Bästa gasbrännaren – Ger dig mer möjligheter i köket!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Satake Flame Master2. Rösle Livsmedelsbrännare3. Sievert Handyjet gasbrännare
Satake Flame MasterRösle LivsmedelsbrännareSievert Handyjet gasbrännare

Bästa gasbrännaren – Med en gasbrännare kan du snabbt skapa perfekta crème brulée hemma, men detta smarta kökstillbehör kan också användas till så mycket mer. Bland annat tändning av spisen eller om den modell du kikar på är utrustad med lite fler funktioner och munstycken, kan du även griljera och flambera dina råvaror till perfektion.

En bra gasbrännare behöver inte kosta skjortan. Men för att den ska vara säker och enkel att använda är det viktigt att den är robust och gärna har en justerbar låga.

Letar du efter den bästa gasbrännaren som ger dig fler möjligheter i köket, rekommenderar vi framförallt att du kikar på Satakes Flame Master. Den ger en mycket mjuk bränning och har även försetts med en grillfunktion.

Topp 3 gasbrännare bäst i test

1. Vinnaren! Satake Flame Master

 • Med grillfunktion
 • Ger en mjuk bränning
 • Enkel att använda
 • Avtagbart munstycke

Denna kompletta gasbrännare Flame Master från varumärket Satake är utrustad med grillfunktion. Detta ger dig fler möjligheter i köket och tillåter dig att både griljera och flambera både efterrätter och grilla på dina grönsaker, fisk eller köttbitar. Detta i kombination med modellens pris, gör den till ett vinnande val enligt oss!

Flame Master har försetts med ett avtagbart munstycke för att du ska kunna anpassa lågan och gasbrännarens styrka efter vad du tillagar. Med munstycket på får du en väldigt mjuk bränning och full kontroll. Letar du efter en pålitlig gasbrännare bör du kika lite extra på denna!

2. Rösle Livsmedelsbrännare – Många användningsområden!

 • Justerbar låga
 • Material: Rostfritt stål
 • Med barnlås
 • Fylls med tändargas

Denna livsmedelsbrännare från Rösle är en rejäl och säker modell. Då den är försedd med barnlås och har en justerbar låga, kan du hantera den både kontrollerat och varsamt. Dessutom gör priset den till ett bra val för dig oavsett budget. Den saknar grillfunktion, men kan användas för att skapa en perfekt krispig yta både på dina efterrätter och fiskrätter.

Men brännarens robusta handtag, får du ett skönt grepp under användning. Du kan även enkelt fylla på brännaren med tändargas, vilket gör den väldigt billig i drift. En prisvänlig modell som inte kommer göra dig besviken!

3. Sievert Handyjet gasbrännare  – Kan även användas som braständare!

 • Flera olika användningsområden
 • Med Piezotändning
 • Brännardiameter: 20 millimeter
 • Mycket prisvärd

Denna multifunktionella gasbrännare har mängder av användningsområden. Förutom att den är perfekt för flambering, karamellisering och griljering, så är den också perfekt som braständare.

Sieverts gasbrännare Handyjet är dessutom utrustad med flera andra egenskaper, som gör den till ett bra val för de flesta köksfantaster. Däribland en Piezotändning, som underlättar hanteringen avsevärt och ger gasbrännaren en brännardiameter på 20 millimeter. Ett robust och prisvänligt val som passar allas plånböcker!

Tre vanliga frågor om gasbrännare:

Vad kan man använda en gasbrännare till?

En gasbrännare kanske allra starkt förknippas med efterrätten crème brulée, där den används för att karamellisera sockerlagret så att det blir sådär härligt krispigt. Men faktum är att en gasbrännare kan användas till så mycket mer. Bland annat för att flambera och griljera grönsaker och kött, men kan också användas som en braständare.

Finns det några risker med att använda en gasbrännare?

Eftersom du kommer att arbeta med en låga så tillkommer givetvis en del risker. Se till att du arbetar lugnt och metodiskt för att du inte ska bränna dig och investera gärna i en gasbrännare där lågan kan justeras för att passa maträtten du ska tillaga perfekt. En kontrollerad användning gör automatiskt hanteringen mer säker. Har du barn i familjen, säkerställ också att den är utrustad med ett barnlås.

Vad fyller man en gasbrännare med?

Olika modeller använder sig av lite olika tändarvätskor. Men de allra flesta modeller som du köper för hemmabruk fylls med tändargas. Detta är enkelt att inköpa både på mackar och matvarubutiken, vilket gör att du alltid kan ha din gasbrännare redo för matlagningen. Tändargas gör även gasbrännaren väldigt billig i drift.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

För att kunna skapa denna topplista och artikel, påbörjade vi arbetet med att läsa recensioner och jämföra olika modeller och dess funktioner. Slutresultatet är en topplista som inriktar sig till samtliga köksfantaster och vi har valt att inkludera de bästa modellerna i tre olika priskategorier, för att du ska kunna basera valet på din budget. En bra gasbrännare behöver inte kosta alltför mycket.

Innan du väljer vilken modell du ska investera i är det viktigt att du funderar på vad du planerar att använda den till. Vill du kunna skapa crème brulée med ett perfekt krispigt täcke, eller vill du kunna griljera grönsaker eller köttbitar med gasbrännaren?

Med detta smarta kökstillbehör kan du få en härlig finish på dina maträtter och servera dina gäster en måltid som de sent ska glömma!

Länkar och referenser:

https://www.recepten.se/utrustning/gasbraennare.html

https://inspekto.se/creme-brulee/

https://testjakt.se/

Vi har jämfört gasbrännare avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Bagaren och kocken
Cervera
Kitchentime

Lämna en kommentar