Bästa martiniglaset – För servering av både mat och dryck!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Orrefors Intermezzo2. Holmegaard Perfection3. Broste Copenhagen Bubble Munblåst Martiniglas
Orrefors IntermezzoHolmegaard PerfectionBroste Copenhagen Bubble Munblåst Martiniglas

Bästa martiniglaset – När du har besök hemma eller helt enkelt vill unna dig en härlig drink på kvällen, kommer det alltid att kännas lite lyxigare att servera drycken i ett fint glas. På marknaden finns det mängder av olika alternativ, vilket kan göra valet lite knepigt. Vilket typ av glas passar vilken dryck och vad kan man mer använda glasen till efter att de inhandlats?

Vad gäller martiniglas så finns det även här flera olika typer av glas att välja mellan. För att du ska kunna göra ett bättre val har vi tagit fram det bästa martiniglaset och även inkluderat några värdiga utmanare på vår topplista!

Topp 3 martiniglas bäst i test

1. Vår vinnare! Orrefors Intermezzo

 •  Rymmer 25 centiliter
 •  Designad av Erika Lagerbielke
 •  Prisbelönad design
 •  Färg: Klar, med blå detalj

Med martiniglasen Intermezzo från Orrefors kan du servera drinkar med klass och stil. Dessa glas har en klar och klassisk design, med en blå detalj som verkligen gör att glasen sticker ut från mängden. För designen står Erika Lagerbielke och har belönats med utmärkelsen Utmärkt Svensk Form.

Varje glas rymmer 25 centiliter, vilket är den optimala mängden för att servera James Bonds favoritdrink. Intermezzo är det absolut bästa valet för dig som letar efter ett rejält glas och även vår favorit på topplistan!

2. Holmegaard Perfection  – Klassiska martiniglas!

 •  Enklare servering
 •  Designad av Tom Nybroe
 •  Stilren design
 •  Greppvänlig

Dessa martiniglas Perfection har designats av ingen mindre än Tom Nybroe för varumärket Holmegaard. Glasens stilrena form gör dem både sköna att dricka ur och är även mycket greppvänliga. Mindre drinkar går till spillo och du kan verkligen njuta av din Martini.

Formen på glasen är särskilt framtagen för att göra servering av drycken enklare och underlättar även upphällning av drycken, med minimalt spill. Ett par fina och martiniglas som heller inte kostar skjortan!

3. Broste Copenhagen Bubble Munblåst Martiniglas – fina detaljer!

 •  Rymmer 20 centiliter
 •  Fina detaljer
 •  Färg: Klar
 •  Sköna att dricka

Bubble är ett par munblåsta martiniglas från varumärket Broste Copenhagen. De har en klar nyans, men har utöver detta även fina små detaljer i själva glaset. Dess form och stabilitet gör att de står mycket stadigt på bordet, samtidigt som glasen är riktigt sköna att dricka ur. Perfekt om du gillar den klassiska formen på martiniglas, men gärna vill ha en liten annan twist på dem.

Dessa martiniglas rymmer 20 centiliter och kan förutom drinkar även användas som fina glas för efterrätter. Prisvänliga glas som helt klart ger dig mycket för pengarna!

Tre vanliga frågor om martiniglas:

Vilka drinkar serveras ofta i martiniglas?

Martiniglas är utformade särskilt för att du ska kunna servera olika typer av Martini med stil. Men egentligen är det bara din kreativitet som sätter käppar i hjulet och glasen kan såklart även användas till andra typer av drinkar, eller varför inte använda dem för din favoritefterrätt?

Vad är typiskt för martiniglas?

Ett martiniglas kännetecknas framförallt på grund av sin form. Martini ses frekvent ibland annat filmerna om James Bond och populariteten för Martinis uppskattas därför av en mycket bred skara. Det finns olika typer av Martiniglas och även flera andra roliga drinkar som gärna kan serveras i martiniglas. Testa dig fram för att hitta dina favoriter och upptäck helt nya smakkombinationer.

Varför skiljer sig priset så mycket på martiniglas?

Det första man kanske lägger märke till vid köp av glas är den enorma prisskillnaden som kan uppstå mellan olika modeller. Mellan två klassiska glas kan det skilja flera hundralappar, vilket gör att många kanske känner sig aningen förbryllade under valet. Vad skiljer egentligen olika martiniglas från varandra och vad påverkar priset?

Glas är ett hantverk och ofta när du köper glas i din lite dyrare prisklassen är det just hantverket, detaljerna och materialet som du betalar lite extra för. Men resultatet kommer bli mer långvarigt och materialet kommer även att vara mer robust. Men också, hur underbart är det egentligen inte att dricka från en glas som är munblåst?

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Det är alltid lite trevligare att servera en drink i ett glas som är fint och även anpassat för den typ av drink du har rört ihop. Ett bättre intryck och glasen är även riktigt sköna att dricka ur. Smak och tycke är också avgörande när du väljer martiniglas, så vill du ha en mer klassisk och enkel design, eller ett par mer personliga glas med små detaljer?

Prisnivån på glas kan variera kraftigt och även fast du såklart kan hitta ett par fina martiniglas för någon hundring, så kan priset snabbt klättra uppåt om du vill ha ett handblåst glas med fler detaljer. När vi rannsakade marknadens utbud var det därför lite extra viktigt för oss att glasen ska vara stabila, sköna att dricka ur och att de ska ha en tilltalande design utan att prisnivån blir alltför hög.

Sugen på en god drink? Investera i ett par riktigt fina martiniglas och du kan sedan servera dina gäster med stolthet.

Källor och länkar:

https://www.applesofmyeye.com/blog/vilket-drinkglas/

https://folkofolk.se/drinkglas-sa-valjer-du-ratt-glas-till-drinken

Vi har jämfört martiniglas avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos
Bagaren och kocken
Kitchentime
Cervera

Lämna en kommentar