Recept på cocktailen Negroni

Negroni är den mest älskade cocktailen på världens bästa barer, med en utsökt bestämd smakprofil. Campari är det röda hjärtat i varje Negroni, vilket bekräftas av International Bartenders Association (IBA) som listar den som en av sina officiella ingredienser.

Negroni

För att göra den perfekta klassiska Negroni-cocktailen behöver du bara balans: använd lika delar gin, vermouth och Campari, och välj de bästa produkterna du har inom räckhåll.
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Måltid Drinkar
Portioner 1 drink

Equipment

  • 1 Zestjärn

Ingredienser
  

  • 3 cl Gin
  • 3 cl Campari
  • 3 cl Söt röd Vermouth
  • 1 st skal av apelsin

Instruktioner
 

  • Häll alla ingredienser i ett rörglas med is. Saknar du rörglas går det bra med någon annan behållare där du kan röra runt drinken med is.
  • Rör drinken i ca 45 sekunder. Smaka av några gånger för att känna efter när du hittat rätt. Att röra drinken är till för att dels kyla drinken, men också för att späda ut den.
  • Sila upp drinken i ett isfyllt glas. En så stor isbit som möjligt är att föredra eftersom det får drinken att inte fortsätta spädas ut i samma tempo som med flera mindre isbitar.
  • Ta en bit apelsinzest och pressa det över drinken för att få ut apelsinskalets oljor. Gnid zesten mot glasets kanter innan du stoppar ner det i drinken.
Keyword Campari, Gindrinkar, Vermouth

Negroni-cocktailen, som går tillbaka till Florens 1919, sägs ha skapats av Fosco Scarselli i hans bar Café Casoni efter att den berömde greven Camilo Negroni bad honom att förstärka sin favoritcocktail – Americano – genom att ersätta sodavatten med en skvätt gin.
Scarselli lade till en apelsinskiva som garnering, i stället för den vanliga citronklyftan, och från och med detta ögonblick var Negroni född.

Vad är Negroni?

Negroni är en av världens mest populära cocktails med en något besk smak är den perfekt som apertif.

Hur smakar Negroni?

Negroni har en något besk och pikant smak.

Vilken Vermouth till Negroni?

Vi rekommenderar en lite sötare Vermouth för att väga upp beskan, tex Carpano Antica Formula

Lämna en kommentar

Recipe Rating