Enkla och roliga spel som passar perfekt till förfesten!

Förfesten är den perfekta tiden att ha kul med vänner och träffa nya personer. För att lätta på stämningen finns det många enkla och roliga spel som passar perfekt till förfesten! Några populära lekar är till exempel pekleken och sanning eller kånka, men detta kräver ibland att man känner personerna sedan tidigare. Därför kommer här några förslag på lekar som inte kräver mer än en post-it med tryck och som alla kan glädjas av!

Galenpanna

Galenpanna är ett roligt och utmanande spel som passar perfekt för alla tillfällen. Det är ett spel där man måste använda sin kreativitet och tänka ut bra frågor för att utesluta så många personer/karaktärer som möjligt. Spelet går ut på att man ska gissa vem eller vad man är, som en kändis, ett land eller en seriefigur. Om man inte har det officiella spelet kan man enkelt använda sig av post-it lappar och klistra dem på pannan. När alla har en post-it på pannan är det bara att låta leken börja!

Maffia

Maffia är ett populärt sällskapsspel som ofta spelas på fester och andra sammankomster. Spelet går ut på att deltagarna ska försöka lista ut vem av dem som är maffian, medan de andra försöker att skydda sig från maffian. Det finns olika versioner av spelet, men alla har samma grundläggande regler. Alla deltagare får en roll som antingen är en civil eller en maffiamedlem. Civila försöker att hitta maffian genom att ställa frågor och diskutera med varandra, medan maffian försöker att dölja sin identitet och lura civila till att rösta ut fel personer. Maffia är mycket roligt och spännande, och det är det perfekta sommarnöjet när man vill ha lite extra spänning i sitt liv!

Charader

Charader är ett roligt och enkelt spel som kan spelas av alla. Det är ett gissningsspel där en person försöker att få andra att gissa vad de tänker på genom att använda kroppsspråk, mimik och ljud. Personen som gissar skriker ofta ut flera olika förslag tills den hittar rätt ord. Om man gissat rätt är det bara att fortsätta med nästa ord och se hur många man klarar av innan tiden tar slut. Man behöver oftast inte mer än en timer och några ordförslag för att spela detta. Charader är ett utmärkt sätt att ha kul med sin familj och sina vänner. Det spelar ingen roll hur väl man känner varandra, med charader kan alla delta och skratta kvällen ut!

Lämna en kommentar