Glitter och glamour – 6 tips för att fixa bästa schlagerfesten!

Det har återigen blivit dags för årets melodifestival med final i mars, och vad passar bättre än att bjuda hem till fest med schlagertema? Uppmana alla gäster att komma i sina finaste partyblåsor i glitter och glamourtema. Vi hjälper er planera och anordna bästa schlagerfesten på nolltid! 

Vi har nedan listat 6 tips till att fixa bästa schlagerfesten! 

1. Klä dig i glitter och glamour tema! 

Att klä upp dig i schlagertema är den ultimata ingrediensen för en lyckad schlagerfest. Här snackar vi “over the top” kostymer i allt från 70-talstema till drag show.   

Var inte rädd för att gå hela linan ut, känn gärna att du överdriver i din klädsel! Det är hela meningen med schlager. Guldkostym eller discoklänning är det perfekta valet för schlagerfesten. Du blir en person eller karaktär utifrån din egen fantasi.  

Ett annat bra tips är att leka med smink för att maxa schlagerkvällen. Släng gärna på ett par lösögonfransar och glitterskugga för att leka med glamourtemat. Bara att se alla dina gästers förklädnader är en egen fest i sig.   

2. Blanda den perfekta schlagerdrinken 

En schlagerfest är ingenting utan den perfekta schlagerdrinken. Men hur ska ni tänka när ni blandar den ultimata drinken för festen? Här handlar det självklart till stor del av tycke och smak, men det finns en del drinkar som redan har namnet för just schlager. Skaka ihop grymma temadrinkar med hjälp av en shaker och häll upp i färgskiftande cocktailglas. Ett av recepten kan du hitta här nedan: 

Schlagerdrinken

Ingredienser: 

4 cl Xanté 
8 cl Fanta Lemon 
2 cl citronjuice 
4 cl tranbärsjuice 
1 citron att dekorera med 

Gör så här: 

  1. Fyll upp glas med is
  2. För varje glas, häll i 4 cl Xanté, 8 cl Fanta Lemon och 2 cl citronjuice 
  3. Toppa drinkarna med 4 cl tranbärsjuice 
  4. Dekorera drinkarna med ett stycke citronhjul och parasolldekoration eller något roligt självlysande sugrör och – voilá! Din schlagerdrink är färdig. 

      

3. Ordna schlager-quiz    

En schlagerfest behöver också självklart ha ett tävlingsmoment. Schlager och melodifestivalen är någonting som går hand i hand, så varför inte ha en egen musiktävling?  

För att anordna den bästa musikfrågesporten behöver ni gräva i melodifestivalens historia. Blanda musikinslag från melodifestivalens första år till årets bidrag för att låta tävlingen bli lite av en utmaning för de som är med och spelar. Här kan ni antingen dela ut frågeformulär och dela in gästerna i två lag som tävlar mot varandra eller ha en musiktävling som bjuder upp till sång. 

Om ni väljer att anordna en sångtävling behöver ni rätt utrustning. Se till att ha bra högtalare och en karaokemikrofon redo för kvällens tävling! Vill ni göra tävlingen ännu svårare kan ni också utforma tävlingen i form av så-ska-det-låta konceptet, där ni får ledtrådar till rätt schlagersång.    

Se även till att vinnarlaget får ett pris i glitter och glamourtema. Detta kan vara allt från en prispokal till en fin flaska bubbel eller varför inte en guldmedalj kvällen till ära. 

4. Fixa en fotostation med Polaroidbilder 

Ett roligt sätt att föreviga er temafest är att sätta upp en fotostation med Polaroid kamera så alla kvällens bilder framkallas på stunden! Att samla alla dina gäster i en och samma bild i sina kostymer är en oförglömlig och ett skrattframkallande inslag där alla era galna maskeradutstyrslar blir samlade. 

Eftersom alla kvällens bilder framkallas på direkten kan ni också sätta ihop ett schlagerfotoalbum med alla era favoritbilder redan när de skrivs ut! Detta är den perfekta presenten att gå hem med för vinnaren av någon av kvällens alla tävlingar.  

Till fotostationen kan ytterligare ett roligt inslag vara att köpa en gästbok, där alla gäster kan skriva ner några rader om festen under kvällens gång. Lite som en gästbok för bröllop eller en möhippa.  

5. Dekorera i glitter och glamourtema 

För en lyckad schlagerfest måste också omgivningen kännas lyxig och gärna vara full av glitter i olika färger. Här ska det pyntas på ordentligt för att komma i rätt stämning för schlager.  

Häng gärna upp guld- och silverballonger i tak och dörrhandtag, häll glitter på bord och andra ytor och häng upp glittrande serpentiner runt om i lägenheten. Du kan även köpa en discolasermaskin och hänga upp en discoboll i vardagsrummet för att maxa schlagerstämningen. 

Utöver dekorationer på olika platser i lägenheten kan ni också servera all dryck i discobollsglas i silver eller guld och ha all snacks och tillbehör i färgglada skålar. 

6. Lek charader med schlagertema 

Melodifestivalen har under årens gång haft många svenska artister som idag är rent förknippade med folkfesten, eftersom de varit en del av tävlingen med olika bidrag. Vem kan glömma Roger Pontare, Nanne Grönwall eller melodifestivalens drottning Carola? 

Dela upp er i två lag och lek charader där tävlingen går ut på att gissa vilken melodifestivalsdeltagare som den tävlande försöker efterlikna, genom att antingen prata som, eller dansa som en av melodifestivalens deltagare. Denna tävling kan vi garantera leder till skratt och många goda minnen till gamla bidrag av melodifestivalen. 

Bara en gång om året, så go all in! 

Att anordna en schlagerfest är ett jätteroligt tema för en fest med maskeradinslag. Att fixa schlagerfest kan med fördel ordnas under tidsspannet då melodifestivalens deltävlingar och final är igång. Genom att förvandla lägenheten till  en plats av glitter och glamour med tävlingsinslag kan du och dina gäster för en kväll känna er som en del av den fantastiska schlagervärlden!  Hur brukar du göra för att fixa bästa schlagerfesten? Skriv gärna en kommentar!

Länkar

Maxa mellofesten med dessa 8 tips
Planera dryck till festen

Lämna en kommentar