Bästa stekbordet för hemmet 2023 – Laga mat tillsammans!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Gourmetstål med höga kanter2. AMT Gastroguss Stekbord3. Demeyere Stekbord Teppanyaki
Gourmetstål med höga kanterAMT Gastroguss StekbordDemeyere Stekbord Teppanyaki

Bästa stekbordet för hemmet – Ett stekbord hemma gör att ditt kök snabbt kan omvandlas till en pizzeria eller en fräsig hamburgerbar. Bjud in dina vänner och ha plats att faktiskt laga mat åt alla samtidigt. Dessutom kan dina gäster också hjälpa till under själva matlagningen och addera de råvaror som passar dem.

Stekbord placeras direkt på själva spisen och värms upp från spisplattorna eller induktionsspisen. Men för att användningen ska vara så enkel som de anger sig för att vara är det viktigt att de är rejält konstruerade och att de har en mycket god värmefördelning.

Vi listar de modeller av stekbord som vi finner extra användbara och som är robusta för hemmabruk. Kika då framförallt på Gourmetstål med höga kanter som dels är mycket prisvänlig, men som också kan användas till det mesta!

Topp 3 stekbord för hemmet bäst i test

1. Vinnaren! Gourmetstål med höga kanter!

 • Kan laga det mesta
 • Handgjord i Sverige
 • Passar även på induktionshäll
 • Material: varmvalsat stål

Med Gourmetstål med höga kanter kan du tillreda det mesta i köket och på en och samma panna, vilket därmed sparar disk. Oavsett om du har en traditionell spis eller induktionshäll är denna ett ypperligt val.

Stekbordet är tillverkat av sju lager varmvalsat stål, vilket dels gör den väldigt robust. Men en annan fördel är att detta också ger stekbordet en optimal värmefördelning. Detta är några egenskaper som gjorde att denna modell hamnade högst upp på vår topplista. Men priset går heller inte att klaga på. Gourmetstål har säkerställt att du får mycket för pengarna.

2. AMT Gastroguss Stekbord 53×33 cm – Rejäl konstruktion med handtag!

 • Generös storlek
 • Handtag i rostfritt stål
 • Material: aluminium
 • Passar samtliga spisar

AMT Gastroguss Stekbord har en mycket rejäl konstruktion och ingjutna handtag i rostfritt stål gör det enkelt att flytta stekbordet från spisen till matbordet. Själva stekytan är tillverkad av aluminium, vilket ger stekbordet en lättare vikt utan att du behöver kompromissa med dess funktioner.

Stekbordet har måtten 53 x 33 centimeter, vilket ger dig gott om utrymme när du lagar mat. En stor fördel är också att den passar till samtliga spisar, även induktionshäll. Priset drar ner dess placering en aning, men du är garanterad en multifunktionell modell som kan användas till det mesta.

3. Demeyere Stekbord Teppanyaki – Kan också användas i ugnen!

 • Storlek: 48 x 48 centimeter
 • Med gjutna handtag
 • Enkel att använda
 • Material: Rostfritt stål

Stekbordet Teppanyaki från varumärket Demeyere är mycket robust och tillverkad helt i rostfritt stål, vilket gör stekbordet mycket enkel att rengöra efter användning. Dessutom har den försetts med två gjutna handtag som ger dig ett skönt grepp.

Detta stekbord är av en något större storlek och har måtten 48 x 48 centimeter. Perfekt för dig som vill kunna laga mat åt flera personer samtidigt. Stekbordets lite större storlek gör att du därför behöver ha mer plats hemma så att det får plats ordentligt, ha därför detta i åtanke innan köp. Allt som allt är Teppanyaki ett mycket praktiskt bord som kan användas på samtliga spisar.

Tre vanliga frågor om stekbord för hemmet:

Kan man använda stekbord inom- och utomhus?

Om stekbordet är tillverkat av ett robust material är de utmärkta för både spisen och grillen. Stekbordets jämna värmefördelning gör den mycket enkel att använda, så att du kan tillaga både kött, fisk och grönsaker på stekytan.

När kan man använda ett stekbord?

Ett stekbord är särskilt designat för att du ska kunna laga mat åt flera personer åt gången. Men detta betyder inte att du kan använda den ensam också. Stekytan lämpar sig även bra när du behöver laga flera olika råvaror samtidigt. Stekbord sparar då disk och är mycket enkel att rengöra efter användning.

Kan man använda ett stekbord på samtliga spisar?

Många nyare modeller är särskilt anpassade för att kunna användas både på traditionella spisar och induktionshäll. Men det kan alltid vara bra att dubbelkolla så stekbordet du kikar på faktiskt går att använda på din spis. Fel modell kommer att innebära att stekbordet inte har en optimal värmefördelning och kan även förstöra dina plattor.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Att ha ett stekbord hemma gör det möjligt för dig att laga till en frukostbuffé eller steka en perfekt hamburgare. Konstruktion gör att ditt hem under användning påminner om en trevlig hamburgerbar, vilket inte är helt fel.

Men det är viktigt att du väljer en modell som är anpassad efter din spis och har du induktionshäll är det extra viktigt att den är anpassad för dessa typer av spisar. Storleken kommer också att ha betydelse för hur enkel den är att använda i ditt hem och hur ofta du faktiskt kommer att dra fram den ur gömmorna.

Ett stekbord kommer att förgylla varje användning och gör också matlagning av flera råvaror enklare då du kan tillreda allting på en och samma panna. Så gör ett val som passar dig och sedan kan du bjuda in dina nära och kära till en härlig måltid!

Länkar och referenser:

https://www.weber.com/SE/sv/blog/grill-on/därför-ska-du-använda-en-stekplatta/weber-178292.html

https://www.byggahus.se/forum/threads/stekbord.288581/

Vi har jämfört stekbord avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Bagaren och Kocken

Lämna en kommentar