Några enkla drinkar till sommarfesten

När vädret tillåter, är det dags att städa ur grillen och bjuda in dina nära och kära till en härlig sommarfest där du kan bjuda på fräscha och goda drinkar. Många drar sig ofta för att göra egna cocktails hemma och tror att det krävs mängder av ingredienser och redskap för att drinken ska smaka bra, vilket inte alls är fallet.

För att du ska kunna förbereda dina drinkar med lätthet har vi satt samman 4 stycken enkla drinkar som du kan bjuda dina gäster på. Men de går såklart lika bra att blanda till när du vill lyxa till det lite extra under helgmyset eller efter en lång dag på jobbet.

Vilka redskap och verktyg behöver man köpa?

För att göra processen enklare kan det vara värt att köpa några drinkverktyg som du faktiskt kommer att få stor användning av, men det är såklart heller inte ett måste. Du kan också använda vad du har hemma, om du har en budget att hålla dig till.

Med en shaker kommer du att kunna blanda till drinkar med precision och kan också få en mer krämig drink om du planerar att blanda till en espresso martini eller pornstar martini. Dessutom kan det vara värt att investera i en längre drinksked, så att du kan vända drinken i glaset och få en mer balanserad smaksättning. Detta passar då särskilt bra för drinkar som till exempel mojito.

Servering är dock A och O när det kommer till drinkar. En enkel cocktail kan ge ett mycket starkare intryck om drycken serveras i fina drinkglas. Så ta en titt i skåpen för att se om du har passande glas att servera drinken i och om inte kan du inhandla fina cocktailglas för en billig peng.

4 drinkar som kommer att imponera

Att blanda ihop en drink behöver inte vara krångligt, tidskrävande eller dyrt. Med några få ingredienser kan du servera dina gäster en fräsch cocktail som de verkligen kommer att uppskatta. Nedan listar vi 4 stycken drinkar som du måste testa!

Mojito

Sommarklassiskern Mojito är en fräsch och enkel drink som du kan blanda ihop på ett nafs. Drinken kräver väldigt få ingredienser och kan även enkelt utvecklas, där smaken kan förstärkas med till exempel färska bär eller mango. Det finns mängder av varianter av mojito, men vi kommer hålla oss till den klassiska.

Ingredienser (1 glas):

 • Färsk mynta
 • 2 cl sockerlag
 • 4 cl Rom (helst vit)
 • 2 cl pressad citronsaft
 • Soda
 • Krossad is

Instruktioner:

Börja med att krossa myntan i en mortel eller i glaset. Detta kommer att avlägsna mer smak från bladen och drinken blir då betydligt fräschare. Tillsätt sedan citronsaften, vald rom och sockerlag, med krossad is. Därefter tillsätter du sodavatten och blandar runt en sista gång innan servering i fina glas. Enklare än så kan det knappast bli!

 

Klassisk Gin och tonic

En GT tack! Ja denna drink är en storfavorit bland många och är också den absolut lättaste drinken som du kan servera. Väldigt få ingredienser gör att du själv kan justera receptet om du inte vill servera en klassisk GT. Så här blandar du till denna cocktail!

Ingredienser (1 glas):

 • Isbitar
 • Tonic water
 • 4cl Gin (välj din favorit)

Instruktioner:

Börja med att fylla glaset med is, till denna drinken passar det bäst med isbitar. Häll sedan 4 cl gin av valfri sort i glaset och toppa detta med tonic water. Beroende på vilken typ av gin som du har valt kan även valet av tonic water experimenteras med. Vill du piffa upp drinken liten extra kan du garnera med en citronskiva eller färska bär.

Margarita

Om du älskar sura drinkar så måste du testa på den klassiska drinken Margarita. Den har en härlig konsistens och fräsch smak som passar perfekt till sommarens alla fester. Så här blandar du till denna härliga cocktail.

Ingredienser (1 glas):

 • 2 cl Cointreau
 • 4cl Tequila
 • Cirka 3 cl färskpressad limejuice
 • Salt

Instruktioner:

Denna drink är särskilt känd för din doppade kant. Så börja med att doppa glasets kant i tequila och sedan i salt, för att skapa denna ring runt glaset som bidrar till drinkens smak. Denna dryck bör blandas i en shaker, så addera is, cointreau, limejuice och tequila och skaka väl. Sila sedan drycken ner i glaset och servera!

Strawberry Daiquiri

När det är riktigt varmt ute, kan det vara skönt att svalka sig med en riktigt kall drink. Vid dessa tillfällen rekommenderar vi att du blandar till en Strawberry Daiquiri. En klassisk cocktail som även denna kan varieras och där smaken kan kombineras på lite olika sätt. Men vi ska hålla oss till den klassiska varianten!

Ingredienser (1 glas):

 • Krossad is
 • Cirka 5 frysta jordgubbar
 • 4 cl ljus Rom
 • ¼ dl limejuice
 • 1 msk florsocker

Instruktioner:

För att drinken ska bli sådär kall och härlig, ska du placera drinkglasen i frysen. Ta sedan ur drinkglasen och fyll dem med krossad is. Krossa jordgubbarna och blanda i dessa med övriga ingredienser. Blanda noggrant runt så att ingredienserna blandas väl. Garnera med en jordgubbe på toppen eller ett myntablad.

Lämna en kommentar