Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa shotglas 2023 – Servera shots med stil!

1. Table top stories Bar shotglas2. Dorre Shira shotglas3. Orrefors More Snaps
Table top stories Bar shotglasDorre Shira shotglasOrrefors More Snaps

Bästa shotglas 2023 – Shotglas är små glas som används flitigt under hemmafester, men även i baren när det är dags för att ta en shot. Det är ett festligt tillbehör till festen som är en social aktivitet för alla de som dricker alkohol. 

Olika modeller rymmer olika centiliter och beroende på vad du just dricker kanske du därför behöver olika stora shotglas per tillfälle. Det finns ett brett urval av shotglas att välja bland, och här nedan listar vi våra favoriter! 

Topp tre shotglas bäst i test 2023 

1. Vår vinnare! Table top stories Bar shotglas 

 • Tål maskindisk 
 • Rymmer 5 cl 
 • 4-pack 
 • Prisvärt alternativ 

Vinnaren av vårt test är Table top stories shotglas. Dessa shotglas kommer i ett 4-pack och är perfekta att använda vid exempelvis midsommar och julfirandet. Detta 4-pack är väldigt prisvärt och därför skadar det inte heller att samla på sig ett par.  

Shotglasen rymmer goda 5 centiliter vilket är perfekt för flera olika typer av alkoholhaltiga drycker. De är även ett bra alternativ att använda vid frukosten för en nyttig shots. Glasen har en mycket stilren design som gör att de flesta drycker ser frestande ut.  

Table top stories bar shotglas är gjorda utav maskinblåst kristallglas som ger dem en mycket robust konstruktion. Utöver det så tål dessa shotglas även att diskas i diskmaskin, vilket gör att du sparar en hel del tid dagen efter festandet! 

2. Dorre Shira shotglas – Fler valmöjligheter! 

 • 4-pack 
 • Perfekta för fest eller annat firande 
 • Diskas för hand 
 • Rymmer 2,8-4,5 cl 

Dorre Shira shotglas är ett 4-pack med shotglas som kommer i olika former och storlekar. Dessa shotglas gör shotsen mycket roligare att dricka tack vare de intressanta storlekarna och modellerna som glasen kommer i. Här får du shotglas i olika glasformationer, ett mer runt, ovalt och långt. 

Dessa är även ett prisvärt alternativ och eftersom de kommer i ett 4-pack, skadar det inte att samla på sig flera till dina festligheter. Själva shotglasen rymmer olika mycket, ifrån 2,8-4,5 centiliter, vilket är perfekt om du tänkt hälla upp olika typer av alkoholhaltiga drycker.  

Däremot så bör dessa shotglas diskas för hand för så lång hållbarhet som möjligt, så det kan vara bra att tänka på innan köp. 

3. Orrefors More Snaps – Stilrent val! 

 • Stilren och elegant design 
 • Rymmer 7 cl 
 • Tål att diskas i diskmaskin 
 • 2-pack 

Orrefors snapsglas är ett par shotglas för det lite finare middagen eller firandet. Shotglasen kommer i ett 2-pack och även i en mycket elegant och stilren design. Dessa tillför det lilla extra på varje borddukning och är definitivt något som kommer komma till god användning vid flera olika tillfällen.  

Shotglasen rymmer 7 centiliter och är perfekta för snaps men även för andra alkoholhaltiga drycker. De är även ett bra val för att göra stilrena hotshots men fungerar även perfekt för andra typer av shots med. Du kan med fördel ta fram dem under familjefrukosten och fylla glasen med smoothie eller ingefärashots. Utöver det så tål de även att diskas i diskmaskin vilket underlättar en hel del under rengöring. 

3 vanliga frågor om shotglas: 

Vad är ett shotglas? 

Ett shotglas är ett väldigt litet glas som vanligtvis brukar rymma 4 eller 6 centiliter. Shotglas finns i en mängd olika varianter och därför är det vanligt att de alla rymmer olika mycket. Shotglas kommer i flera olika former och används till att dricka alkoholhaltiga drycker. Du kan bland annat fylla de med hotshots och snaps. Du kan även använda de till nyttiga shots som ingefärashots eller till smoothies och espresso.  

Vilka shotglas behöver jag? 

Shotglas i just glas är nästan ett måste i alla hem och kommer definitivt komma till god användning vid flera tillfällen. Det är vanligt att de ställs fram på bordet vid olika firanden eller högtider som exempelvis julafton och midsommar. De används även flitigt vid andra tillfällen som olika firanden med vänner eller vid en mysig familjefrukost.  

Shotglas i glas är däremot inte särskilt optimalt att använda vid större firanden eller hemmafester. Om så är fallet är shotglas i plast ett mycket bättre och smartare alternativ. De är alltid bra att ha hemma och du kan få ett 30-pack för ett mycket bra pris.  

Fördelen med shotglas i plast är att de inte behöver diskas efter och kan slängas direkt. De går inte sönder lika lätt som shotglas i glas, vilket gör de perfekta att använda under fester och liknande. Du sparar därför en hel del tid dagen efter när du förmodligen inte mår som bäst.  

Nackdelen med shotglas i plast är just det att de vanligtvis kastas efter en enda användning, vilket inte är miljövänligt i längden. Både shotglas i plast och i glas, i olika former och storlekar är alltid bra att ha hemma när det vankas 

Hur många centiliter rymmer ett shotglas? 

Det finns väldigt många olika typer av shotglas som rymmer olika mycket dryck. Det vanligaste är dock att shotglas rymmer 4-6 centiliter. Det finns även andra modeller som kan rymma upp till hela 10 centiliter. Beroende på vad du föredrar och vilken modell du är ute efter, kan storleken vara bra att bestämma innan köp.  

Källor:

https://www.spisa.nu/fakta/snapsglas

Lämna en kommentar