Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Idéer till möhippan

Har du en väninna eller familjemedlem som snart ska gifta sig? Ja då är det allt dags att börja planera en möhippa. Detta kräver trots allt en hel del tankemöda, för att det ska bli en tillställning som både bruden och sällskapet kommer att uppskatta. Här gäller det framförallt att göra personliga val som baseras på brudens personlighet och dagen till ära.

Det kan dock vara lite knepigt att hitta på saker att göra på möhippan. Här är några saker som enkelt kan anpassas efter den som gifter sig och som kan kombineras med lite olika typer av aktiviteter, teman eller tillägg!

Överraska med en utlandsresa

Hur kul skulle det inte vara att överraska bruden med en utlandsresa? Kanske till en destination som tidigare har varit på tal eller en betydelsefull plats som sällskapet kommer att uppskatta? Här finns en chans att även skräddarsy valet beroende på om möhippan ska vara en mer social och stillsam upplevelse, eller en något mer vågad sådan.

För att ge resan en förstärkt teamkänsla och för att omgivningen verkligen ska förstå att det är en möhippa ni är på så finns det mängder av tillbehör att investera i. Kanske en matchande klädsel, badrockar som ni kan använda på stranden eller varför inte servera drinkarna i personliga glas som du har beställt online?

En mysig picknic

Även fast möhippor har ryktet att vara en ganska vild tillställning så behöver det inte vara det. Alla brudar uppskattar inte fest och tjohej! Så varför inte då istället planera en mysig picknick utomhus, där ni kan umgås och ha en mer stillsam och social dag. Här kan du dekorera parken eller din trädgård med fina detaljer som papperstallrikar som passar en möhippa och fina girlanger att hänga upp i träden omkring.

Fördelen med att anordna en picknick är också att möhippan inte blir särskilt kostsam. Du kan själv välja exakt vad som ska serveras och anpassa både mat och dryck efter sällskapet. Enda nackdelen är att du kommer vara väderberoende. Så ha en plan B i åtanke om vädret trots allt skulle krångla.

Spexad dag på stan

Många gillar också att spexa till det lite på sin möhippa och om du har en vän som gärna bjuder på sig själv så finns här väldigt roliga möjligheter. Välj ett tema som du kan basera hela planeringen av möhippan på och glöm heller inte att boka alla nödvändiga bestyr och ställen som ni ska spendera tid på under kvällen. Här är några idéer som är väldigt populärt för just möhippor!

Boka en strippa

Om du vill liva upp stämningen lite extra framåt kvällen och få alla tjejer på festen att bli heltokiga så kommer en strippa att göra sitt. Bruden kommer också att tycka detta är väldigt kul kan vi lova. Det kan också vara roligt att boka in en strippa när bruden minst kommer ana det, mitt under middagen eller under själva festligheterna.

Dricklekar

Om det ska serveras alkohol under dagen så kommer detta också att vara en mycket bra tid att anordna lite olika typer av dricklekar. Kanske kommer bruden även att behöva några stärkande glas för att klara av alla utmaningar och aktiviteter som du har anordnat under dagen. Här kan du välja en lek som passar bäst för sällskapet och beroende på om ni ska vara inom- eller utomhus!

Ha en aktiv dag

Men kanske vill ni trots allt bara umgås! Om bruden älskar naturen så kommer här vara ett ypperligt tillfälle för er att äntligen komma iväg på den där vandringsresan som ni har pratat om att göra så länge.

Men detta är bara några idéer på saker ni kan göra under möhippan. Viktigast är att du väljer aktiviteter som bruden kommer att uppskatta och såklart att ni har roligt!

Lämna en kommentar