Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa kakfat – En liten mysigare fikastund!

1. Iittala Kastehelmi2. PotteryJo Daisy3. Spode Morris and Co Strawberry Thief
Iittala KastehelmiPotteryJo DaisySpode Morris and Co Strawberry Thief

Bästa kakfat – Ett kakfat är en väldigt fin addering till varje fikastund eller lite större festligheter. Helt enkelt ett litet trevligare sätt att servera dina favoritkakor på till gästerna. Men beroende på vad som ska serveras och även vilken typ av dukning som du planerar så kan det vara klokt att ha lite olika typer av kakfat att välja mellan.

Vi har letat fram marknadens bästa val i lite olika kategorier och prisklasser, för att du ska kunna göra ett bättre val. Oavsett om du letar efter ett multifunktionellt kakfat eller ett mer tema-anpassat!

Topp 3 bästa kakfat bäst i test

1. Vår vinnare! Iittala Kastehelmi

 • Tidlös design
 • Höjd: 9 centimeter
 • Tål maskindisk
 • Material: Glas

Från Iittala har du detta stilrena och multifunktionella kakfatet Kastehelmi. Eftersom konstruktionen är helt tillverkad i glas och har en klar färg, så passar den för samtliga dukningar och tillställningar. Dessutom har kakfatet en lägre fot, för att den även ska vara ett ypperligt val för årets alla tårtkalas.

Kakfatet Kastehelmi är en design som är framtagen av ingen mindre än Oiva Toikka och kan med fördel kombineras med resterande delar ur samma serie från Iittala.

Om du letar efter en ganska prisvänlig modell som har en mycket tidlös design, så är det särskilt denna vinnande modell som vi tycker du ska kika lite extra på!

2. PotteryJo Daisy – Finns i flera färger!

 • 8 olika nyanser
 • Robust design
 • Multifunktionell storlek
 • Material: Lergods

PotteryJos kakfat Daisy är tillverkad i robust lergods, vilket ger fatet en väldigt behaglig tyngd och gör att det står stadigt på bordet. Kakfatet har också en fot är greppvänlig och gör det enkelt för dig att flytta fatet mellan köksbänken och bordet.

En annan utmärkande punkt med denna modell är att den säljs i hela 8 olika nyanser, vilket gör att du kan välja en som passar din stil och dukning perfekt.

Kakfatet har en storlek som gör att den passar lite olika typer av serveringar. Tack vare fatets karaktär, kan du här också vara lite mer kreativ och använda det för servering av både godsaker och lite mer matiga tillbehör. Fatet har en diameter på 21 centimeter, vilket är ett ganska vanligt standardmått när det kommer till kakfat och är en passande storlek för även de flesta runda tårtor.

3. Spode Morris and Co Strawberry Thief – Bästa trevåningsfatet!

 • Tre våningar
 • Passar Afternoon Tea
 • Fin design
 • Material: Rostfritt stål, porslin

Om du letar efter ett kakfat som verkligen kommer att ge ett väldigt behagligt intryck under fikastunden så bör du kika på varumärket Spodes kakfat Morris & Co Strawberry Thief. Med sin vackra design och mönster, så är det en utmärkande modell enligt våra jämförelser av marknadens utbud.

Kakfatet är designat med tre stycken våningar, vilket gör den perfekt till olika typer av festligheter och även när det vill bjudas på Afternoon Tea. Men dessutom är detta kakfat perfekt att använda när du vill servera frukt, ost och kex, där allt ryms på ett och samma fat.

Eftersom kakfatet är tillverkat av tåliga material som rostfritt stål och porslin, så håller den formen. Men däremot är det viktigt att du är aktsam vid rengöring så att ytan inte slits.

3 vanliga frågor om kakfat:

Hur stort kakfat behöver man?

Beroende på vad du planerar att servera så kan det alltid vara bra att ha lite olika typer av kakfat hemma. Dels ett mindre fat med fot, som kan användas för bullar eller småkakor och sedan något lite större som passar bättre för tårtor eller när du vill servera lite olika bakverk. Om du letar efter ett tårtfat så bör den ha en diameter på minst 20 centimeter, för att underlätta under hanteringen.

Vilka olika material av kakfat finns på marknaden?

På marknaden finns det ett helt uppsjö av olika kakfat. Fördelen är att du kan göra ett val som passar dig och beroende på vilket material du väljer kan det även påverka priset på fatet. Vi rekommenderar dock inte att du köper ett kakfat i plast, då det inte är särskilt robust. Välj hellre lergods, glas eller porslin som också kommer ge ett lite trevligare intryck.

Kan man diska ett kakfat i maskin?

De flesta fat kan faktiskt diskas i maskin. Men däremot rekommenderar vi ändå att du diskar det för hand. Resultatet ger ett kakfat som kommer att hålla längre och som inte risker att repas i diskmaskinen.

Hur vi valt produkter till vår topplista

För att du ska kunna göra ett bättre val av kakfat har vi valt att leta igenom marknadens utbud och kika på olika modellers för- och nackdelar. Det var särskilt några punkter som vi hade lite extra i åtanke och det var att modellerna ska vara populära, inte alltför dyra att investera i och att topplistan även ska innehålla lite olika varianter av kakfat. Oavsett vad du letar efter kan du därför hitta din favorit!

Ett kakfat är en utmärkt investering som kommer göra det lite trevligare att servera bullar, tårta eller kakor till dina gäster. Men många kakfat passar även bra för servering av charkuterier och ostar. Vilken modell på topplistan är din favorit?

Källor:

https://www.monederosmart.com/sv-se/kakfat-bast-i-test/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa kakfat
Cervera
Bagaren och kocken
Prisjakt
Pricerunner

Lämna en kommentar