Fixa ett american party! 

Att fixa ett american party, en fest med amerikanskt tema vid någon av USA:s högtider eller bara som en temafest ger många olika alternativ av utklädnader och dekorationer. Här kan du blanda vitt, blått och rött för tillbehör och bjuda på typisk amerikansk mat. Vad behöver du för att göra festen komplett och vad för aktiviteter passar in för kvällen?  

Vad är ett american party? 

Ett american party är en fest i amerikanskt tema. Denna fest kan du exempelvis välja att anordna ett american party för att fira USA:s nationaldag, memorial Day, Veterans Day eller Thanksgiving. Du kan självklart även anordna ett american party som en temafest där ni alla klär ut er. Men vad är det egentligen som kännetecknar USA och vad passar till en fest

Färgtemat bör självklart gå i USA:s flaggas färger som är vitt, rött och blått. Vare sig det gäller utklädnad eller dekoration så är det en god idé att utgå från just dessa färger för att få stämningen på topp.  

Klädkod till festen 

För ett amerikanskt tema är det de ovan nämnda färgerna som slår på stort, men det finns självklart andra utstyrslar och kostymer som du kan komma klädd i till festen. Män kan exempelvis komma till festen iklädd en USA kostym för att likna USA:s flagga med de vita stjärnorna och röd, vit randiga motiv.

För kvinnor kan istället en cheerleader utstrysel i antingen blått och vitt eller rött och vitt vara utmärkt, då cheerleading är otroligt stort i USA. Du kan även klä ut dig till en krigspilot, amerikansk fotbollsspelare eller basebollspelare. 

Om du vill spexa till det lite extra kan du dessutom komma utklädd till någon amerikanskt president eller köpa en frihetsgudinna maskeraddräkt eller hamburgerdräkt som säkerligen kommer leda till flera skratt.  

För den som inte vill vara utklädd från topp till tå kan man köpa till en detalj som exempelvis en USA hatt, en cowboy hatt eller en mustasch i den amerikanska flaggan för att ändå spinna lite på det amerikanska temat. 

Dekoration och andra festligheter 

Dekoration och tillbehör till ett american party är kanske det mest väsentliga för festen. Här kan du slå på stort och köpa hem en dörrdekoration med USA-flaggan som täcker hela din dörr så dina gäster ser vart festen är. Häng gärna även upp vimplar i USA-flaggan och blå, röda och vita ballonger där det står USA på. Du kan även hänga upp den amerikanska flaggan lite här och var i hemmet på passande platser. 

Någonting snyggt är även att hänga upp en american party banderoll, gärna precis över där du har ställt upp både dryck och snacks för att visa vilken station som man inte bör missa väl på festen. Om du inte vill ha upp alltför mycket amerikanska flaggor kan du bryta av girlangerna med några draperier och girlanger i vitt, guld eller silver.   

Mat och dryck 

Vad kan man bjuda på när man ska arrangera ett american party? Gör det enkelt för dig och bjud på hamburgare, hot dogs, pizza, chips och popcorn! Har du en trädgård kan ni anordna en typisk amerikansk barbeque som är supergott och otroligt lätt att fixa.  

Servera allt i papperstallrikar med amerikanskt tema, pappmuggar som är röda, vita eller blå och servetter i Amerikas flagga. Passande servetter är en självklarhet och pryd dina hamburgare med tandpetare med USA:s flagga. Dryck för festen kan exempelvis vara öl och coca cola för att göra det hela väldigt typiskt amerikanske och avsluta middagen med äppelpaj eller donuts till efterrätt.   

Festlekar och aktiviteter 

Om du vill ordna några festlekar till ditt american party kan du ta lite inspiration från amerikanska high school filmer. Där går alla på hemmafester under college och går runt med stora, röda plastmuggar och spelar spel som exempelvis beer pong.  

Beer pong spelas genom att ni sätter upp röda muggar på ett bord som är fyllda med öl. Sedan ska ni försöka pricka dessa muggar med bollar och den som förlorar får dricka upp ölen. Detta är en otroligt rolig lek och stämningshöjare på festen där ni kan heja på varandra i takt med festmusiken! 

Slutligen 

Att fixa ett american party är både lätt och ett roligt alternativ för den som är ute efter en bra temafest. Här kan dina gäster själva fritt tolka vad som egentligen är amerikanskt och komma till festen i passande kostym. Maten att bjuda på går snabbt att fixa ihop och genom att köpa plastmuggar och tallrikar så slipper ni en massa disk när festen väl är över. Anordna årets american party som dina gäster sent kommer glömma! 

Lämna en kommentar