Bästa shakern 2023 – blanda drinkar hemma som ett proffs!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Rosendahl Grand Cru Shaker2. Allesi Boston Shaker – Premiumval!3. Dorre Shaker
Rosendahl Grand Cru ShakerAllesi Boston Shaker två-delarDorre Shaker

Bästa shakern – Med en shaker kan du blanda drinkar hemma som en riktig bartender. Denna mindre investering kan snabbt förvandla tråkiga drinkar och göra dem mer krämiga, där inkluderade ingredienser blandas på ett bättre sätt.

En klassisk modell är enkel att greppa tag om, där huvudmaterialet vanligtvis består av rostfritt stål. Detta säkerställer att shakern håller längre, samt tål att diskas i maskin. För att göra valet enklare har vi letat fram marknadens tre bästa modeller, där Rosendahl Grand Cru Shaker är en självklar vinnare.

Investera i en shaker för 2023 och du kan imponera på dina gäster under middagen, med en festlig cocktail som passar kvällen och sällskapet perfekt!

Topp 3 shakers bäst i test

1. Vår vinnare! Rosendahl Grand Cru Shaker

 •  Stilren design
 •  Inbyggt mätglas
 •  Locket rymmer 6 cl
 •  Material: rostfritt stål

Letar du efter en stadig och greppvänlig shaker, som är tillverkad av högkvalitativa material? Då kommer du att uppskatta Rosendahls Grand Cru Shaker, som är designad för att vara ett lika bra inköp för professionella användare, som för dig som älskar att blanda till smakrika drinkar på hemmaplan.

Denna shaker är tillverkad av rostfritt stål, vilket innebär att shakern håller längre och är mycket enkel att rengöra. Materialet tillåter även att shakern kan demonteras och rengöras i maskin.

En stor fördel är också att Grand Cru Shaker har ett inbyggt mätglas i locket, som gör att du kan mäta ingredienser upp till 6 cl. Shakerns inbyggda sil, säkerställer också att alla ingredienser blandas bättre och ger ett jämnare flöde när du häller ner drycken i glaset.

För ett sammanhängande och välplanerat barskåp, kan denna shaker med fördel kombineras tillsammans med Rosendahls andra tillbehör ur samma serie. Shakern har en höjd på 20 centimeter och rymmer 58 centiliter.

2. Allesi Boston Shaker två-delar – Premiumval!

 •  Designad av: Ettore Sottsass
 •  Professionell modell
 •  Material: rostfritt stål
 •  Höjd: 28 centimeter

Shakern Boston från det italienska varumärket Allesi är ett passande inköp för dig som letar efter en premiummodell, i det lite lyxigare slaget. Denna modell har tillverkats av högkvalitativt rostfritt stål och är designad av ingen mindre än Ettore Sottsass.

Boston är särskilt utformad för professionella användare och har utformats och designats, efter gedigna studier om bartillbehör av varumärket och ägaren Alberto Gozzi. Det tvådelade setet är konstruerat för att ge dig ett optimalt grepp och kan därför användas till flera olika bestyr i baren.

Den maximala volymkapaciteten uppgår till 50 centiliter och shakern har en höjd på 28 centimeter. Denna modell blir även tack vare sin konstruktion, en mycket fin inredningsdetalj i barskåpet när den inte används.

3. Dorre Shaker – Prisvänlig!

 •  Klassisk design
 •  Kan diskas i maskin
 •  Volym: 50 centiliter
 •  Höjd: 21 centimeter

Denna shaker från varumärket Dorre, är trots sin funktion och tillverkningsmaterial ett mycket prisvänligt val, som passar flera olika typer av användare. Den klassiska designen gör att shakern kan användas i professionella sammanhang, så väl som till baren på hemmaplan. Shakern är dessutom mycket greppvänlig och en fin inredningsdetalj.

Shakern har en höjd på 21 centimeter och en volymkapacitet på 50 centiliter. Detta gör att du kan blanda flera drinkar åt gången, vilket sparar tid. Då framförallt om den används i professionella sammanhang.

För att modellen ska vara enkel att rengöra efter användning, har den tillverkats av rostfritt stål. Ett robust material, som även tål att diskas i maskin. Letar du efter ett prisvänligt val, är denna shaker en mycket passande investering.

Tre vanliga frågor om shakers:

Vad kan man använda en shaker till?

En shaker används framförallt för blandning av drinkar och ingredienser. Tack vare dess form och utformning, ger shakern dig ett bra grepp för att kunna skaka om innehållet, innan det hälls ner i cocktailglaset. Drinkar som oftast förknippas med shakers är bland annat Cosmopolitan, Pina Colada och Mojito.

Men om du inte är särskilt kunnig i djungeln av drinkar som går att blanda till, kan det vara en väl värd investering att inhandla ett cocktail set. I de flesta set ingår en shaker, men även flera andra tillbehör som gör att du kan blanda till de flesta drinkar hemma på ett smidigare sätt.

Hur stor shaker behöver man investera i?

Hur stor shaker du behöver, bör baseras på vilka typer av drinkar du vanligtvis tillreder och hur många drinkar du vill kunna blanda till på en gång. Vi rekommenderar minst 50 centiliter, för att shakern ska vara tillräckligt stor för flera olika typer av drinkar och tillfällen. Men mindre och större modeller går också att inhandla om detta föredras. Kombinera din shaker med praktiska tillbehör.

Vilket material är bäst för en shaker?

För att en shaker ska vara enkel att använda, ge ett bra grepp och även kunna vara lätt att rengöra har tillverkningsmaterialet stor betydelse. Rostfritt stål är det allra vanligaste materialet för shakers, då materialet är robust och även kan rengöras i diskmaskin. Så när du gör din investering, säkerställ att shakern passar din erfarenhet och hur du planerar att använda den. Gör även ett val som baseras på din budget. Kika på vår topplista för att hitta din favorit!

Länkar och referenser

Alla shakers hos Cervera, Kitchentime

Lämna en kommentar