Bästa vinstället – Förvara dina vinflaskor på ett snyggt och praktiskt sätt!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Eva Solo Nordic Kitchen Vinställ2. Hahn Stackrack3. Traditional Wine Racks Vinställ
Eva Solo Nordic Kitchen VinställHahn StackrackTraditional Wine Racks Vinställ

Bästa vinstället – Om du älskar att ha några flaskor vin hemma att välja mellan, så kan du förvara dessa på ett mer praktiskt och snyggt sätt. Med ett vinställ har du plats för alla dina flaskor och gör dem till en fin inredningsdetalj i köket eller vardagsrummet.

För att vinstället ska fylla sin funktion och passa ditt hem så är det dock viktigt att du köper ett vinställ som erbjuder rätt kapacitet och som har en design som passar resten av din inredning. Vi har letat fram marknadens tre bästa val, för att du ska kunna göra ett bättre val. Vilket vinställ är din favorit?

Topp 3 vinställ bäst i test

1. Vår Vinnare – Eva Solo Nordic Kitchen Vinställ

 • Höjd: 46 centimeter
 • Kompakt design
 • Stabil konstruktion
 • 2 olika nyanser

Med vinstället från Eva Solo kommer du att få en mer kompakt vinförvaring som rymmer 8 flaskor vin, där du vid köp kan välja mellan två olika nyanser. Detta för att vinstället ska vara ett komplett komplement i ditt kök. Vinstället ingår i varumärkets Nordic Kitchen serie och har en mycket stabil konstruktion som du kan kombinera med andra delar ur samma serie.

Vinstället har en höjd på 46 centimeter och har en enkel design som gör den till ett fint inslag i samtliga kök. Letar du efter en stabil och väldesignad modell så kommer Eva Solos vinställ att vara ett utmärkt val.

2. Hahn Stackrack – Rymmer 40 flaskor!

 • Material: Stål
 • Justerbara hyllplan
 • Modern design
 • Lättplacerad konstruktion

Vinstället Stackrack från varumärket Hahn är ett utmärkt val om du vill ha fler valmöjligheter och gillar att ha ett stort utbud av vin hemma. Detta vinställ rymmer hela 40 flaskor och är ett utmärkt val för alla vinfantaster där ute. Dessutom är stället mycket robust och väldesignat, tillverkat av kvalitativt stål.

En stor fördel med detta stället är dock att du själv kan justera hyllplanen och avlägsna delar om du inte har haft tid att fylla på ditt vinförråd. Du kan sedan sätta ihop vinstället allt eftersom du fyller på vinstället med nya flaskor.  En multifunktionell modell som blir ett fint inslag i hemmet tack vare sin mer moderna design!

3. Traditional Wine Racks Vinställ – Klassisk design!

 • Påbyggnadsbar konstruktion
 • Längd 42 centimeter
 • Material: FSC-certifierad trä
 • Enkel att montera

Detta vinställ i FSC-certifierad trä har en längd på 42 centimeter och rymmer 12 flaskor vin. Men fördelen med detta vinställ är att den har en design som gör att den kan byggas på allt eftersom din vinkollektion växer. Detta gör att du kan anpassa hur många ställ du behöver och därmed också hålla ner kostnaden.

Den robusta konstruktionen ger vinstället en god stabilitet, oavsett hur många hyllplan du använder och dessutom är Traditional Wine Racks enkelt att montera.

Tre vanliga frågor om vinställ:  

Hur många flaskor behöver vinstället rymma?

Hur många flaskor brukar du normalt ha hemma och vill du möjlighet att bygga på din vinkollektion? Detta är två frågor som du måste ställa dig själv, för att sedan kunna göra ett val som passar dig och vart flaskorna ska förvaras. Vill du endast ha de finaste flaskorna synliga eller letar efter en mer rymlig modell så att du kan ha alla flaskor framme samtidigt.

Vilket material är bäst vid val av vinställ?

Det finns flera olika material som du kan välja på och alla har sina för- och nackdelar. Men stål eller mer robust trä är två material som vi rekommenderar att du kikar lite extra på. Detta ger vinstället lite mer stadga, så att du kan förvara dina dyrbara vinflaskor på ett säkert sätt.

Vart är det bäst att förvara sitt vin?

En del flaskor har faktiskt inbyggt UV-skydd, men oavsett vilka typer av viner du vill förvara så är det viktigt att du försöker placera vinstället på ett ställe där solljuset inte kommer att påverka vinets livslängd och smak. Hitta istället en plats i köket eller vardagsrummet som inte är nära ett fönster, förvara vinet i källaren eller du kan till och med investera i en vinkyl för dina vita viner och champagne.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Ett vinställ är ett lika praktiskt inslag samtidigt som det kan förändra intrycket av ett helt rum. Vinflaskor kan ju faktiskt även fungera som en fin inredningsdetalj och om du gillar att ha några olika flaskor att välja på hemma.

Men beroende på hur många vinflaskor du vill kunna förvara, kan det vara värt att kika på lite olika modeller. Alternativt kan du också välja ett ställ som du sedan kan bygga på allt eftersom din kollektion växer.

Vi har listat marknadens bästa vinställ efter att ha jämfört olika modeller på marknaden. De tre vi valde ut har samtliga en robust konstruktion och rymmer lite olika mängder flaskor, så att du sedan kan göra ett val som passar dig!

Källor och referenser:

https ://www.monederosmart.com/sv-se/vinstall-bast-i-test/

https://www.aftonbladet.se/matdryck/a/8QOq5E/vinstall-sa-forvarar-du-vinet-snyggt

Vi har jämfört vinställ avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Bagaren och kocken
Cervera
Pricerunner

Lämna en kommentar