Champangecocktail med björnbärssyrup

Champangecocktail med björnbärssyrup

Champangecocktail med björnbärssyrup

En lyxig och mustig drink med mycket smak av björnbär, uppfriskat med proseccon.
Måltid Drinkar
Portioner 1 drink

Ingredienser
  

  • 4 cl björnbärspuré
  • 4 cl vaniljvodka
  • 16 cl rosé-prosecco
  • 2-3 st björnbär, färska eller frysta
  • 1 kvist rosmarin eller timjan

Björnbärspuré till 4 drinkar

  • 150 g björnbär
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten

Instruktioner
 

  • Mät upp alla ingredienser till björnbärspurén i en kastrull och koka upp.
  • Lyft av plattan och mosa bären med en potatisstöt eller gaffel.
  • Om du vill kan du sila av blandningen så att du får bort kärnorna.
  • Ställ kallt minst 1 timme.
  • Mät upp björnbärspuré och vodka i ett högt glas.
  • Fyll på med bubblor och dekorera med björnbär och rosmarin eller timjan.

Lämna en kommentar

Recipe Rating