Fixa fest med filmtema

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Filmtema Marvel2. Filmtema Disney3. Filmtema Harry Potter
Filmtema MarvelFilmtema DisneyFilmtema Harry Potter

Det är inte bara under Halloween som det är roligt att klä ut sig. Under någon av årets andra fester eller högtider, kan det vara kul att introducera ett tema till festen för att göra den lite mer intressant. Det är också ett ypperligt tillfälle för gästerna att vara kreativa och att få stiga in i rollen som sin favorithjälte eller filmkaraktär.

De flesta älskar ändå film och här listar vi tre stycken filmteman som dina gäster kommer att älska. Dessutom listar några passande tillbehör som kan köpas in för att liva upp festen ytterligare och vad du ska tänka på för att den ska bli så lyckad som möjligt!

Filmtema Marvel

Nästan alla kan nämna några karaktärer från den berömda Marvelvärlden. Tor, Hulken eller kanske  Iron Man? Vad som för Marvel till ett sådant bra filmtema är det finns någonting där att hämta för samtliga gäster och man kan även välja hur mycket tid man vill investera på att hitta en passande utstyrsel.

Har man lite mer tid kan man knåpa ihop en fin kostym så man ser ut som en dubbelgångare av Oden, eller kanske man vill klä ut sig till Black Widow? Har man mindre tid att förbereda sin utstyrsel så kan man inhandla en Spidermandräkt att imponera med. Oavsett budget så kommer du med lite kreativitet även att kunna sy dina egna maskeradkläder och även hitta passande kostymer som passar par.

Letar du efter en komplett outfit som passar detta tema perfekt så tycker vi att du ska kika lite extra på Ironman Morphsuit. Denna häftiga helkroppsoverall med huva har en dragkedja baktill som gör det lätt att få på och av dräkten vid behov. Den har även ett smart hål vid munnen så du inte behöver oroa dig över att inte kunna dricka under festens gång!

Filmtema Disney

Disney är ett tema som passar perfekt för såväl födelsedagsfester, halloween eller till barnkalaset. Dessutom kan du skräddarsy detta tema lite extra genom att välja en specifik disneyfilm som alla ska klä ut sig efter. Detta kan vara Askungen, Pocahontas eller varför inte Lejonkungen för att göra det lite klurigare för gästerna och ge dem möjlighet att vara lite extra kreativa.

Inom detta tema finns det så mycket att hämta och många maskeradkostymer som går att köpa är också mycket prisvänliga. Gästerna kan själva bestämma en budget som de ska hålla sig till och många kostymer går också att knåpa ihop själv. Kika framförallt på kostymen Anden som är den roliga anden från disneyfilmen Aladdin. Denna roliga utstyrsel har en uppblåsbar överdel, ett par harembyxor till underdel och en blå ansiktsmask. Du kommer definitivt vara den coolaste karaktären på festen.

Filmtema Harry Potter

Alla älskar Harry Potter! Stora som små har vi fascinerats av denna sagovärld och många går nog fortfarande och hoppas på att en inbjudan till Hogwarts ska landa i brevlådan. Så varför inte anordna en Harry Potter fest som gör att alla kan kliva in i denna magiska värld för en kväll?

Fördelen med att ha Harry Potter som filmtema är att det är extremt lätt att hitta en karaktär som man förknippar sig själv med. En kappa och elevhemsdekal, sedan är outfiten klar. Vår favorit är helt klart att klä ut sig till huvudpersonen Harry Potter. Här kan köpa många kompletta kostymer som gör att du inte behöver lägga ner särskilt mycket tid innan festen för att sy din egna kostym, Harry Potter som filmtema på barnkalas är även det lika uppskattat!

Tre vanliga frågor om filmteman:

Hur skaffar man de bästa dekorerna?

För dig som anordnar festen måste du såklart basera dekorationerna beroende på vilket typ av filmtema du väljer. Dessutom måste du såklart också anpassade dryck och inredning beroende på gästernas ålder och liknande.

Anordnar du ett barnkalas kan du gå all-in och köpa servetter, borddukning, passande pappersmuggar och kanske även fina dekorationer som du kan hänga upp i taket eller där gästernas anländer. Utöver detta finns det några andra saker som du kan göra för att ge filmtemat ännu mer liv.

Vad ska man tänka på när man väljer filmtema?

Temat kommer att bli lite extra roligt om du väljer ett som passar vänskapskretsen eller som är en del av erat liv redan. Kanske brukar ni ofta ha Harry Potter-maraton eller längtar tills nästa film från Marvel släpps.

Men också hur kul är det inte att få ett fysiskt inbjudningskort istället för att bjudas in till ett event på Facebook? Lägg ner lite tid på att skapa dina egna inbjudningskort, alternativt kan du även köpa färdiga inbjudningskort att skicka ut till dina tilltänkta gäster.

Vilken musik passar fester med filmtema?

Lite musik som passar filmtemat bör såklart också stå som hg prioritet. Tack vare musiktjänster som bland annat Spotify kan du hitta redan färdiga listor, men också skapa dina egna spellistor som innehåller dina favoritlåtar från filmen eller filmerna som temat är baserat på.

Slutligen…

Att ha ett filmtema innebär inte att du måste lägga ner massor av tid och själ i att planera och inhandla saker. Denna artikel är mer som en guide som du kan använda dig av och som ger dig idéer för vad du kan inkludera. Var kreativ och välj ett filmtema som är personligt och sedan är det bara att börja bjuda in dina gäster!

Lämna en kommentar