Bästa ölglasen – Framhäv smaken på ölet!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Iittala Essence Ölglas2. Rosendahl Grand Cru Ölglas3. Orrefors Beer Lager Ölglas
Iittala Essence ÖlglasRosendahl Grand Cru ÖlglasOrrefors Beer Lager Ölglas

Bästa ölglasen – Visste du att olika glas är särskilt designade för att användas till olika typer av drycker? Detsamma gäller för öl och särskilda ölglas kan komma att förhöja din upplevelse och även göra att drycken smakar betydligt bättre.

När du väljer ut ölglas är det extra viktigt att du har dess material, handtag och form i åtanke. Glasen ska vara robusta och enkla att dricka ur. Dessutom kommer ölglas som är tillverkade av högkvalitativt glas hålla ölen kyld längre.

Så vilka ölglas blir ditt nästa inköp? I denna artikel listar vi våra tre favoriter och rekommenderar dig att särskilt kika på Essence från Iittala, som vi har utsett som de bästa ölglasen!

Topp 3 ölglas bäst i test

1. Vinnaren! Iittala Essence Ölglas

 • Set med 6 glas
 • Robusta
 • Mycket greppvänliga
 • Designad av Alfredo Härberli

Ölglasen Essence från varumärket Iittala är robusta och säljs i ett set med 6 stycken glas inkluderade. Glasets form och mycket greppvänliga handtag, gör att de kan användas till både ljus och mörk öl.

Essence är ett par mycket klassiska glas som har en fin design, utvecklad av ingen mindre än formgivaren Alfredo Härberli. Glasens något mer runda utformning ger ett mycket balanserat intryck och gör dem mycket sköna att dricka ifrån. Om du letar efter ett par kvalitetsglas, men inte vill spendera alltför mycket så rekommenderar vi att du kikar på denna vinnande modellen!

2. Rosendahl Grand Cru Ölglas – Passar flera olika typer av öl!

 • Tulpanformad kupa
 • Tål diskmaskin
 • Kapacitet per glas: 50 centiliter
 • Inkluderar 6 stycken glas

Med Grand Cru från svenska varumärket Rosendahl, kan du dricka öl som har en ännu fylligare arom och smak. Glasen är särskilt utvecklade för att framhäva ölsmaken med sin tulpanformade kupa. Dessutom har glasen en kapacitet på 50 centiliter, vilket gör att de är ett passande val för lite olika typer av öl, både ljus och något mörkare.

En stor fördel är att dessa glas tål diskmaskin. Ett vanligt förekommande fel som många gör att glasen inte diskas särskilt noga mellan användning och kvarvarande smuts och fetter kommer att påverka smaken på ölen avsevärt. Dessa glas kan du dock enkelt hålla skinande rena!

3. Orrefors Beer Lager Ölglas – Perfekt för ljus öl!

 • Set med 4 glas
 • Framhäver även doft
 • Kapacitet per glas: 60 centiliter
 • Snygg och stilren design

Dessa något större ölglas Beer Lager som rymmer 60 centiliter, passar perfekt när du vill avnjuta en god kall lager. Dess snygga och stilrena design som framhäver ölets doft perfekt, gör dem även till ett fint inslag i barskåpet.

Vid köp inkluderas 4 stycken glas, så att du kan bjuda in dina vänner på en god pilsner. Ett par fantastiska glas, men där priset per glas påverkade dess placering på topplistan en aning. Letar du efter ett par större och mycket rejäla glas, är dessa från Orrefors däremot ett ypperligt val!

Tre vanliga frågor om ölglas:

Hur stora ölglas behöver man?

Hur stora ölglas som du behöver investera i beror på vilken typ av öl som du dricker. Mer klassiska ölsorter som lager, IPA eller Ale kräver ett något större glas för att smaken ska förstärkas, medan ölsorter som Stout eller mörkare öl, gott och väl kan drickas från en något mindre glas.

Varför skiljer priset så mycket på olika ölglas?

Det är flera olika faktorer som väger in när företag prissätter sina ölglas. Detta kan vara material, utformning och såklart varumärke. Glas som är designade av kända kockar eller andra kända ansikten, tenderar också att ha en högre prislapp. Detta behöver dock inte innebära att kvaliteten på glaset är bättre. Kvalitetsglas går idag att inhandla för en ganska billig peng.

Har materialet någon betydelse vid köp av ölglas?

Att dricka en kall öl från ett glas som är tillverkat av just glas, istället för plast eller aluminium kommer att påverka både hur ölens smak framhävs och håller dessutom ölen kall längre. Men med det sagt behöver du inte investera massor av pengar på ett bra set av ölglas. Kika på vår topplista och välj din favorit!

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Hur härligt är det inte med en svalkande öl under sommardagarna eller helgkvällarna? Men visste du att ett par anpassade ölglas, faktiskt kan förbättra upplevelsen ytterligare och även framhäva smaken av ölet du dricker? Det är därför som vi har tagit oss an uppgiften att leta fram de bästa ölglasen för detta året.

När vi valde ut vilka modell av glas vi skulle inkludera var det framförallt några funktioner som vi hade särskilt i åtanke. Glasen ska ha ett skönt handtag, en passande form och vara robusta att dricka ifrån. Vi har även valt ut våra favoriter i tre olika prisklasser, för att du ska kunna göra ett val baserat på din budget.

Så ta ditt öldrickande till helt nya höjder och investera i ett par anpassade ölglas. Kika på vår topplista för att hitta din favorit!

Referenser och länkar:

https://www.expressen.se/allt-om-vin/dryck/ol/sa-valjer-du-ratt-olglas-enkel-guide/

https://taysta.se/olglas-test-basta-olglasen

https://www.nordicnest.se/inspiration-dukat-for-dig/duka/dukningstips/glasklart-del-3—valj-ratt-sorts-olglas/

Vi har jämfört ölglas avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Cervera
Bagaren och kocken

Lämna en kommentar