Bästa kolsyremaskinen – gör smakrikt bubbelvatten på hemmaplan!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Sodastream Power2. Aarke Kolsyremaskin3. Sodastream Spirit Black
Sodastream PowerAarke KolsyremaskinSodastream Spirit Black

Bästa kolsyremaskinen – En kolsyremaskin är en liten lyx i tillvaron som gör att du aldrig mer behöver släpa hem dina bubbliga favoritdrycker från butiken. Med ett knapptryck kan du avnjuta bubbelvatten och även smaksätta vattnet för en komplett och varierad upplevelse.

Efter att vi jämfört marknadens utbud av kolsyremaskiner har vi utsett Sodastream Power till den bästa kolsyremaskinen. Dessutom har vi skapat en topplista med våra andra favoriter, för att du ska kunna göra ett mer skräddarsytt val.

Sätt en liten guldkant på vardagen och investera i en anpassad kolsyremaskin, som gör att du kan dricka bubbligt vatten när du vill. Dessutom kommer du att göra miljön en stor tjänst med mindre plastavfall!

Topp 3 kolsyremaskiner bäst i test

1. Vår vinnare! Sodastream Power

 • Tre olika kolsyrenivåer 
 • Kapacitet: 1 liter 
 • BPA-fri 
 • Flera olika valbara nyanser 

Sodastreams mästerliga kolsyremaskin Power är en av marknadens bästsäljare och har en stabil konstruktion och stilren form. En multifunktionell maskin, där det även är väldigt enkelt att införskaffa passande kolsyrepatroner. Då Sodastream är ett självklart val för så många människor, kan du köpa patroner i de flesta större matvarubutiker.  

Kolsyremaskinen har en kapacitet på 1 liter och du kan själv justera hur mycket kolsyra du vill att vattnet ska innehålla. För ett skräddarsytt inköp, kan denna maskin köpas i ett flertal färger och behållaren är tillverkad av tålig plast som är BPA-fri. Ett vinnande val på flera punkter!  

2. Aarke Kolsyremaskin – Stilren design! 

 • Enkel att använda 
 • Anpassad nivå kolsyra 
 • Material: Rostfritt stål 
 • BPA-fri flaska 

Varumärket Aarke har tillverkat denna mycket stilrena kolsyremaskin. Den tar upp minimalt med plats i köket och har en konstruktion som gör den väldigt enkel att använda och anpassa efter behov. Med Aarkes kolsyremaskin kan du få smakrikt bubbelvatten på nolltid.  

Kolyremaskinen har tillverkats av rostfritt stål, som gör att den står stabilt under användning. Den inkluderade flaskan är tillverkad av BPA-fri plast, vilket gör vattnet fräscht och helt fritt från kemikalier. Dricker du mycket bubbelvatten och ofta släpar hem tunga flaskor från affären? Lösningen är att investera i en kolsyremaskin och denna modell är ett mycket effektivt val! 

3. Sodastream Spirit Black – Prisvänlig modell! 

 •  Inkluderad kolsyrepatron 
 •  Kapacitet: 1 liter 
 •  Vikt: 2.5 kilo 
 •  Klassisk Sodastream design 

Sodastream är den bästsäljande tillverkaren av kolsyremaskiner och inte av vilken anledning som helst. Deras maskiner är konstruerade för att vara tåliga och är utrustade med bra funktioner som gör användningen mycket enkel.

Modellen Spirit Black är inget undantag och är en av varumärkets mer prisvänliga val. Trots detta har Spirit Black tilldelats flera utmärkelser. Däribland Red Dot Design Award år 2017, tack vare sin konstruktion och funktionalitet. 

Spirit Black har en kapacitet på 1 liter och kan ersätta upp till 1000 flaskor. Patron ingår, för att du ska kunna använda maskinen direkt. Ett mycket bra val för dig som letar efter en effektiv och prisvänlig kolsyremaskin.  

Tre vanliga frågor om kolsyremaskiner: 

Hur länge räcker en kolsyrepatron? 

Till hur många liter en kolsyrepatron kan användas, beror lite på varumärke och hur bubbligt vatten du gillar. Men standardpatroner räcker för att göra ungefär 40-60 liter bubbelvatten.  

När patronen har tagit slut, kan du ta med denna till din återförsäljare för att panta den vid inköp av en ny. Detta gör det till ett miljövänligt val, och ytterligare säkerställer att patronen kommer till användning på nytt.  

Vart kan man köpa kolsyrepatroner till maskinen? 

Då kolsyremaskiner idag är ett väldigt populärt inköp, kan passande patroner eller gasflaskor köpas i de flesta större matvarubutiker och återförsäljare av kolsyremaskiner. Om du inte har någon butik nära till hands, går kolsyrepatroner även att köpa online på flera olika webbsidor. Detta gör att du kan ha ett litet lager hemma, så att du alltid har en extra redo.

Är en kolsyremaskin mer miljövänlig? 

Att investera i en kolsyremaskiner kommer att ge fördelar på flera fronter. Dels kommer miljön att tacka dig, då du inte längre förbrukar mängder av plastflaskor och burkar som är svårt att återvinna. Men en annan fördel är också att du sparar tid och behöver längre inte slösa pengar på dyra flaskor med läskedrycker som du sedan måste disponera.  

Så även fast det kanske känns som en kolsyremaskin är en dyr och onödig investering, kommer den i det långa loppet spara dig ganska mycket pengar.  

En kolsyremaskin kan under ett år ersätta upp till 1000 flaskor eller burkar, vilket hade kostat en ganska astronomisk summa, om du är en stordrickare av bubbligt vatten. Så gör miljön en tjänst och ersätt plastflaskor med en kolsyremaskin, som gör att du kan ha bubbligt vatten färdigt på nolltid. Detta utan att du behöver släpa på tunga flaskor eller förpackningar från affären!  

Länkar och referenser

Kolsyremaskiner hos Bagarenochkocken, Ginza, Webhallen

Så funkar Sodastream Power

Lämna en kommentar