De bästa höstdrinkarna för helgens festligheter!

Hösten är här och med den kommer svalare temperaturer, färgstarka löv och mysiga kvällar inomhus. Det är också en tid för att njuta av goda drinkar tillsammans med vänner och familj under helgerna. I den här artikeln kommer vi att utforska några av de bästa höstdrinkarna som kommer att sätta stämningen för dina festligheter.

1. Pumpkinspiced Espresso Martini

Pumpa och kaffe går hand i hand med hösten. En pumpkinspiced espresso martini är en härlig kombination av smörig pumpapuré, kaffelikör och espresso. Tillsätt en nypa kanel och muskotnöt för extra kryddighet. Denna drink kommer att hålla dig vaken och njutningsfull hela natten.

Pumpkinspiced Espresso Martini

Ingredienser:

 • 45 ml pumpakryddad vodka
 • 30 ml kahlúa
 • 30 ml färskbryggd espresso
 • 15 ml pumpakryddad sirap (eller vanlig enkel sirap)
 • Is
 • Pumpakrydda (för garnering)

Instruktioner:

 1. Fyll en shaker med is.
 2. Tillsätt pumpakryddad vodka, kahlúa, färskbryggd espresso och pumpakryddad sirap i shakern.
 3. Skaka kraftigt i cirka 10 sekunder tills allt är väl blandat och drinken är kall.
 4. Sila drinken genom en sil i ett kylt martiniglas.
 5. Garnera med en nypa pumpakrydda på toppen.
 6. Servera omedelbart och njut av denna höstiga twist på en klassisk espresso martini.

2. Apple Cider Moscow Mule

Äppelcider är en höstfavorit, och när du blandar den med en klassisk Moscow Mule blir resultatet en uppfriskande och fruktig höstdrink. Den här drinken är perfekt för att välkomna hösten.

Apple Cider Moscow Mule

Ingredienser:

 • 60 ml vodka
 • 120 ml äpplecider
 • 15 ml färskpressad limejuice
 • Is
 • Ginger beer (ingefärsöl)
 • Skivor av färsk äpple och rosmarin för garnering

Instruktioner:

 1. Fyll en mule-mugg eller ett highball-glas med is.
 2. Tillsätt vodka, äpplecider och färskpressad limejuice i glaset.
 3. Rör om försiktigt för att blanda ingredienserna.
 4. Toppa upp med ginger beer (ingefärsöl) enligt din smak.
 5. Garnera med skivor av färskt äpple och en kvist rosmarin.
 6. Servera med ett drickrör och njut av den förfriskande smaken av hösten.

3. Cranberry Bourbon Sour

Cranberry Bourbon Sour är en drink som både är syrlig och förförisk där tartanheten hos tranbär, tillsammans med den rika smaken av bourbon gör detta till en underbar höstdrink. Garnera med ett tranbär och en citronskiva för ett vackert utseende redo att serveras.

Cranberry Bourbon Sour

Ingredienser:

 • 60 ml bourbon
 • 30 ml färskpressad citronjuice
 • 22 ml tranbärssirap
 • Is
 • Tranbär och citronskiva för garnering

Tranbärssirap:

 • 1 dl färskpressad tranbärsjuice
 • 1 dl socker

Instruktioner: För att göra tranbärssirap:

 1. Kombinera tranbärsjuice och socker i en kastrull.
 2. Värm på medelhög värme och rör om tills sockret är helt upplöst.
 3. Låt svalna och förvara i en lufttät behållare i kylskåpet.

För att göra drinken:

 1. Fyll ett glas med is.
 2. Tillsätt bourbon, färskpressad citronjuice och tranbärssirap i glaset.
 3. Rör om för att blanda väl.
 4. Garnera med några färska tranbär och en skiva citron.
 5. Servera och njut av den sura och bäriga smaken av denna bourbon sour.

Fler höstiga drinkar för kallare väder:

4. Cinnamon Whiskey Hot Toddy

När temperaturen sjunker kan en varm toddy vara precis vad du behöver för att värma dig. Blanda kanelwhiskey, varmt vatten, honung och färskpressad citronsaft i en mugg eller ett glas. Rör om tills honungen löser sig och tillsätt en kanelstång som omrörare. Detta är den perfekta höstdrinken att njuta av framför en brasa.

5. Maple Old Fashioned

En Old Fashioned är en tidlös cocktail, och med en höstig twist blir den ännu bättre. Muddla en bit apelsinzest och en maraskino körsbär i en bourbonbaserad Old Fashioned. Tillsätt lite lönnsockersirap för att ge drinken en söt och karamelliserad smak. Rör om väl och servera över is. Denna drink är en riktig höstklassiker.

6. Spiced Pear Collins

Päron är i säsong under hösten och är en fantastisk bas för en förfriskande höstdrink. Blanda päronvodka, färskpressad citronsaft, en enkel sirap med kryddor och sodavatten i ett kylt glas med is. Tillsätt en skiva färsk päron och en kanelstång för extra smak och dekoration. Denna drink är både söt och uppfriskande.

7. Caramel Apple Mimosa

Vad sägs om en mimosa med en smak av karamelläpple? Häll äppelcider och karamellvodka i ett champagneglas och toppa sedan med mousserande vin eller champagne. Servera med en skiva äpple som dekoration. Denna drink är perfekt för en höstig brunch eller som en välkomstdrink på festen.

8. Autumn Negroni

En Negroni är en klassisk cocktail som får en höstig twist genom att använda äppelsmaksatt gin och en kryddig vermouth. Blanda gin, Campari och vermouth i en shaker med is och rör om väl. Sila över ett whiskyglas med is och tillsätt apelsinzest som dekoration. Denna höstversion av Negroni är både bitter och uppfriskande.

9. Pomegranate Margarita

Granatäpplen är i säsong på hösten och ger en fantastisk färg och smak till denna margarita. Blanda tequila, färskpressad limejuice, granatäppelsaft och en enkel sirap i en shaker med is. Skaka ordentligt och servera i ett saltat margaritaglas med en skiva lime som dekoration. Denna drink är syrlig och frisk.

10. Cranberry Sparkler

Denna enkla och eleganta höstdrink är perfekt för festliga tillfällen. Blanda tranbärsjuice och prosecco eller champagne i ett champagneglas. Tillsätt en skiva apelsin eller en liten rosmarinkvist för extra smak och dekoration. Denna drink är bubblig och festlig.

Oavsett om du föredrar söta, syrliga eller kryddiga smaker, finns det en höstdrink som passar din smak. Prova några av dessa recept på din nästa höstfest och sätt stämningen för en härlig och festlig kväll med vänner och familj.

Kom ihåg att njuta av ansvarfullt och att anpassa drinkarna efter dina gästers preferenser. Skål och välkomna hösten med stil!

Lämna en kommentar