Fördelar med smslån utan UC

Om man hamnat i en tillfälligt svår ekonomisk situation kan ett sms lån vara ett alternativ. Sms lån handlar ofta om små belopp och de brukar beviljas och betalas ut snabbt.

Om man ska ta ett sms lån behöver man vända sig till en seriös kreditgivare som följer alla lagar och regler som finns. Det är viktigt att känna sig trygg i en sådan situation. Om man dessutom söker efter ett smslån utan UC så finns det aktörer på marknaden som hjälper till med detta.

Det finns typiska och inte alltför ovanliga scenarier där ett sms lån utan UC kreditprövning kan agera räddaren i nöden. Som tur är finns det en rad sms lån eller snabblån med direktutbetalning för den som behöver låna pengar snabbt.

Vad menas med lån utan UC?

Ett av de främsta skälen till att ta ett lån utan UC är att dessa kreditupplysningar inte har en negativ inverkan på ens kreditvärdighet. Det innebär att din kreditvärdighet inte försämras med den här typen av lån, vilket kan ske med en kreditupplysning som görs via UC.

Alla långivare är genom konsumentkreditlagen skyldiga att genomföra en kreditupplysning i samband med att en låntagare ansöker om ett lån. Även om UC är ett av de vanligaste företagen som utfärdar kreditupplysningar, använder många långivare andra företag, såsom Bisnode (Dun & Bradstreet) eller Creditsafe.

Jämför och hitta rätt lån

Vid jämförelse av smslån kommer du att märka att de faktiska kostnaderna för lånet kan skilja sig en hel del, även när lånet gäller samma belopp. Det är inte bara räntan som är det intressanta när du jämför, utan även uppläggningskostnader och utgifter i samband med aviseringar kan påverka vad du kommer att få betala. Vissa smslån är räntefria men det brukar bara betyda att långivaren istället tjänar pengar på en lite högre fast avgift.

Vad händer om du har svårt med din återbetalning?

Det är viktigt att tydliggöra att man inte ska ta ett konsumtionslån som man vet att man inte kan betala tillbaka.

Skulle du inte betala din räkning efter att du fått påminnelser, kommer fakturan att gå vidare till inkasso. Från inkasso går den obetalda räkningen sedan vidare till kronofogdemyndigheten. Därefter sker en utmätning av Kronofogden, då de går igenom om du har tillgångar där de kan få in sina pengar. De har även rätt att ta den summa de kan varje månad.

Klarar du ändå inte av att betala kan du ansöka om skuldsanering hos Kronofogden och sedan leva på existensminimum i 5 år.

Att ta ett sms lån kan vara ett bra alternativ om du inte har ekonomin just nu. Men ha alltid en plan på hur du ska betala tillbaka lånet och låna aldrig mer än du behöver.

Lämna en kommentar