
Innehållsförteckning
Champangecocktail med björnbärssyrup
En lyxig och mustig drink med mycket smak av björnbär, uppfriskat med proseccon.
Ingredienser
- 4 cl björnbärspuré
- 4 cl vaniljvodka
- 16 cl rosé-prosecco
- 2-3 st björnbär, färska eller frysta
- 1 kvist rosmarin eller timjan
Björnbärspuré till 4 drinkar
- 150 g björnbär
- 0,5 dl strösocker
- 0,5 dl vatten
Instruktioner
- Mät upp alla ingredienser till björnbärspurén i en kastrull och koka upp.
- Lyft av plattan och mosa bären med en potatisstöt eller gaffel.
- Om du vill kan du sila av blandningen så att du får bort kärnorna.
- Ställ kallt minst 1 timme.
- Mät upp björnbärspuré och vodka i ett högt glas.
- Fyll på med bubblor och dekorera med björnbär och rosmarin eller timjan.