Köpa champagneglas – fira årets höjdpunkter med champagne! 

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Vinum Cuvee Prestige2. Luigi Bormioli Aero3. Holmegaard Cabernet
Vinum Cuvee PrestigeLuigi Bormioli AeroHolmegaard Cabernet

Att fira årets höjdpunkter och festligheter med champagne eller prosecco livar alltid upp stunden lite extra. Men att dricka bubbel från glas som inte är anpassade för dessa drycker, kan snabbt trubba av upplevelsen och smaken gör heller inte sin rätta. Genom att köpa champagneglas kan du istället förhöja upplevelsen och skåla med ett riktigt klirr!  

För att du ska kunna göra en bra investering har vi kikat på marknadens utbud och tagit fram lite olika typer av champagneglas i flera prisklasser. Detta gör att du kan välja ett skräddarsytt exemplar och köpa champagneglas som faller inom din budget.  

1. Ett lyxigt val – Vinum Cuvee Prestige 

Om du har en större budget och letar efter ett kvalitetsval som är extremt sköna att dricka ur, så bör du kika vidare på Vinum Cuvee Prestige. Detta lite lyxigare val av champagneglas säljs i ett set om fyra och har designats med fina detaljer.  

Glasets botten har även en form som skapar bättre bubblor och förhöjer dryckens arom. Dessutom håller sig champagnen frisk i glaset längre med en förbättrad syra. Dessa glas förhöjer vilken festlighet som helst och lämpar sig utmärkt när du vill fira någonting riktigt speciellt.  

2. Premiumvalet – Luigi Bormioli Aero 

De vackert utformade champagneglasen Luigi Bormioli Aero säljs som ett set och innehåller sex stycken glas med en fin optisk effekt. Glasen är tillverkade av klart och hållbart glas, som tål att diskas i maskin. Kanten har även förstärkts för att vara extra hållbar och motståndskraftig mot stötar.  

Luigi Bormioli Aero har utformats med en invändig spiral som skapar en förbättrad effekt av dryckens bubblor.  

Letar du efter ett set av fantastiska champagneglas, men samtidigt har en budget att hålla dig till så rekommenderar vi att du kikar närmare på dessa fantastiska glas. Ett par champagneglas som blir en lika fin inredningsdetalj i barskåpet, som de bidrar till en förhöjd smak på champagnen du dricker.  

3. Budgetvalet – Holmegaard Cabernet  

Champagneglasen Holmegaard Cabernet säljs individuellt, vilket gör att du kan inhandla ett önskat antal glas och kan anpassa mängden efter hur mycket plats du har i barskåpet. Glaset Cabernet är ett mycket väldesignat glas som piffar upp vilken festlighet som helst. Detta är även en bra present för champagneentusiaster som du känner.  

Dessa glas är handgjorda och är designade av Peter Svarrer. Detta ger dem en unik karaktär och gör glaset väldigt hållbart för att tåla stötar och slag. Cabernet tål att diskas i maskin, men dock på maximalt 55 grader. Ett fantastiskt verk som även säljs till ett bra styckpris.  

Vad ska man tänka på vid köp av champagneglas? 

Att investera i ett par passande champagneglas för kvällen, festen eller högtidsfirandet kommer att förgylla eventet och även få champagnen att smaka betydligt bättre. Detta då det förstärker dryckens smak och skapar bättre bubblor. Men vad ska du då tänka på vid val av champagneglas? 

Champagneglas kan vara ganska kostsamt och framförallt om de är handblåsta eller tillverkade av ett extra exklusivt material.  

Men det finns fantastiska varianter att inhandla i samtliga priskategorier och du kan handla på ett smartare sätt, till ett lägre pris om du köper champagneglasen styckvis. Detta gör då också att du kan investera i endast så många glas du behöver, samt slipper förvara glas som du inte använder.  

För att champagneglasen ska vara optimala ska de ha en form och design som främjar till bättre bubbelbildning och en förstärkt smak. En fördel är också om glasen kan diskas i maskin, för att vara enklare att rengöra. Detta kommer då göra att du verkligen använder glasen, istället för att de står och dammar igen i barskåpet.  

Gör ett val som baseras på din budget och vad du planerar att använda dem till. Ska du fira någonting stort, så är det alltid värt att investera lite mer för att få den allra bästa upplevelsen. Glöm inte heller att köpa till en champagnekyl för att förhöja upplevelsen och för att hålla drycken kyld under aftonen.   

Förhöj bubblorna med rätt sorts glas

Tre vanliga frågor om champagne: 

Vad skiljer champagne från prosecco? 

Vad som skiljer olika bubbel från varandra är tillverkningsmetoden och vilka druvor som används. Detta gör att champagne, Cava och prosecco skiljer sig markant från varandra.  

 I jämförelse med andra bubbel så genomgår champagne en andra jäsning direkt i flaskan, vilket skapar den karaktäristiska smaken av champagne.  

Vilka fördelar får man genom att dricka champagne från anpassade glas? 

Champagne räknas som en liten lyx i vardagen. Då utbudet av champagne är väldigt stort går det alltid hitta en flaska med en karaktär som faller än i smaken. Men om du vill ha en förhöjd smak och bättre bubblor, kommer ett anpassat glas för denna dryck att vara nödvändig.  

Tack vare ett mer kraftfullt glas och en form som är anpassad efter just champagne, kan du få den lite lyxigare drycken att smaka som den är menad. Varför investera i dyr champagne om smaken trots allt inte kommer fram? 

Vart kommer champagne ifrån? 

Vad gäller champagne får drycken endast marknadsföras som just champagne, om den kommer från området Champagne i norra delen av Frankrike. Denna del har den absolut mest optimala klimatet för att tillverka denna lite lyxiga dryck. 

Länkar och referenser

Champangeglas hos Bagaren och kocken

Lämna en kommentar