Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Fixa ett full-moon party – Vi listar alla inköp till festen! 

När det är fullmåne så kan det alltid vara kul att festa till det lite, oavsett om man tror på fullmånens krafter eller inte. Men hur fixar man då ett full-moon party och vad innebär detta egentligen lite mer detaljerat? Detta ska vi kika lite närmare på I denna artikel, så att du kan planera en fest med tillbehör som kommer att uppskattas av alla. 

Vad kommer full-moon party från? 

Det börjar dyka upp full-moon partyn lite överallt i världen, dock är det inte alla som riktigt förstår vart denna festlighet kommer ifrån och innebär. Kanske firar man den mest som en temafest i Sverige, men idéen härstammar faktiskt från ön Koh Phangan i Thailand, där festen är populär under varje fullmåne, förutom om den infaller vid en annan Buddhistisk högtidsdag under året. 

Många turister började sedan att få upp ögonen för detta och festligheterna startade i en mindre skala, för att sedan växa till den stora fest som det är idag. Men du kan ta festligheterna till Sverige och även uppskatta fullmånen och dess magiska krafter även här! 

Hur planerar man ett full-moon party? 

Första steget är såklart att ta redo på när nästa fullmåne infinner sig. Därefter är du redo att börja planera alla andra steg, vad som behöver inhandlas och vilka du ska bjuda. Dessutom kommer dekorationerna och möjligheterna att variera beroende på om du firar en fullmåne under sommaren när du kan ha en utomhusfest, eller vintern där temperaturen utomhus kommer att begränsa dig en aning. Det som kännetecknar ett full-moon party är dock självlysande dekorationer och neonljus i massor, här kan det aldrig bli för mycket av det goda! 

Med lite planering kommer du långt och detta kommer också att underlätta när festen börjar närma sig. Du vet vilken mat som ska köpas, hur lång tid förberedelserna kommer att ta och även om det är några andra detaljer som behöver investeras i.  

Beroende på hur många gäster som du bjuder in, kommer denna lista och budgeten för festen även att se väldigt olika ut. Så gör ett val som passar dig och fördelen med att planera är att du kan hålla nere kostnaderna.  

Inhandla dekorationer 

Det är framförallt dekorationerna som du väljer som kommer att kunna sätta en liten extra prägel på festen och ta den till helt nya nivåer. Du vill inte att någon ska kunna undgå vad det är ni egentligen firar och föra in lite av den thailändska kulturen, färgerna och dekorationer som sedan går i detta tema är ett bra sätt att göra festligheterna mer autentiska.  

Köp en neon ljusslinga i grönt som du kan dekorera din lägenhet med som lyser upp i mörkret eller varför inte khom loy svävande lyktor, som man ofta kan se på thailändska full-moon partyn på stränder! 

Klä ut dig i neonklädsel och accessoarer 

Bli festens höjdpunkt genom att inhandla en självlysande kostym kvällen till ära. Du kan exempelvis köpa en neon bodysuit som finns tillgänglig i flera olika färger för kvinnor som exempelvis orange eller gul. När lamporna släcks ned så lyser du upp i den färg du valt och du kommer definitivt att synas på dansgolvet! Toppa detta med blinkande solglasögon så är du hemma.  

För män kan mindre detaljer göra stor skillnad. Vad sägs om en självlysande  neon fluga, eller en fiberoptisk LED hoodie? Detaljer för kvinnor kan vara en neon peruk som lyser grönt i mörker eller neonringar tillsammans med självlysande ansiktsmycken och smink. Starta festen med att vissla i blinkande visselpipor och holi powder i UV neon ljus, som garanterat gör just din fest speciell.  

Ha rätt elektronikutrustning 

Vad vore ett full-moon party utan en bra musikutrustning? Ett passande val är att köpa en Bluetooth högtalare med en färgglad LED-belysning.  Till denna får du även en mikrofon, för den som vågar ta ton på dansgolvet. Även en projektorlampa kan sätta stämningen i rummet när dansgolvet är nedsläckt. En projektorlampa förvandlar rummet till en häftig galax med färger i blått, rött och grönt. När du satt tonen för festen är det bara att rocka loss! 

Vi hoppas att du med denna artikel har fått lite inspiration för din kommande fullmånsfest. Ha det så roligt! 

Källor och referenser:

http://narknoi.se/2016/04/29/thailandsk-matkultur/

Lämna en kommentar