Profession och existens : en hermeneutisk studie av asymmetri och ömsesidighet i sjuksköterskors möten med svårt sjuka patienter

216.00 kr

Läs mer

Artikelnr: 3853600936334721

Beskrivning

Hur tänker, känner och handlar en sjuksköterska i mötet med svårt sjuka patienter? Hur påverkas sjuksköterskan privat och professionellt av den dagliga konfrontationen med lidande och död i sitt arbete? Dessa frågor är utgångspunkten för Marja Schusters studie Profession och existens.I denna bok skildras möten mellan sjuksköterskor och svårt sjuka patienter ur sjuksköterskans perspektiv och hur dessa gränssituationer aktualiserar en existentiell dimension av professionen.Det centrala temat är sjuksköterskors självförståelse i mötet med den andre, en svårt sjuk patient. Med utgångspunkt i existensfilosofi och hermeneutik undersöker Schuster olika aspekter av det professionella mötet i gränslandet mellan liv och död.Marja Schuster är sjuksköterska och pedagog. Hon undervisar och forskar inom vårdpedagogik vid Lärarhögskolan i Stockholm.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Profession och existens : en hermeneutisk studie av asymmetri och ömsesidighet i sjuksköterskors möten med svårt sjuka patienter”