Padel – Sveriges snabbaste växande sport

Det finns många bra anledningar till att börja träna padel. Med ett snabbt tempo och hög intensitet kan du få ett bra träningspass samtidigt som du har kul med dina lagkamrater. Därför är just padel otroligt populärt och utövas i allt större utsträckning.

Är du nybörjare kan du snabbt utveckla din speltaktik eftersom själva spelreglerna är relativt enkla vilket dessutom kan ge dig motivationen att fortsätta spela.

Bra träning

Hälsofördelarna av att träna regelbundet är stora. I padel får du en omfattande och varierande träning som innefattar kondition, koordination och styrka. Det höga tempot får pulsen och förbränningen att komma igång snabbt. Hela kroppen arbetar under en padelmatch och med tanke på intensiteten får du ut det maximala av tiden i padelhallen. Sporten passar alla åldrar och nivåer vilket gör padel till ett utmärkt alternativ som är lättillgänglig och allt mer eftertraktat.

Regler

Padel är en racketsport som oftast spelas i två lag av fyra personer. Padelbanan har väggar av glas och ett metallstaket som omger banan. I mitten finns ett tennisnät samt markeringar som definierar serverrutorna. Bollen får stutsa i väggarna vilket bidrar till ett högt tempo och snabba ändringar i spelet. Poängräkningen i padel sker på samma sätt som i tennis och målet är att samla flest poäng.

En stor fördel är att padel är en sport med väldigt enkla regler vilket gör att människor vågar prova något nytt och snabbt anpassar sig till spelreglerna. På så sätt kommer du fort in i spelet och kan börja utveckla din individuella taktik.

Välbefinnande och gemenskap

Träning påverkar människans välbefinnande både fysiskt och psykiskt och i den här sporten är det speciellt påtagligt att den kroppsliga ansträngningen i kombination med den sociala gemenskapen ger utmärkta resultat. Du får en nyttig träning samtidigt som du umgås och har kul med dina lagkamrater. Gemenskapen gör det roligt att spela och dina lagkamrater kan dessutom ge dig motivation att träna oftare.

Köp bra tillbehör

Med hjälp av rätt tillbehör kan du få ut det bästa av din träning. Det lönar sig att investera i ett bra padelracket och padelskor. När du väljer dina träningsredskap ska du utgå från dina individuella förutsättningar såsom vikt och fysik men även vilken typ av spel du föredrar. Du kan hitta allt du behöver till din träning på nätet. World of Padel är en specialbaserad onlinebutik med allt du behöver för att säkra en bra träning och ett optimalt spel.

Lämna en kommentar