Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Cowboyhattar för alla – bli snyggast på festen!

Att klura på vad du ska klä ut dig till är ofta lika roligt som festen i sig, och när du väl kommit på den perfekta utklädnaden så har det blivit dags att leta upp det som behövs! Och vad är bättre än en cowboy-utklädnad?  

Det passar alla, oavsett ålder och kön och det går att göra så seriöst eller icke-seriöst som du själv vill. Med en mängd hemsidor och butiker kan uppdraget att försöka leta rätt på exakt den cowboyhatt som du vill ha vara ett stort jobb i sig. Och precis därför så tänkte vi ta oss igenom lite olika stilar på hattar som du kan tänkas vilja ha, men också ge tips på hur du kan göra din utklädnad till den bästa möjliga!

Att tänka på inför köp 

När du ska göra ett inköp av maskeradkläder generellt så är det bra att fundera på om det du inhandlar kommer kunna användas igen eller inte. Detta är bra att ha i åtanke både för miljö och plånbok, och det som är perfekt är att just cowboyhattar är en av de saker som du kan använda om och om igen utan att det blir tråkigt. Du kan använda en cowboyhatt både på maskeraden eller på stranden, här är det endast fantasin som sätter gränser.  

Kvaliteten på din cowboyhatt  

För att hatten ska hålla för fler tillfällen så kan det vara bra att kika på kvaliteten på de hattar du tittar på, och ofta kan man se eller känna om den kommer överleva mer än en natt eller inte. En bra tumregel att ha i åtanke är att en hatt av bättre kvalitet visserligen ofta kostar lite mer, men de kronorna sparar du in i framtiden och du gör en bättre investering helt enkelt.  

Färg eller material som du är ute efter  

Vill du ha en vanlig hederlig cowboyhatt som är gjord i strå, eller känner du att du vill gå åt det lite mindre seriösa hållet och sticka ut ordentligt? Då kan du istället välja en cowboyhatt som är i en mer skrikande färg. Det finns många olika alternativ att välja på alltifrån hattar av sammet, filt eller strå som du kan välja mellan. Inget rätt eller fel, bara olika!  

Gå all-in eller inte är den stora frågan  

När du väljer din utklädnad är hatten endast en liten, men viktig del av din klädsel.  Vill du gå all in med en ordentlig kostym där du är en cowboy från topp till tå eller känner du att det räcker med hatten i läderimitation och ett halmstrå i mungipan? Det finns många cowboydräkter att välja mellan, men du kan även sätta ihop din egen dräkt utifrån de kläder du har hemma.  

Välj gärna ett par manchesterbyxor i beige eller brunt och toppa det med cowboyboots, ett låtsasgevär och en passande skjorta. Även här säger vi som på ovanstående, det finns ofta inga rätt eller fel utan bara hur mycket tid och energi du vill lägga ner på din utklädnad.  

Om du väljer att beställa en hatt online så kan det vara bra att kika på innermåtten på den modell du tänkt dig så att du vet med dig att du faktiskt får på den på ditt huvud och att den samtidigt inte är för stor. Det roliga med cowboyhattar är även att de finns tillgängliga för hela familjen, allt ifrån dig till de allra minsta. 

Lycka till på jakten efter den perfekta cowboy-outfiten!  

Lämna en kommentar