den minsta diametern, till exempel ett snapsglas.

Skär nu ut rostat bröd, skinka och skivad ost. Det fungerar också bra med en kexform. När du har skurit, staplar du allt på varandra. Smörgåsen med skinka och ost är klar. Glöm inte tandpetaren. Det kan knappast vara mer bekvämt.

Min Hot Dog

Mini-hotdoggen är inte bara ett riktigt blickfång, utan också särskilt välsmakande och lätt att tillaga.

För inköpslistan:

 • 1 burk små cocktailkorvar
 • 1 paket pizzadeg
 • 1 burk cocktailsås

Skär pizzadegen i små remsor. Linda pizzadegsremsorna runt cocktailkorvarna. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Bada korvarna i det heta saltvatten i 30 sekunder. Ta ut korvarna med en slev och låt dem vila en stund. Förvärm ugnen till 180 °C och grädda korvarna i ca 10-12 minuter. Häll cocktailsåsen i en skål och det perfekta mellanmålet är klart.

Äppelpaj på spett

Men ibland behöver man något sött under ett pokerspel. Den lugnar nerverna och är naturligtvis helt utsökt. Därför är äppelpaj på spett, så att säga, det perfekta valet.

För inköpslistan:

 • 4 äpplen
 • 2 paket smördeg
 • brunt socker
 • kanel
 • Form för iskuber

Eftersom äppelpajen på ett spett senare kommer att vara lika stor som en isbit måste äppelbitarna skäras mycket små. Blanda nu tärningarna med socker och kanel efter önskemål. Fyll nu iskuberformen med smördeg. Tryck nu äppelblandningen i iskuberformen med fingrarna.

När alla formar är fulla tar du det andra lagret av smördeg och lägger det ovanpå. Skär nu bort överflödig smördeg och vänd hela formen upp och ner. Nu kan du ta ut iskuberformen och skära ut kuberna i rätt storlek. Grädda tärningarna i den förvärmda ugnen i 200 °C i 20-25 minuter tills de är gyllenbruna. Ett riktigt genialt sött mellanmål för mellanmål.

Mozzarellapinnar i våffeljärnet

Om du har ett våffeljärn för särskilt tjocka våfflor kan du på nolltid få fram läckra mozzarellapinnar. En ostglädje av ett mycket speciellt slag.

För inköpslistan:

 • 2 förpackningar med mozzarellastänger
 • Våffeljärn

Det är verkligen enkelt att göra en mozzarellastång i ett våffeljärn. Allt du behöver göra är att placera pinnarna i våffeljärnets håligheter. Stäng sedan våffeljärnet och så snart pinnarna börjar smälta är de klara. De är särskilt lätta att njuta av som mellanmål om du skär dem i små bitar och serverar en god dipp till dem. Tandpetare kan också användas här för att hålla händerna och framför allt pokerkorten rena.

Vitlöksbröd

Det här är ett fantastiskt vitlöksbröd som är hjärtligt, gott och snabbt att tillaga.

För inköpslistan:

 • 1 rustikt bröd
 • 100 g mozzarella
 • 100 g riven cheddarost
 • 100 g smör
 • 3 vitlöksklyftor
 • 30 g färsk persilja

Blanda smör, hackad vitlök och lite salt. Skålen bör dock vara värmetålig. Låt sedan allt bli flytande i mikrovågsugnen. Tillsätt nu den hackade persiljan. Skär brödet diagonalt tills det får en diamantform. Skär dock inte upp hela brödet. Fyll nu brödet med två tredjedelar av smör-vitlöksblandningen och fyll sedan mozzarellan, som plockats lite i förväg, i brödet tillsammans med den rivna cheddarosten.

Nu sprids den sista tredjedelen av smörblandningen på brödets yta. Brödet lindas sedan in i aluminiumfolie och gräddas i 180 °C i 20 minuter. Sedan gräddas den i ytterligare 5-10 minuter utan aluminiumfolie, eftersom den då blir fin och krispig. Nu kan inget stå i vägen för en lyckad pokerkväll och kanske kommer en av spelarna att lämna kvällen med en stor vinst, vilket har hänt väldigt ofta i poker.

Lämna en kommentar