Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa vinsetet 2023 – Öppna dina vinflaskor som ett proffs!

1. Pulltex De Lux Vintillbehörsset2. Pulltex Vin & Champagne Startset3. WMF Baric Sommerlier Set
Pulltex De Lux VintillbehörssetPulltex Vin & Champagne StartsetWMF Baric Sommerlier Set

Bästa vinsetet 2023 – Problem med att öppna din vinflaska eller endast har en gammal och tråkig vinöppnare hemma som inte är särskilt trevlig att ha framme på bordet? Då kanske det är dags att uppgradera till ett vinset så att du har samtliga tillbehör som kan komma att behövas för att få upp vin- och champagneflaskor som annars kan vara ganska svåra att öppna.

Vi har letat fram tre vinset som vi rekommenderar lite extra om du letar efter ett stabilt val. Oavsett budget kan du även göra ett val som gör att du kan basera valet efter din inkomst och användning. Vilken väljer du och vilken modell passar lite extra bra i din vinkyl?

Topp 3 bästa vinset bäst i test 2023

1. Vår Vinnare – Pulltex De Lux Vintillbehörsset!

 • Antal delar: 4
 • Stilren design
 • Material: Rostfritt stål
 • Inkluderad termometer

Högst upp på topplistan hittar du vintillbehörssetet De Lux från varumärket Pulltex. Ett mycket fint set som har en klassisk design och kommer i medföljande ask. Här är det framförallt materialet rostfritt stål som har använts och som ger samtliga fyra delar en längre hållbarhet. Den stilrena designen gör dessutom detta vinset från Pulltex till ett bra val för de flesta bar- eller vinsskåp.

I detta vintillbehörset inkluderas en termometer, vinöppnare, droppkork och även en droppring. Helt enkelt allt som du behöver för att kunna öppna samtliga vin- eller champagneflaskor som du inhandlar.

2. Pulltex Vin & Champagne Startset – Mycket prisvänlig!

 • Antal delar: 3
 • Två inkluderade korkar
 • Greppvänlig
 • Serie: Pulltex Wine Concept

Om du letar efter en enkel och prisvänlig modell så bör du kika på Vin & Champagne startset, även denna från varumärket Pulltex. Här inkluderas tre delar, varav två olika korkar som underlättar både hantering och förvaring av dina favoritviner.

Dessutom så har vinöppnaren konstruerats för att vara enkel att använda och har en tvåstegsarm och teflonklädd korkskruv som gör att det inte hamnar smulor av korken i flaskan när du öppnar den. Ett annars vanligt förekommande problem och som snabbt kan försämra smaken på en dyr flaska. Vinsetets pris gör den till en mycket bra investering för samtliga vindrickare!

3. WMF Baric Sommerlier Set – Premiumvalet!

 • Med träask
 • Antal delar: 3
 • Inkluderad folieskärare
 • Material: Rostfritt stål

Från varumärket WMF hittar du denna väldesignade och snygga modell Baric Sommerlier Set, ett utmärkt val för dig prioriterar design och funktion. Detta vinset har flera fina detaljer och kommer i en väldigt stilren ask som gör att delarna kan hållas säkert förvarade när de inte används. Ett mycket fint inslag i barskåpet.

Delarna är tillverkade av rostfritt stål och tre saker har inkluderats som gör att du kan hantera och öppna dina viner på ett enklare sätt. Vinproppen gör att du kan återförsluta dina viner om du endast vill ta ett glas, korkskruven är designad för att kunna öppna samtliga flaskor och folieskäraren skär enkelt genom både aluminium och plast. Ett fint set att ge bort till någon i din närhet som älskar vin eller bubbel!

Tre vanliga frågor om vinset:

Hur väljer man rätt vinset?

Det är framförallt allt en sak som kommer att ha betydelse när du väljer ut vilket set du bör investera i och detta är vilka olika delar som inkluderas. Beroende på vilka typer av vinflaskor som du oftast behöver öppna och om den har aluminium runt korken eller inte så kommer det bästa valet för dig att se lite olika ut.

Vad behöver man komplettera ett vinset med?

Har vinsetet alla delar som du behöver för att kunna öppna samtliga vin- eller champagneflaskor som du har hemma? Om inte kan du behöva köpa till någon del eller två. För många underlättar det att investera i en folieskärare, vilket är den del som många vinset inte har medföljande. Detta gör att du kan öppna flaskor som har en kork som har täckts med aluminium eller plast.

Finns det några fördelar med att investera i ett vinset?

Det är väldigt skönt att endast behöva köpa ett set som innehåller det mesta som behövs för att du ska kunna öppna alla flaskor. Extra trevligt är det också om vinsetet du köper kommer med en ask som gör det enklare att förvara delarna när de inte används.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Det bästa vinsetet för dig beror helt och hållet på vilka typer av vinflaskor som du vanligtvis köper, dessutom är det såklart också viktigt att du har din budget i åtanke. Vi har valt att leta fram marknadens tre bästa val i lite olika prisklasser för att göra valet snabbt och enkelt för dig.

I urvalsprocessen kikade vi framförallt på vilka delar som inkluderas, om den säljs tillsammans med etui och även vilket material de olika delarna är tillverkade av. Gör vinkvällarna lite extra trevliga och investera i ett vinset som du kan imponera med. Det kommer garanterat att bli ett fint tillbehör till vinskåpet!

Källor och referenser:

https://www.systembolaget.se/vin/rott-vin/gora-rott-vin/

https ://www.vinjournalen.se/vin-skola/hur-man-oppnar-en-vinflaska-pa-ratt-satt/

Vi har jämfört vinset avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Cervera
Bagaren och kocken
Pricerunner
Prisjakt
Med flera

Lämna en kommentar