Festa med lekar

Vad är det som säger att lekar och annat spex endast skall höra till svensexor och möhippor? En förfest, fest och allt runt omkring, kan bli så mycket roligare med lite lekar och spel i potten. Vi påstår att det finns tre vägar att gå här.

Spela på olika sätt

I det första alternativet väljer man att spela lite sällskapsspel och brädspel, vilket brukar ge ganska mycket skratt allt eftersom kvällen fortskrider. Speciellt om förloraren måste utföra och klara en utmaning.

Det andra alternativet handlar också om spel, men digitalt. Här kan man gå flera olika vägar. Man kan välja ett multiplayer spel som Mario Kart, och se hur det går, man kan till och med ha en turnering mellan festdeltagare och vinnaren kanske får bestämma nästa aktivitet.

En annan variant kan att besöka ett online casino som Lyllo.com och välja ut en slot eller ett annat spel som ni tävlar lite om. Finns det bingo är det också ett alternativ.

Festa med lekar - Förslag på lekar

Förslag på lekar

Det kan förstås låta löjligt, men lekar kan vara riktigt roliga även för oss vuxna människor. Några roliga alternativ kan vara Knuten, speciellt om man är så många att man kan skapa två lag och tävla. Hur löser ni upp knuten utan att släppa taget fortare än det andra laget?

Lekar kan också vara en riktig bra start på en kväll, speciellt om alla inte känner alla. Nedanför har vi samlat lite förslag på lekar som ni kan testa, några är lite mer larviga än andra.

Quiz av olika slag

En klassiker här är ju musikquiz eller något annat tema, skräckfilmer eller någon populär tv-serie kanske. Vem eller vilket lag kan mest?

Organisationslek

Skriv ner ett antal uppgifter på ett A4 och dela in festdeltagarna i lag. Funkar bäst för större grupper. Lös sedan uppgifterna på tid, varje uppgift skall också ge ett antal poäng. Uppgifterna skall både vara enkla och svåra samt vara lite luriga.

Exempel: Uppgift 1 kan vara att läsa hela pappret. Uppgift 2 att skriva lagets namn någonstans på pappret. Uppgift 7 att ignorera uppgift 2.

Charader

Denna har väl alla lekt någon gång. Svårighetsgraden kan också varieras. Kör på olika teman, djur exempelvis, eller en kort mening som; laga pannkakor. Naturligtvis skall det gå på tid för att öka på knasigheterna.

Fortsätt berättelsen

Här gäller det att ha kolla på vad personen innan dig sa och fortsätta berättelsen baserat på sista bokstaven i det sista ordet. Lite som att skriva och vika pappret så bara sista ordet syns men mycket svårare.

Exempel: Person 1: Igår såg jag en grävling som körde bil… Person 2: Lisa hette grävlingen och bilen var grön… Person 3: Noshörningar tycker inte om när Lisa kör gröna bilar…

Sammanfattning

Festa och förfesta är något som de flesta tycker är roligt, ännu roligare kan det bli med lite lekar eller spel. En annan klassiker är att besöka en nöjespark som Gröna Lund och utmana varandra på en femkamp. Det finns många sätt att förgylla en fest.

Lämna en kommentar