Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Planera och genomför en 90-talsfest!

Planera och genomför en 90-talsfest! – Hur sjukt är det inte att 90-talet slutade för 20 år sedan?! Minns du t-shirten under klänningen, ovala brillorna och gubbkepsen. Ja, då var du riktigt cool! Och Spice Girls, NSYNC och den helt klart oförglömliga grunge-musiken? Vare sig 90-talet var tiden du tog dina första steg, hade din första kyss eller fick din första befordran, till och med om du inte ens var född på 90-talet, så kan vi nog alla hålla med om att det var en väldigt speciell tid då många av dagens trender föddes.

Varför inte minnas 90-talet genom att resa i tiden, tillbaka till åren före millenniumskiftet, genom en fest? Här har vi samlat våra bästa tips för hur du kan planera och genomföra en 90-talsfest.

Genomför en 90-talsfest - Fotoprops 90-talet
Fotoprops 90-talet

1. Välj ett färgtema från 90-talet

90-talets färger och mönster kommer vi alltid minnas. Det var nästan alltid en blandning av starka neonfärger i rosa, blått, gult och grönt. Mönstren kom i alla sorts former utföranden. En snabb Google-sökning kommer ge dig massa bra inspiration på ett färgtema från 90-talet för din fest.

Tips! Du kan använda ett 90-talsmönster för att sätta upp en fotobakgrund som ni kan ta bilder framför för att minnas eventet. Du kan också sätta fixa fram lite rekvisita som gör bilderna roliga, som detta roliga fotopropspaket med roliga props som Gameboys och VHS-band som påminner oss om 90-talet, eller dessa magväskor i neon som är som direkt hämtade ur 1996? Ta ett photobooth till en helt ny nivå med ett ringljus!

2. Skapa 90-talsinbjudningar

Ett riktigt event behöver riktiga inbjudningar. Och genom att göra dem 90-talsinspirerade sätter du tonen för festens tema redan innan gästerna kommer. När det gäller inbjudningarna kan du försöka hålla samma färgtema som du ska ha på festen, med geometriska mönster, neonfärger, ikoner och krusiduller. Försök få gästerna känna sig som att de blir inbjudna till en resa tillbaka i tiden.

Tänk tillbaka till Internets tidiga dagar då allt om datorer var nytt. Digitalt skrivande var revolutionärt och alla experimenterade med typsnitt. Det såg nog lite galet ut, men det var väl del av utvecklingen, säger vi! Dra inspiration från detta och från populära TV-serier från 90-talet, såsom Friends, Full House, The Fresh Prince of Bel-Air, Seinfeld och The Simpsons när du väljer typsnitt för dina inbjudningar.

Hos Vistaprint kan du lätt få dina egendesignade inbjudningskort utskrivna – smidigt!

Genomför en 90-talsfest - Dörrdekoration I Love the 90's
Dörrdekoration I Love the 90’s

3. Dekoration

Antagligen festens viktigaste punkt. Vad är en fest utan passade dekor? Fokusera även här på 90-tals mönster i form och geometriska former, neon och symboler. Du kan även dra inspiration från 90-talets ikoniska filmer, som Clueless, Men in Black, Home Alone, The Lion King eller Toy Story. Listan är väldigt lång, så ta de filmer som har inspirerat dig eller som du minns bäst!

Vi på FörFest.se älskar denna dörrdekoration som du kan sätta upp, så känns det som att man går genom en port till 90-talet! Denna bordsdekoration kan pryda ditt 90-talsbord och är perfekt för ett neon-tema – färgerna skriker 90-tal.

Känns det svårt att hitta specifik dekoration som passar ditt tema? Inga problem. Ett enkelt tips vi har är att bara fokusera på neonfärger. Hitta koppar, glas, tallrikar, servetter, bordsdukar och annat i blå, grön, rosa, gul och orange neonfärger och så har du lagt en perfekt ton för festen.

För dekoration längs väggarna kan ni hänga flerfärgade ljusslingor som denna från Clas Ohlson, och självklart ska ni ha en diskokula. Oh, och så får ni inte glömma de färgglada ballongerna!

4. Klä dig i 90-talsanda

Självklart ska du och alla gäster klä er för att passa temat. Några tips är att klä sig som en känd film- eller TV-karaktär från 90-talet som Cher från Clueless, Super Mario (det spelade väl alla?), en Power Ranger, eller Will Smith från The Fresh Prince of Bel-Air.

Om du inte känner för att investera i en hel maskeraddräkt kan du alltid ta på dig en riktig 90-tals outfit. Eftersom 90-talsstil har fått en come-back så blir det nog inte särskilt svårt att hitta. Kör på en svart bodyconklänning med smala axelband och en tight vit t-shirt under, Versace-inspirerade mönster, silkesunderkläder med spetsdetaljer som kläder, eller slappa jeans, pikétröjor, baskettröjor och kepsar som sitter bakochfram.

5. Musik och spel

Här kan ni ha kul! Musik och spel sätter pricken över i:et på en bra fest, och med musik har du chansen att göra festen riktigt personlig. Växte du upp eller var vuxen under 90-talet har du säkert en massa musik som du kommer ihåg och som väcker minnen för dig. Gör en 90-talsspellista med alla dina favoritlåtar, och har du sköna gäster så blir det nog en del karaoke till spellistan.

Vi fick idén att ha en liten musikhörna med en bandspelare som man hade på 90-talet, och kassetter – vilken nostalgi!

För en livligare fest som engagerar alla kan ni spela spel. Ni kan spela 90-talsspel som Snurra Flaskan eller varför inte köra lite 90-talsquiz för att se hur väl ni minns perioden?

6. Matmeny

Alla fester behöver snacks eller mat. Här behöver du inte göra något komplicerat. 90-talet var ju trotsallt tiden för mikro värmd mat och butiksköpta snacks. Kör på lite pizza, tacopaj eller fondue. Till snacks lite chips, popcorn och plockgodis.

Slutligen

Ta en trip till 90-talet med en nostalgisk fest! Det behöver inte vara svårare än du gör det, bara fokusera på neonfärger och galna mönster, kläderna och musiker faller in naturligt.

Gräv igenom ditt minne för att komma på vad det är som gör 90-talet så speciellt för dig, och engagera dina gäster redan innan de är på plats genom att skapa välgenomtänkta inbjudningar.

Sist men inte minst, glöm inte att ha kul! Det kommer bli superbra!

Lämna en kommentar