Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Den som skrattar förlorar spelet – Spelregler och speltips!

Den som skrattar förlorar spelet – Att spela sällskapsspel tillsammans med dina nära och kära är verkligen ett roligt tidsfördriv som också blir alltmer populärt. Det är ett tillfälle för alla att lägga undan sina mobiltelefoner och umgås helhjärtat med varandra.  

Även fast utbudet av sällskapsspel är väldigt stort så finns det trots allt några särskilda val som är mer populära än andra. Ett av dessa är spelet “Den som skrattar förlorar” som finns i flera olika upplagor.  

Är du sugen på att testa på spelet under nästa spelkväll, men är lite osäker på hur det fungerar och vad du ska tänka på? I denna artikel går vi igenom allt som du behöver veta om detta spel och listar även några andra klassiska sällskapsspel som du kan kika på! 

Vad går spelet ut på? 

Hela poängen med spelet är att få sina motspelare att skratta och till hjälp kommer du därför ha 200 olika skämtkort, 50 stycken polletter och en tärning som visar sex stycken olika symboler. Beroende på vad tärningen visar under spelets gång, så får du lite olika möjligheter till att få de du spelar mot att skratta. 

Spelregler 

I början av spelet så tilldelas samtliga spelare fem stycken polletter var, där man förlorar en pollett för varje gång som man skrattar vid en ordvits.  

Ni kommer sedan gå i solens riktning och för varje gång en person slår tärningen, så kommer man att dra ett kort ur högen med ordvitsar. Den eller de som sedan skrattar åt skämtet kommer att förlora en pollett. Detsamma gäller även om den som drar kortet skrattar åt skämtet. Vinner gör den som sedan har flest polletter kvar eller efter att samtliga andra motspelare har blivit av med sina under spelets gång. 

Vad som gör detta spel så populärt är just att det inte är några komplicerade regler som kräver tid och energi att förstå sig på. Istället kan ni umgås, skratta och även gå ifrån festen med några roliga ordvitsar som ni kan använda i vardagen. Så om du letar efter ett roligt, men enkelt spel där alla över 18 år kan få vara med så är “Den som skrattar förlorar” ett mycket bra val.  

Vem kan spela den som skrattar förlorar? 

Även om spelet är populärt för flera olika grupper och sällskap, så har den dock en åldersgräns på 18 år, vilket är värt att ha i åtanke. Så att spela tillsammans med dina mindre barn är därför ingenting som rekommenderas. Förutom att spelet inte är passande för mindre barn kommer de troligtvis heller inte förstå det roliga i spelets påståenden. 

Andra populära sällskapsspel 

Om du däremot letar efter ett sällskapsspel som hela familjen kan vara med på så finns det också många andra spel som du kan välja.

Några väldigt populära val är bland annat det klassiska eller Friends Monopol, som också är fördelaktigt eftersom det blir ett längre tidsfördriv som du även kan spela med ett större sällskap. Friends upplagan är det klasisska monopolspelet med en liten extra twist.

Ett annat sällskapsspel som har blivit extra populärt i och med TV-serien Queens Gambit, är Schack. Det krävs lite mer kunskap och tid för att du ska lära dig alla spelregler, men däremot är det ett strategiskt spel som är väldigt givande. 

Fundera på vilka sällskapspel som kommer att vara roligt att ha hemma, vad uppskattar dina vänner att spela och hur ser din budget ut? Lycka till på din nästa spelkväll! 

Om Den som skrattar förlorar

“Gör er redo för en superrolig kväll med massa skratt med detta roliga Den Som Skrattar Förlorar sällskapsspel! Den Som Skrattar Förlorar är ett helkul spel som går ut på att läsa roliga, och mycket dåliga ordvitsar samtidigt som ingen får skratta. Alla spelare blir tilldelade fem stycken polletter som de förlorar en efter en för varje gång de skrattar. Spelet kommer även med en rolig tärning med sex olika symboler som påverkar spelets gång på olika sätt, vilket kan göra det både svårare och enklare för dig eller dina motspelare. Ett riktigt roligt sällskapsspel som garanterar massa skojiga skämt och en hel del skratt!

Den Som Skrattar Förlorar Spel omfattar ett spel som går ut på att läsa upp skämt utan att någon får skratta. Spelet innehåller 200 spelkort med olika skämt, 50 stycken polletter och en tärning med 6 olika symboler. Börja spelet genom att dela ut fem polletter till varje spelare. När det är din tur slår du tärningen, drar ett kort och läser upp skämtet. Alla som skrattar (även uppläsaren) blir av med en pollett. Spelaren som är ensam kvar med polletter vinner.

Info om Den Som Skrattar Förlorar Spel:
– Ålder: 18 år.
– Språk: Svenska.
– Antal Spelare: 2-5 personer.
– Mått Förpackning: ca 14 H x 14 L x 4 B cm.

Den Som Skrattar Förlorar Spel Innehåller:
– 200 x Spelkort.
– 50 x Polletter.
– 1 x Tärning.”

Lämna en kommentar