Bästa spritsarna 2023 – gör snygga dekorationer med hjälp av en sprits!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. De Buyer Munstycken och Adaptrar2. Trefärgs Spritser3. Städter Spritsset 5 Delar Medium
De Buyer Munstycken och AdaptrarTrefärgs SpritserStädter Spritsset 5 Delar Medium

Bästa spritsarna – Finns det något bättre än nybakat i hemmet? Att baka har blivit en allt mer populär hobby idag, där allt fler vill uppnå samma resultat som du får från en bagare. För att få finare designade tårtor och kakor, och också för att underlätta matlagningen är en sprits en bra investering. Med de rätta verktyg i köket kommer bakningen och matlagningen inte enbart bli enklare, men även roligare.

Du kan tillsammans med en sprits bland annat skapa magiska muffins. Det enda som sätter stopp för vad du kan åstadkomma är din fantasi. Vi har satt ihop en topp 3 bäst i test lista med de bästa spritsarna!

Topp 3 spritsar bäst i test 2023

1. Vinnaren för oss! De Buyer Munstycken och Adaptrar till Sprits 26 delar – Komplett kit!

 • Kommer med adapter
 • 26 stålsmunstycken
 • Komplett kit för att dekorera
 • Många olika mönster

När du börjar dekorera kommer du snabbt att inse hur roligt det är! Därför är det bästa att redan från början köpa ett helt set som kommer med flera stålmunstycken! Det är därför vi har valt De Buyer Munstycken och Adaptrar till Sprits 26 delar som vår vinnare. Här får du direkt ett komplett kit så du kan dekorera med bland annat grädde, choklad och glasyr!

Materialet är av rostfritt stål så det är hållbart. De kommer även i en smart förvaringsförpackning så du inte förlorar dina stålmunstycken. I detta set kommer det hela 26 stålmunstycken, 1 adapter och det tillkommer även två stöd. Tänk endast på att köpa till spritspåsar till detta set.

2. Trefärgs Spritser – För unika tårtor och cupcakes!

 • Dekorera med tre färger på en gång!
 • 6 stycken engångsspritspåsar
 • 2 olika tyllar
 • Enkel att använda

Är du lite trött på att frostningen alltid är av samma färg? Med Trefärgs Spritser kan du använda dig av tre färger samtidigt! Att använda den är dessutom väldigt enkelt. Du använder därmed tre av de spritspåsarna som tillkommer, och inuti varje spritspåse placerar du en kopplingsdel och sedan kopplar du samman dessa med kopplingsringen. Sedan är det bara att börja dekorera.

Trefärgs Spritser tillkommer med 2 olika tyllar så du kan dekorera med olika mönster. Med denna kommer du utan tvekan kunna göra unika cupcakes och tårtor som alla kommer att vilja ha!

3. Städter Spritsset 5 Delar Medium – Munstycken tillverkat i rostfritt stål!

 • 3 munstycken
 • 1 adapter
 • Tvättbar spritspåse
 • Tillverkat i rostfritt stål

Städter Spritsset 5 Delar Medium är ett set som kommer med munstycken, adapter och spritspåse som har allt du behöver för att börja dekorera. Fördelen med detta sett är att du kan köpa till munstycken senare. Spritspåsen är också tvättbar, vilket betyder att du slipper köpa en ny efter en användning, vilket både är bättre för miljön och plånboken.

Eftersom den kommer med en adapter så kan du byta ut munstycket när spritspåsen är fylld. Du kan då byta mellan olika munstycken när du dekorerar. Munstyckena är också tillverkade i rostfritt stål så du vet att de kommer att hålla i flera år!

Tre vanliga frågor om spritsar:

Vad kan man använda en sprits till?

Du kan använda en sprits till både bakningen, men även matlagningen. Du kan använda en sprits för att dekorera cupcakes och tårtor – men även för att göra att potatismoset ser fint ut på tallriken.

Hur använder man en sprits på det bästa sättet?

En sak som är viktig att tänka på när du använder en sprits är att grädden, frosten eller potatismoset inte är för tunn när du använder den. Om den är för tunn kommer den inte att komma ut ordentligt utan den kommer att rinna ut. För grädden är det viktigt att du vispar den till rätt konsistens.

Frostning gör du tillsammans med florsocker, smör och mjölk och du kan antingen följa ett recept eller testa dig fram för att den ska bli rätt. Du måste alltid vänta tills bakelsen har svalnat innan du börjar med att dekorera, annars kommer grädden eller frosten bara att smälta.

När du använder en sprits behöver du en spritspåse – då det helt enkelt blir svårt utan en. Du kan sedan enkelt byta ut dina tyllar för att kunna göra olika mönster. Du sätter dessa vid spritspåsens topp och de är enkla att byta ut. När du använder en sprits är det viktigt att ta det försiktigt och inte trycka ut det för hårt.

Hur väljer man den bästa spritsen?

Spritsar kommer i många olika storlekar och olika mönster. Det gör att du kan göra olika mönster på till exempel din tårta. Om du vill göra en nalletårta finns det mönster som liknar en nalle. Det finns även mönster som gör att du kan göra blommor på tårtan. Det bästa att välja är ett paket som innehåller olika spritsar med olika mönster.

Slutligen

Att laga mat eller baka ska vara roligt. Det ska inte bara smaka gott, men det ska också se bra ut. Med spritsar kan du dekorera dina bakelser enkelt för att det ska se snyggt ut. Du slipper att anlita någon för att fixa tårtan åt dig, utan du kan göra det själv. Genom att välja en av de olika spritsarna från vår lista kommer du ha roligt under bakningen!  

Referenser och länkar

https://www.oetker.se/se-sv/recept/r/frosting-och-icing-till-cupcakes

https://bagarenochkocken.se/spritsar/

https://www.aftonbladet.se/matdryck/a/BRKr4G/lar-dig-spritsa-som-ett-proffs

https://www.lyckasmedmat.se/99-spritspasar

https://www.lyckasmedmat.se/blog/spritsade-tartor-n327

Vi har jämfört spritsar avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos
KitchenTime
PartyTajm
Bagaren och Kocken

Lämna en kommentar