Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa pluntan 2023 – Guide till bästa fickplunta till festen!

Bästa pluntan – På allvar eller på skoj, fickpluntor är rätt bra att ha. Det finns roliga, vanliga och mer exklusiva modeller. Pluntor kan tas med till festivaler, evenemang och fester, till exempel. Det finns med andra ord många tillfällen då det skulle kunna vara kul att ha en plunta till hands.

Här har vi samlat några av våra favoriter. Vi har gjort en lista på bästa pluntorna – allt från pluntor som skulle vara roliga att ta med till en fest, till fina pluntor som man vill ge i present till gammelfarfar.

Standardspluntan – Plunta i guld

Bästa pluntan -  Plunta Guld

Om man ändå ska ha en plunta så måste man väl börja med standardpluntan. Denna plunta har inte en speciell form eller något annat som gör att den sticker ut, utan det är pluntan för dig som vill ha en plunta men inte vill att det ska bli en stor grej.

Däremot är vi inte så tråkiga att vi rekommenderar en vanlig och tråkig stålplunta, utan denna är i alla fall i en snygg skimrande guldfärg som gör dig någorlunda unik. Faktiskt är det en rätt bra all-round plunta, som är både basic och som kan se lyxig ut, beroende på vad du gör av den och har på dig.

Pluntsetet alla måste ha

exklusivt-pluntset

Är en plunta komplett utan shotglas egentligen? Kanske inte, tycker vi. Detta pluntset är perfekt att ge i present till polarna, föräldrarna eller till och med far-/morföräldrarna. Designen är mycket klassisk och tidlös – rostfritt stål från insidan ut, och pluntan tillsammans med shotglasen och en tratt kommer i en fin svart förpackning. Blir en succépresent helt enkelt.

Eller, varför inte unna dig själv detta pluntset. Trots allt kommer du kunna njuta av det själv med. Tänk att du rullar upp till picknicken med denna – du blir en hit direkt!

Smyg med pluntan på festen med en armbandsplunta!

Bästa pluntan -  Armbandsplunta

Inte kul att behöva hosta upp 150 kronor för ett litet glas starkdryck på festen, va? Investera i en plunta istället, särskilt en som ser ut som denna, så sparar du en slant på festkvällarna.

Denna plunta ser ut som ett metallarband, men är i själv verket en cirkulär plunta, formad som ett armband, som också bärs runt handleden. Den minimalistiska designen gör att den ser ut som nästan vilket modernt armband som helst, så in på klubben kommer du nog med denna.

Pluntan öppnas upp med ett skruvlock, precis som på vanliga pluntor, sen är allt du behöver göra att vrida på handleden så kommer drickan ur. Och eftersom pluntan sitter på handleden behöver du aldrig oroa dig för om du tappar bort den – pluntan är med dig hela kvällen!

Fler sätt att gömma pluntan – strumpeband med plunta

Bästa pluntan -  Strumpeband med Plunta

Genialiskt nog finns det ett ännu smartare sätt att dölja pluntan. Med denna plunta fastsatt på ett strumpeband kommer ingen åt pluntan utom du. Strumpebandet sätter du på låret, fyll sedan pluntan och stoppa din den i dess lilla ficka på strumpebandet. Sedan är allt dolt under din kjol eller klänning!

Detta är en riktig miniplunta på endast 3 centiliter, men den kan vara riktigt rolig att ta med på fest!

Plunta till frukost, lunch och middag!

Bästa pluntan -  Plunta Frukost Lunch Middag

Denna är nog en av de roligaste pluntorna vi har hittat. Denna rätt stora plunta är indelad i tre delar – frukost, lunch och middag – hela kostcirkeln får plats i handen! Detta blir säkerligen en rolig grej att ta med sig på evenemang, fester eller festivaler, och det kommer garanterat bidra till skratt!

Pluntan kan sättas ihop och bäras som en enhet, eller delas upp i tre separata delar som kan stängas med skruvlock. Texten “frukost”, “lunch” och “middag” står på varje del.

Den exklusiva pluntan – Sky Fickplunta Rostfri

Bästa pluntan -  Sky Fickplunta Rostfritt Stål

Låt oss hoppa till de mer exklusiva fickpluntorna. Från Georg Jensen har vi denna unikt formade fickplunta vid namn “Sky”. Flaskan är formad lite som ett päron och är gjort att skinande rostfritt stål. Som handtag har Georg Jensen lagt till en enkel läderremsa i mörkbrun färg.

Detta blir en finemang present till någon med finare smak, kanske en morbror, farfar eller äldre bror. Denna plunta är inget skämt utan något exklusivt, och tar man fram denna plunta på festen så vet alla att man menar allvar.

Stilren plunta – Manhattan fickplunta

 Manhattan Fickplunta 20cl matt stål

Här är ännu en stilren och klassisk fickplunta som visar just hur seriös du är. I matt rostfritt stål (Cromargan®) har europeiska märket WMF tagit fram denna tidlösa fickplunta. Även denna plunta blir en mycket uppskattad present till den som uppskattar att dricka sin dryck ur någonting annat än ett glas.

Flaskan rymmer 20 centiliter och får lätt plats i fickan. Tål även maskindisk!

3 vanliga frågor om fickpluntor

1. Vad behöver man en fickplunta till?

Det kanske inte är helt klart just vad man kan använda en fickplunta till. Men vi kan tänka oss många tillfällen då de skulle vara bra att ha till hands. Exempel är till festivaler, evenemang, nattklubbar, parkhäng, vandringar och mer.

Tänk själv, det finns säkert många gånger du hade önskat att du hade smugit in lite sup. Kanske för att spara en slant på nattklubben eller när du behöver en sup för att klara av den där riktigt jobbiga mostern. Eller kanske har du varit på vandring någon gång och önskat att du hade kunnat ta en shot konjak för att värma upp dig.

2. Varför är pluntor så små?

Det smarta med fickpluntor är just hur enkla de är att smyga med sig, då de är så små och diskreta och oftast får plats i en vanlig byxficka. Att pluntor bara rymmer några få deciliter är ju för att uppnå det syftet. Genom att bara rymma några deciliter kan de designas väldigt kompakt och få plats i fickan.

Ju mer de rymmer desto större de är, och då kanske det är mer värt att bara ta med en flaska, eftersom du ändå inte kommer kunna dölja pluntan.

3. Är fickpluntor dyra?

Svaret beror helt på vilken fickplunta du väljer. Men vi skulle nog vilja svara nej. Det finns absolut många billiga val (under 200 kronor) där du får hyfsat bra fickpluntor. Sedan blir de ju dyrare och dyrare ju mer exklusiva de blir och ju starkare material som används. Men letar du efter något enkelt borde du inte ha några problem med att hitta en fickplunta för en billig peng.

Slutligen om bästa pluntan

Det finns roliga och seriösa fickpluntor, mycket små och rätt stora, och i många olika prisklasser. Vi tycker ändå fickpluntan är en värd investering, för man vet aldrig när de behövs. Vi hoppas denna lista har visat dig just hur versatila fickpluntor är!

Lämna en kommentar