Bästa vinkylen 2020 – Vinkylar som blev bäst i test!

Bästa vinkylen 2020 – Att servera vinet vid rätt temperatur är avgörande för att det ska smaka som bäst. De flesta gör misstaget att servera vitt vin kylskåpskallt och rött vin rumstempererat. Olika vinsorter kräver olika temperaturer för att aromerna ska komma fram på bästa sätt och med en vinkyl kan du se till att ditt vin alltid är perfekt tempererat. En vinkyl är bra för att se till att vinerna har den rätta temperaturen för både servering och förvaring. Det finns ett enormt utbud av vinkylar på den svenska marknaden och de kan kosta nästa hur mycket som helst. Som konsument kan det vara svårt att veta vilken som är bäst och hur mycket pengar som det är värt att lägga på en vinkyl. Därför har jag testat ett stort antal vinkylar och listat mina fem favoriter i detta bäst i test.

Topp 5 bästa vinkylar 2020

Innan jag skaffade min första vinkyl hade jag ingen aning om de kunde ha så många olika funktioner och detaljer. För att hjälpa andra med att välja den bästa vinkylen har jag därför testat ett stort antal olika modeller. Här delar jag med mig av mina fem favoriter i tre olika prisklasser; premium, mellan och budget. I testat har jag främst tittat på kvalitet, design, funktioner och pris. Här hittar du mina topp 5 bästa vinkylarna.

1. Vestfrost FZ414W

Bästa vinkylen - VESTFROST FZ414W , Vinkyl

Fördelar:

 • Stort utrymme med kapacitet för 197 flaskor
 • 2 temperaturzoner för alla sorters viner
 • Tyst

Nackdelar:

 • Dyrast i testet

Denna lyxiga svarta vinkyl i aluminium från danska Vestfrost är testets solklara vinnare. Den har fått fantastiskt bra kundrecensioner och vunnit flera bäst i test. Det är en stor vinkyl som rymmer upp till 197 standardflaskor på 0,75 liter. Med sju vibrationsdämpande och utdragbara trähyllor blir det lätt att sortera vinsamlingen. Kylen har två temperaturzoner vilket gör att den passar bra även för förvaring. Det går att ställa in temperaturer mellan 5 och 22 grader vilket gör att denna passar för alla sorters viner, även mousserande. Kylen är utrustad med UV-skydd som gör att flaskorna inte skadas av solljus samt en lås vilket kan vara bra om du har dyra viner. En stor fördel med denna kyl är att den är väldigt tyst med en ljudnivån är på endast 40 dB. Trots att det är den dyraste kylen i testet är den mycket prisvärd. Detta är en investering för alla vinentusiaster och seriösa samlare!

Se priset här!

2. Climadiff CLS110MT

Bästa vinkylen - CLIMADIFF CLS110MT , Vinkyl

Fördelar:

 • Prisvärd
 • Två temperaturzoner
 • Antivibrationssystem

Nackdelar:

 • Stilren, men på gränsen till tråkig design

Denna stilrena vinkyl från Climadiff är testets vinnare i mellankategorin. Med denna vinkyl får du mycket för pengarna. Här får du plats med upp till 100 standardflaskor som du kan fördela på fyra utdragbara hyllor med träfront. Kylen har två kylzoner vilket gör att du även kan använda den för förvaring. Din vinsamling skyddas tack vare det inbyggda UV-skyddet i glasdörren. Kylan har dessutom ett antivibrationssystem vilket gör att vinerna inte skadas om du lagrar dem i några år i kylen. Ljudnivån ligger på 45 dB vilket är relativt tyst.

Se priset här!

3. Caso WineSafe 18 inbyggt vinkylskåp

Fördelar:

 • Prisvärd
 • Snygg & Tyst
 • Digital temperaturstyrning

Nackdelar:

 • Endast en temperaturzon

Denna lilla vinkyl är testets vinnare i budgetkategorin. Den rymmer endast 18 flaskor vilket gör det till den perfekta vinkylen för ambitiösa vinentusiaster som precis börjat samla vin. Den passar även dig som inte vill lagra viner utan endast har perfekt tempererat vin hemma för middagar och fester. Denna snygga kyl är mycket diskret och ljudlös vilket gör att den passar i både vardagsrummet och köket. Den har en smart touch-display där du enkelt kan ställa in temperatur och belysning. Dörr har aromskyddande UV-glas som gör att dina vinflaskor är i tryggt förvar.

Se priset här!

4. Vestfrost W 38

Bästa vinkylen - Vestfrost W 38

Fördelar:

 • Snygg design med dubbelskåp
 • Två temperaturzoner
 • Inbyggd ventilation i botten

Nackdelar:

 • Låter mer än andra kylar i testet

Den coola vinkyl från Vestfrost passar dig som vill ha en vinkyl med en något annorlunda design. Den tvådelade strukturen med två dörrar gör det möjligt att ställa in två olika temperaturer. Varje del har en separat elektronsik temperaturreglering mellan 5 och 18 grader. Detta gör att du använda kylen både för viner som ska serveras i närtid och viner som ska lagras i ett par år. Varje avdelning har sex trähyllor vilket ger ett exklusivt intryck. Kylen har en kapacitet på 38 standardflaskor vilket gör den till ett prisvärt alternativ för personer med en medelstor vinsamling. Den passar även bra vid större fester när många flaskor vin behöver kylas.

