Förbered din bostad för en förfest

En förfest är någonting som kan ge en perfekt start på en härlig utekväll. Om du har tagit på dig ansvaret att agera värd under festen finns det en hel del saker att göra för att se till att allt är trevligt för gästerna, samt för en själv. Förutom att självklart inhandla drycker och göra enklare tilltugg är det också mycket klokt att se till att ens lägenhet eller bostad är redo för att ta emot alla vänner.

Ta hand om värdefulla dekorationer som tavlor och prydnader

Att ha en förfest kan vara oerhört roligt, men det måste samtidigt göras på ett sätt där man själv inte känner oro för att grannarna ska klaga eller att något går sönder under kvällens gång. Genom att ta bort allt som är av värde eller ligger i riskzonen för att falla till marken, flytta eller ta ner sina finaste tavlor, och i allmänhet göra det enkelt att röra sig runt i lägenheten kan vara en bra start.

Är det något speciellt tema för kvällen kan man även se till att utsmycka hemmet med passande dekoration. Exempelvis genom girlanger, belysning och annan rekvisita.

Möjliggör till ett rökningsområde

Även om du kanske inte röker själv är det inte helt ovanligt att cigaretterna går varma under en förfest. Om du bor i ett hus eller har en altan räcker det med att man ställer fram en askkopp eller ett glas som folk kan använda sig av. Balkongen är annars ett naturligt val, men detta är inte något som alla har tillgång till eller tillåtelse att använda som rökplats.

Om man bor i en lägenhet vill man gärna undvika spring i trapphus upp och ner när folk ska röka men detta kan vara svårt att undvika. Se till att det finns någonstans att lägga fimparna för att inte skräpa ner framför porten.

Se till att högtalarna fungerar

Ingen förfest är komplett utan att det spelas musik och det absolut sista man vill är att gästerna börjar trilla in samtidigt som ens högtalare strular eller inte fungerar. Det kan också vara klokt att göra det enkelt för gästerna att sätta in sina egna låtar i en spellista eller i en uppspelningskö.

Detta är enkelt att göra via Spotify eller andra musiktjänster.

Sätt upp lappar

Om du bor i ett lägenhetshus är det en mycket god idé att sätta upp lappar som förvarnar grannarna om att du kommer att hålla en liten tillställning. Även om du inte har tänkt dig att det ska bli särskilt sent eller stökigt är det bra för grannsämjan att förvarna att det kanske kommer låta lite mer än vanligt från din lägenhet.

Gör det enkelt att samla ihop all pant

Det sista man vill göra när man ska vidare från förfesten är att gå runt och städa. Samtidigt är det skönt att ha minimalt med städjobb dagen efter. Genom att göra det enkelt att samla ihop exempelvis pant och glasflaskor i påsar kan alla på festen hjälpas åt att samla in allt som ska pantas eller återvinnas innan ni rör er vidare ut i natten. Detta är något som går fort att göra om alla hjälps åt, samtidigt som det leder till mindre jobb när man kanske hellre bara vill ligga i sängen hela dagen i stället för att gå runt och samla ihop burkar.

Lämna en kommentar