Bästa tårtfatet – Gör tårtan roligare att servera!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Rörstrand Swedish Grace2. Potteryjo Daisy3. Nachtmann Bossa Nova Tårtkupa med tårtfat
Rörstrand Swedish GracePotteryjo DaisyNachtmann Bossa Nova Tårtkupa med tårtfat

Bästa tårtfatet – Tårtkalas hör sommaren till och med ett tårtfat blir tårtan snabbt en mittpunkt på årets alla födelsedagsfester. Att investera i ett passande tårtfat, med en design som faller dig i smaken kommer också underlätta transportering av bakverket och gör tårtan även enklare att skära.

När du väljer ut vilket tårtfat som du vill köpa är det framförallt två saker som du ska ha i åtanke. Vilken typ av design uppskattar du och hur stor tårta ska du servera?

För att hjälpa dig lite extra i valet av tårtfat, har vi satt samman en topplista med de modeller som vi tycker står ut lite extra från mängden. Välj den som passar bäst och som har ett pris som faller inom din budget. Vi har säkerställt att topplistan innehåller någonting för alla smaker!

Topp 3 tårtfat bäst i test

1. Vår vinnare! Rörstrand Swedish Grace

 •  Bredd: 31 centimeter
 •  Tidlös design
 •  Material: Porslin
 •  Skandinavisk design

Rörstrand har haft en central plats i många svenska hem och varumärkets klassiska och skandinaviska design, gör deras produkter till ett populärt val i alla åldrar. Detta tårtfat Swedish Grace har tillverkats av porslin och har en tidlös design som gör att den passar samtliga hem och tårtor.

Fatets bredd på 31 centimeter gör att den kan brukas till så mycket mer än bara när du behöver servera tårtor. Swedish Graze kan med fördel kombineras med resterande utbud i samma serie, där du kan kombinera fatet med ett komplett porslin set att servera kaffe och tillbehör i. Ett klassisk set som kan användas år efter år!

2. Potteryjo Daisy  – Tidlös design!

 • Material: Keramik
 • 8 olika färgval
 • Robust konstruktion
 • Bredd: 35 centimeter

Detta tidlösa tårtfat Daisy från varumärket Potteryjo är verkligen en fröjd för ögat. Det är tillverkat av keramik och gör den då väldigt robust och tålig. Dessutom kan du vid köpet välja mellan 8 olika färger, för att tårtfatet ska passa ditt kök och inredning perfekt. Detta gör att du kan använda fatet som en fin inredningsdetalj, även när det inte är dags för tårtkalas.

Daisy har en bredd på 35 centimeter, vilket gör att den passar även lite större runda bakverk, kakor eller varför inte en fräsch sallad som blir mittpunkten på grillfesten? För att underlätta rengöring av tårtfatet kan det diskas både i maskin och för hand. Den snälla prislappen gör att fatet passar alla användare, så det enda du behöver göra är att välja vilken färg som passar dig bäst!

3. Nachtmann Bossa Nova Tårtkupa med tårtfat – Tål diskmaskin!

 •  Skyddar tårtan
 •  Enkel att transportera
 •  Klassisk design
 •  Material: Glas

Bossa Nova har en klassisk design med kupa, som gör att din tårta är enklare att transportera och som skyddar den från insekter och sol.

Nachtmann har designat detta tårtfat med en mycket tidlös form och storlek, som gör att den passar samtliga hushåll oavsett ålder eller inredningsstil. Prislappen är något högre, men med detta tårtfat kommer det att bli så mycket roligare att servera tårtan till dina gäster.

Bossa Nova har en bredd på 30,5 centimeter, vilket gör den till ett bra inköp för de flesta standardtårtor med rund form. Letar du efter ett lite lyxigare fat som har en elegant stil, så rekommenderar vi att du kikar närmare på detta fantastiska tårtfat från Nachtmann.

Tre vanliga frågor om tårtfat:

Hur stort ska ett tårtfat vara?

Hur stort fatet behöver vara beror lite på vilken typ av tårta du ska servera. Men för att fatet ska kunna vara mångfunktionellt är det såklart bra om du har några centimeter till godo och för att den ska kunna användas till olika kalas.

Vi rekommenderar en bredd på minst 30 centimeter. Men om fatet har en större bredd än så, är detta såklart ingen nackdel. Det är också viktigt att fatet har en greppvänlig fot, som gör att du enkelt kan transportera tårtan från köket till bordet utan risk för spill.

Vad kan man använda ett tårtfat till?

Ett tårtfat kan användas till så mycket mer än bara servering av tårtor. Varför inte använda det som ett inbjudande kakfat eller när du vill framhäva vissa tillbehör som en fräsch sallad eller ost och kex till fredagsmyset? Egentligen är det bara fantasin som sätter gränser och beroende på fatets bredd, kan det användas till mängder av olika festliga tillfällen.

Vad ska man komplettera ett tårtfat med?

Beroende på vilket fat du väljer finns det flera olika tillbehör som kommer att ta tårtan till helt nya höjder. En passande tårtspade är till exempel en bra investering som gör att du kan servera tårtbitarna på ett mer elegant sätt. Glöm heller inte att servera tårtan på passande porslin som faller dig i smaken.

Länkar och referenser

Alla tårtfat hos Cervera, Bagaren och Kocken

Lämna en kommentar