Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Fixa bästa inflyttningsfesten – Vi ger er alla tips för att lyckas med din inflyttningsfest!

Fixa bästa inflyttningsfesten – Flyttkartonger, utrensning och storstädning. Att flytta till ny bostad är ett stort kliv och kräver en hel del tid och planering från att packa ihop tillbehörigheter till att få allt på plats. Att bjuda in till inflyttningsfest kräver däremot inte att du måste ha hela din nya lya på plats innan du kan välkomna familj och vänner.

Vi delar med oss av våra 5 absolut bästa tips till att fixa bästa inflyttningsfesten!

1. Officiell inbjudan

När du bjuder in till fest behöver du alltid ställa dig den väsentliga frågan, vem ska du bjuda? Att vänner och familj är inbjudna är ofta en självklarhet. Du kan ändå för den delen fundera ut hur många du vill ha på din fest för att kunna räkna ut hur mycket pengar du kommer att behöva lägga på festen. Ett inbjudningskort är A och O.

Skriv gärna någon personlig hälsning till var och en du bjuder för att göra inbjudningen lite extra personlig. Ett handskrivet inbjudningskort är givet, använd gärna också en penna i guldfärg för en extra festlig touch.

Eftersom detta är en inflyttningsfest kan det vara en perfekt idé att också bjuda in dina grannar för att säga hej och lära känna dem lite bättre! Du förlorar ingenting på att ge ett bra första intryck i grannskapet. För alla gäster som kommer kan du dela ut en mini partyhatt som de ska ha på sig under kvällen.

2. Bjud på snabbmat!

När du anordnar en fest brukar många stå i valet och kvalet ifall de ska bjuda på mat eller inte. I många fall räcker det med snacks som exempelvis popcorn, chips, dip och lösgodis. För att stämma in med temat av din fest kan du köpa snacks i flyttlådor! Välj mellan bacon snacks eller salta popcorn. Detta är en rolig detalj som definitivt passar in till inflyttning.

För de som ändå vill bjuda på någonting i matväg kan en bra idé vara att köpa hem pizzor eller annan snabbmat. Med detta sätt slipper du tänka på matlagning i din nya lya men ändå mätta alla dina gäster.

Vill du ändå göra i ordning någonting från scratch att bjuda dina gäster på, kan en fruktbål vara ett trevligt alternativ! Servera ur en stor bålskål med en stor slev och förvara annan dryck i en roterbar flaskhållare.

3. Spela drinkspel och andra lekfulla aktiviteter

En fest behöver också ha en del aktiviteter under kvällens gång, speciellt om det är många sällskap som inte redan känner varandra. Genom att alla tillsammans spelar roliga spel kvällen till ära bättrar det på gemenskapen mellan de olika grupperna och stämningen blir på topp.

Vad sägs om drunken tower partyspel, ett spel som liknar Jenga, med en twist! På varje träkloss står det en uppmaning som deltagaren måste lyda. För de som istället föredrar spel utan alkohol kan en omgång av throw throw burritospel vara att föredra. Detta är en kombination av dodgeball och kortspel där du kastar din burrito på din motståndare!

 Vi kan garantera en hel del skratt och tävlingsinstinkter som gör sig påminda!

4. Servera all dryck och tilltugg med plasttillbehör

Har du precis flyttat in till en ny bostad kan det betyda att du kanske inte har tillräckligt med glas, bestick, tallrikar och andra tillbehör. En annan kanske har all serveringstillbehör hemma redan, men inte vill behöva smutsa ner dem det första man gör när man flyttat in.

Du kan därför med fördel köpa all slags bestick och serveringsfat i plast eller papper, så du enkelt kan slänga dessa i sopen efter att din fest har tagit slut. Du kan exempelvis också tjäna på att köpa shotsglas i plast, och vinglas i plast för att slippa den tråkiga disken.

5. Använd dina kartonger som bord och rekvisita

Även om en inflyttningsfest har samma grunder som en vanlig fest kan det ändå vara kul att spela lite på temat genom att använda dina flyttkartonger till någon nytta. Du kan därför använda dina flyttkartonger som rekvisita hemma och placera all dryck och festtillbehör som girlanger på dem. Lite som en temafest utan gäster som klär upp sig.

Vill du inte att dina kartonger ska riskera att bli blöta kan du pryda dem med en bordsduk. Du kan också införskaffa en trätunna för vin att ha stående på kartongen. Här kan det därför vara till din fördel om din bostad inte alls är helt inflyttningsklar för att passa in och bli en riktig stämningshöjare. 

3 vanliga frågor om inflyttningsfester

1. Får jag spela hög musik och föra oljud?

Det är alltid en bra idé när du flyttar till en ny bostad att du hör med grannar och fastighetsägare vilka regler de har i grannskapet eller i höghuset när du flyttar in. Det sista du vill som ny i bostaden är att reta upp grannar eller att bryta mot några uppsatta regler. Fråga gärna en gång för mycket än ingen gång  innan du ställer till med fest.

2. Ska jag be mina gäster att ta med sig någonting till festen?

En oskriven regel för många inflyttningsfester brukar vara att gästerna tar med sin en inflyttningspresent till den som anordnar festen. Vill du istället hålla dina kostnader för festen nere kan du be dina gäster att ta med sig egen dryck till festen istället för att köpa en present. Ett trevligt knytkalas helt enkelt!

3. Behöver min bostad vara helt färdig innan jag bjuder in till fest?

Absolut inte! En vanlig missuppfattning om inflyttningsfester är att du måste ha hela din bostad helt färdigfixad innan du kan ställa till med fest. Att din bostad fortfarande ekar tom i vissa rum eller på väggar kan istället vara en del av charmen under en inflyttningsfest. Skippa därför stressen och pressen till att ha ett perfekt hem innan du kan bjuda in till fest.

Några förslag på mat och tilltugg på inflyttningsfesten

Ostbricka
Plockplanka
Pizza med getost, fikon och havtorn
Dadeltryfflar med sesam & flingsalt
Snittar med räkröra
Löjromscheesecake
Aptitretare serverat på sked (plockmat)
Getost och paprika
Baba ganoush

Hur gör du för att fixa bästa inflyttningsfesten? Lämna gärna en kommentar och berätta!

Läs också:
Planera dricka för festen

Lämna en kommentar