Fixa bästa 18-årsfesten – fira 18 årsdagen på bästa sätt!

Att fylla 18 är en speciell födelsedag som välkomnar en in i vuxenlivet. Att fylla 18 innebär körkort, att få gå ut på krogen och känna sig mer delaktig, då man vid denna ålder även tillåts rösta.

Detta ska då firas stort och om du har lite ont om tid att planera, eller helt enkelt behöver lite hjälp på traven för att få till en hejdundrande fest för födelsedagsbarnet kan du vara lugn. Vi har listat några tips på vad du ska tänka på och möjligtvis inkludera för att fixa bästa 18-årsfesten så den blir både personlig och omtalad i trakten!

1. Ha en röd tråd och tema

En lyckad fest har alltid ett tema och någonting som dekorationer, tårta, presenter och tillbehör kan baseras efter. Det bästa temat för just den du ska fira är såklart väldigt individuellt och bör baseras på deras personlighetsdrag och intressen för att verkligen vara en hit.

För många är det bästa med att fylla 18, att man kan skaffa körkort. Så varför inte ha ett biltema? Här kan du då inkludera dekorationer som faller inom detta område. Dekorera med bilar, ballonger, pappersmuggar och servetter som gör temat mer slående.

Om du fixar en födelsedagsfest åt en kompis, kan du även inkludera roliga spel och en utstyrsel som gör att ingen kan missa vem som fyller 18. Men oavsett vem du planerar festen för, är det viktigt att den baseras på vilken åldersgrupp som kommer att dyka upp. Det är stor skillnad på att anordna en fest för endast 18-åringar eller en fest för både släkt och vänner.

2. Personliga detaljer

Alla vill vi gå på en fest som känns personlig och genomtänkt. Detta behöver inte kräva en alltför stor planering från din sida. Men varför inte piffa upp hemmet med detaljer som gör dagen mer levande?

Skapa personliga inbjudningskort istället för att skicka SMS. Du kan då inkludera bild och designa dina egna inbjudningskort för gästerna. Korten kan sedan sparas och bevaras som ett minne för den roliga festen. Utöver detta kan du personifiera banderoller, skapa flasketiketter och designa egna placeringskort eller menykort.  Här är det bara fantasin som sätter gränser.

Börja arbetet med att samla bilder på födelsedagsbarnet. Gärna bilder som är personliga och lite pinsamma. Detta skapar samtalsämnen och öppnar upp för många skratt. Genom att investera i personliga dekorationer kan du säkerställa att 18-åringen verkligen blir festens mittpunkt.

Om du vill lägga till det där lilla extra kan du även addera en personlig bild på födelsedagstårtan. Du kan själv designa din egen tårtbild och därmed bestämma helt själv hur den ska se ut. Tårtan kan du antingen baka själv eller beställa från ett konditori. Se bara till att formen på tårtan passar den form du väljer när du designar bilden.

3. Snåla inte med dekorationer

Slå på stort med festens dekorationer och skapa en atmosfär som är festlig och temalagd. Beroende på om du planerar en fest för utomhus eller inomhus finns det lite olika dekorationer som är extra passande. Oavsett vart du väljer att fira, är det helheten som du ska fokusera på och att dekorationer är sammanhängande med det tema som du har i åtanke.

För utomhus fester är det alltid mysigt att addera fin belysning. Detta kan vara i form av lyktor eller ljusslingor. Skåla in den nya 18-åringen med härliga drinkar och mat som passar för dagen och sällskapet. Kombinera sedan detta med pappersmuggar, tallrikar och liknande som gör städning minimal efter att festen tagit slut.

För inomhusfester har du ännu fler möjligheter eftersom du då inte är väderberoende. Välkomna gästerna och födelsedagsbarnet in i hemmet med marschaller och dekorera hemmet så att det blir riktigt inbjudande och trevligt.

4. Presenter som verkligen går hem

Det är alltid roligt att ge bort presenter som är praktiska och nödvändiga. Men det är inte alla 18-åringar som har lämnat nästet än. Till dessa kan det istället vara roligt att ge bort någonting underhållande eller något som baseras på valt festtema.

Några förslag på underhållande presenter som kommer att uppskattas är olika former av drickspel, omtalat kylskåpspoesi och kanske även bakistabletter om festen verkligen blir livad.

Den bästa presenten är verkligen den som är personlig och beror på personen i frågas intressen och livsstil. Men oavsett är det tanken som räknas och att din present antingen är genomtänkt och välvald, eller ges som en rolig omtanke.

Slutligen

Att anordna en oförglömlig 18-årsfest som födelsedagsbarnet sent ska glömma behöver inte kräva alltför mycket planering eller omkostnader.

Skapa en fest med ett tema som är anpassat och med spännande lekar som håller festen vid liv. Man fyller bara 18 en gång i livet. Så slå på stort och överraska med en oslagbar fest för att inviga dem till vuxenlivet! Köp dina sifferballonger i god tid, de är ett riktigt bra inslag på din fest!

Läs också:
Fixa 20 årsfest

Lämna en kommentar