Se priset här!

5. Caso WineDuett Touch 12 vinkylskåp

Caso WineDuett Touch 12 vinkylskåp

Fördelar:

 • Två temperaturzoner
 • Prisvärd
 • Snygg design

Nackdelar:

 • Kapacitet för endast 12 flaskor

Denna lilla vinkyl är en värdig utmanare i detta bäst i test. Det är inte alla som vill ha en stor vinkyl med plats för hundratals flaskor. WineDuett Touch från Caso är en modern vinkyl som rymmer upp till 12 flaskor. Trots att den är liten har den två olika temperaturzoner som kan ställas in mellan 7°C och 18°C med hjälp av touch-displayen. Den kan inte byggas in, men den är så pass snygg att den gärna får stå framme. Perfekt för dig som letar efter en liten och prisvärd vinkyl!

Se priset här!

Vanliga frågor om vinkylar

Det finns en hel del att tänka på när du ska köpa en vinkyl. Du kommer snart upptäcka ett en kyl kan kosta nästan hur mycket som helst och det kan vara svårt att veta vad som är ett rimligt pris. Här hittar du svaren på några av de vanligaste frågorna vid köp av en vinkyl.

✅ Varför ska man ha en vinkyl?

En vinkyl har flera fördelar och alla som har några flaskor vin hemma bör överväga att investera i en. En vinkyl passar både för personer som vill servera perfekt tempererat vin samt de som vill förvara vinerna på bästa sätt. Vinflaskor bör förvaras torrt och svalt och det är inte alla som har en sådan plats i hemmet. Den första frågan du bör ställa dig när du köper en vinkyl är om du vill ha den till att få serveringsklart vin eller om du vill lagra vin. Kanske vill du ha en kyl som går att använda för både kylning och lagring? Det finns nämligen vinkylar som är avsedda för det ena eller det andra. De dyrare varianterna är oftast avsedda för båda användningsområdena.

✅ Hur kallt ska man ha i en vinkyl?

Temperaturen i vinkylen beror på användingsområde och vilken typ av vin du har i kylen. Om du vill få serveringsklart vin bör rött vin kylas i 16-20 grader och vitt vin vid cirka 8-12 grader. Mousserande bör kylas ännu kallare, gärna 5-8 grader. Om du planerar att ha olika sorters viner i din vinkyl är det en bra idé att välja en modell med olika temperaturzoner. Om du vill använda din kyl för att lagra viner för du ha en temperatur på 12-15 grader som anses vara den optimala lagringstemperaturen.

✅ Vilka viner bör förvaras i en vinkyl?

En vinkyl passar bäst för viner som ska drickas snart eller som ska sparas i 3-5 år. Om du ska lagra vinerna längre än så kan det vara en bra idé att kan en vinlagringskällare som komplement till din vinkyl. I princip alla sorters viner passar bra att förvaras i en vinkyl, exempelvis mousserande, vita viner och röda torra viner. En champagne kan med fördel lagras i vinkyl i 1–3 år för att få en mer komplex och intressant profil. Även sträva rödviner mår bra av ett eller flera år i en vinkyl för att bli mjukare.

✅ Är det några viner som inte bör förvaras i en vinkyl?

Viner som ska lagras länge, det vill säga mer än 5 år, bör inte förvaras i en vinkyl. Portviner och andra starkviner som ska lagras under lång tid förvaras bättre i en vinkällare. En vinkyl innehåller kompressorer som ger ifrån sig små skakningar vilket kan påverka vinet om det ligger i kylen i flera år. Trähyllor i kylen minskar dock vibrationerna vilket gör att dessa är att föredra om du tänker ha dina viner i kylen i flera år.

Summering

Vinnare i detta bäst i test är den lyxiga vinkylen Vestfrost FZ414W som rymmer upp till 197 flaskor. Denna exklusiva och tysta vinkyl med två temperaturzoner tillfredställer alla vinsamlares behov. På en hedersvärd andraplats hittar du den prisvärda Climadiff CLS110M som rymmer 100 flaskor. Om du vill ha en prisvärd och liten vinkyl rekommenderar jag testet budgetvinnare Caso WineSafe 18 som har kapacitet för 18 flaskor. Om du vill ha en annorlunda design är Vestfrost W 38 med dubbelskåp ett bra val. Det är en riktigt snygg vinkyl som rymmer upp till 38 flaskor. Om du däremot bara vill ha en enkel och billig priskyl för upp till 12 flaskor rekommenderar jag den lilla WineDuett Touch 12 från Caso.

I detta test valde jag att inkludera vinkylar i olika prisklasser för att alla ska kunna hitta en som passar deras budget och preferenser. Nybörjaren med en liten vinsamling behöver förmodligen bara en liten vinkyl medans den erfarna samlaren kanske vill investera i ett riktigt lyxig kyl för att vinerna ska förvaras och sorteras på bästa sätt. Oavsett vad du är ute efter hoppas jag att detta test hjälper dig att hitta den bästa vinkylen för dina viner!

Fler vinkylar:
Bagaren och kocken
Tretti.se
Ginza.se
Kitchentime.se
Partykungen.se

Lämna en kommentar