Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa Gin & Tonic glasen 2023 – Välj ett glas som framhäver smakerna!

1. Orrefors Gin & Tonic 64 cl2. Holmegaard Perfection Ginglas3. Riedel Optic Gin & Tonic
Orrefors Gin & Tonic 64 clHolmegaard Perfection GinglasRiedel Optic Gin & Tonic

Bästa Gin & Tonic glasen – Gin är en uppskattad alkoholhaltig dryck som även har gett upphov till den klassiska drinken Gin & Tonic. Men för att du ska kunna njuta av drinken maximalt så är valet av glas viktigare än du kanske tror. Ett par anpassade glas som rymmer mer is kommer nämligen att framhäva smakerna i det gin du väljer och är även mer bekväma att dricka ifrån.

Vi har letat fram marknadens bästa Gin Tonic glas för att du ska kunna göra ett smartare val. Vi har varit noga med att inkludera val i samtliga prisklasser, så välj glas som passar dig och din budget!

Topp 3 Gin Tonic glas bäst i test

1. Vår vinnare! Orrefors Gin & Tonic 64 cl

 • 4-pack
 • Tål diskmaskin
 • Färg: Klar
 • Kapacitet: 64 centiliter

Gin & Tonic glasen från Orrefors är särskilt utformade för att både vara riktigt sköna att dricka ur, men även för att förstärka både smak och arom på drycken. Glasen har en klassisk tulpanformad kupa och rymmer 64 centiliter. Perfekt storlek för att rymma både gin, soda och massor av is.

Glasen är mycket robusta och har försetts med en greppvänlig fot. Dessutom är glasen mycket enkla att rengöra och tål diskmaskin. Ett par snygga och rejäla Gin Tonic glas som vi placerar högst upp på topplistan!

2. Holmegaard Perfection Ginglas – Klassisk design!

 • 2-pack
 • Rymlig design
 • Greppvänliga
 • Framhäver arom och smak

Dessa greppvänliga glas ginglas Perfection från varumärket Holmegaard är väldesignade, men ändå väldigt prisvänliga. Särskilt utformade för att ge dig en bättre drinkupplevelse och har en rymlig design som gör det enklare att blanda samtliga ingredienser och framhäva karaktären på det gin som du väljer att använda.

Glasen säljs i 2-pack och är lika praktiska att dricka ur, som de är snygga att ha framme på bardisken som dekoration. Om du letar efter ett par större ginglas som rymmer 90 centiliter, så är det denna modell du ska kika lite extra på!

3. Riedel Optic Gin & Tonic – Passar fler cocktails!

 • 4-pack
 • Kapacitet: 70 centiliter
 • Material: Kristallglas
 • Höjd: 12,4 centimeter

Varumärket Riedel har designat dessa populära Gin & Tonic glas Optic. Ett par fina glas som har tillverkats i kristallglas som är både rejäla och robusta. En stor fördel är också att glasen kan rengöras både för hand och i maskin.

Ginglasen har en speciell form som gör att den passar lite olika isbaserade drinkar, däribland har de en kapacitet på 70 centiliter som gör dem till ett perfekt val för Gin & Tonic. Glasen har en höjd på 12,4 centimeter och är riktigt sköna att dricka från.

Tre vanliga frågor om Gin Tonic glas:

Hur stort ska ett Gin Tonic glas vara?

Det är framförallt två saker som kommer att framhäva smaken på det gin du väljer, men som också gör upplevelsen bättre. Detta är storleken och formen på glasen som du väljer. Kapaciteten skiljer sig aningen åt mellan olika modeller, men vi rekommenderar att du framförallt kikar på en modell som rymmer 60 centiliter. Detta då glaset måste vara tillräckligt rymligt för att du ska kunna addera massor av is och även kunna blanda ingredienserna.

Hur påverkas smaken beroende på vilka glas du väljer?

För att du ska få den allra bästa smakupplevelsen så kommer valet av glas faktiskt ha stor betydelse. En rundare form på glasen som kommer att framhäva noterna i det gin du väljer att använda och blandar också ingredienserna enklare. Dessutom kommer smaken att framhävas om den är kyld, vilket är varför man ofta adderar väldigt mycket is i glaset.

Hur gör man den allra bästa Gin & Tonic?

Fördelen med Gin & Tonic är just att det krävs väldigt få ingredienser och tillbehör. Välj ett gin som passar dig, detta kan vara antingen en alkoholhaltig gin eller alkoholfri variant. Utöver detta krävs endast sodavatten, is och citron. En drinksked kommer att göra det enklare att vända ingredienserna.

Blanda 4 centiliter gin med sodavatten och rejält med is. Pressa sedan i citron och rör om. En Gin & Tonic behöver inte skakas, utan rör istället runt ingredienserna och sedan är det bara att njuta.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Att blanda ihop en riktigt trevlig Gin & Tonic på hemmaplan är det många som tycker om att göra. Men du kan också förhöja denna upplevelse lite extra och använda ett par glas som är särskilt designade för ginbaserade cocktails och allra helst ett par glas som är anpassade lite extra för Gin & Tonic.

Formen och storleken på glasen är därför någonting som vi hade särskilt i åtanke när vi valde ut vilka glas vi skulle inkludera på topplistan. Dessutom hade vi även pris och funktion i åtanke för att kunna skapa en topplista som innehåller någonting för alla.

Ta fredagsmyset till en helt ny nivå och investera i ett par praktiska och fina Gin & Tonic glas som kommer att framhäva smaken och aromen på drycken. Gör ett val som passar dig!

Källor och referenser:

https://folkofolk.se/klassisk-gin-tonic
https://www.ginglas.se/

Vi har jämfört ginglas avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

KitchenTime
Bagaren och kocken

Lämna en kommentar