Dekorationsställning för bord

Med en dekorationsställning för bord kan du snabbt och enkelt förändra inredningen och skapa rätt stämning. Ställningen gör det möjligt att förvandla köksbordet till ett läckert buffébord eller drinkbord. Det går också att använda ställningen för festligare dukningar vid högtider, fester eller varför inte till vardags? Här kan du läsa mer om vad en dekorationsställning för bord är för något och hur du kan använda det när du ska ha fest.

Vad är en dekorationsställning för bord?

En dekorationsställning för bord är en lättplacerad och justerbar ställning som monteras på bordet. Ställningen utgörs av ett stativ som skruvas fast på bordsskivan. Du behöver inte borra i bordet för att få fast ställningen och du kan enkelt sätta på och ta av den vid behov. Bordet skadas inte när du monterar dekorationsställningen. Ställningen står stadigt och orkar hålla upp många olika sorters dekorationer.

De senaste åren har allt fler fått upp ögonen för den här smarta inredningsdetaljen. Den är enkel att använda och den gör det lätt att hänga upp dekorationer, exempelvis blommor och lyktor, ovanför bordet.

Det finns olika modeller och storlekar, men det vanligaste är att stativet är i svartlackerad metall, aluminium eller i trä. Längden är nästan alltid justerbar så att dekorationsställningen kan passa bord i olika längder. Höjden varierar mellan olika modeller, men standardhöjden är cirka 1 meter när ställningen är monterad på bordsskivan. Det ger gott om utrymme för dekorationer samtidigt som det är möjligt att se ansiktet på den som sitter på andra sidan bordet.

Hur används en dekorationsställning för bord?

Först monterar du dekorationsställningen enligt anvisningarna på förpackningen. Den sätts upp över bordet vilket ger plats för hängande dekorationer. Du väljer själv vad du vill hänga i ställningen för att skapa rätt stämning i rummet. Du kan bland annat dekorera den med följande:

  • Lyktor, lampor och ljusslingor
  • Blommor, växter och kvistar
  • Julkulor och glitter
  • Övriga dekorationsföremål

De flesta dekorationsställningar för bord går att använda både utomhus och inomhus. Det kan vara fint att ha den här typen av ställning till studentfirandet i trädgården såväl som till middagsbjudningen i matsalen. Även butiker kan använda en dekorationsställning för bord för att lyfta butiksinredningen.

Tips på hur dekorationer till ställningen

På Pinterest kan du hitta massor med inspiration om vad du kan hänga i din dekorationsställning för att skapa rätt stämning. Här nedan hittar du även tips på hur du kan använda den för specifika fester och tillställningar.

  • Jul: pynta med julkulor, granris, röda snören, kottar, små julklappar och annat som hör julen till. Ställningen kan användas för glöggbjudningar och för julfirandet. Många väljer även att sätta upp ställningen redan omkring första advent för att öka julstämningen hemma.
  • Nyår: dekorera med glitter, ljusslingor, lyktor och annat pynt som passar när det ny året ska firas.
  • Kräftskivan: gå loss på klassiska dekorationsföremål som månlyktor, vimplar, papperskräftor och ljusslingor för att skapa rätt stämning på kräftkalaset.
  • Midsommar: förhöj sommarkänslan genom att hänga upp blomster, kvistar, sverigevimplar och lyktor i dekorationsställningen.
  • Födelsedagsfirande & middagar: dekorera med vad som passar. Blommor och växter skapar en trevlig atmosfär, glitter gör det festligt och lampor och lyktor ger en ombonad och mysig touch. Du väljer själv vad som passar bäst på bjudningen.
  • Studentfirande: vimplar och flaggor i gult och blått passar perfekt på studentmottagningen, men även små champagneflaskor och fina blommor kan hängas i ställningen.

Låt kreativiteten flöda och ta dekorationerna till en ny nivå!

Lämna en kommentar