Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa folieskäraren 2023 – Perfekt skurna bitar varje gång!

1. Zwilling folieskärare2. Blomus Leverman Pro3. Baltaz Dark Lever Style
Zwilling folieskärareBlomus Leverman ProBaltaz Dark Lever Style

Bästa folieskäraren 2023 – En folieskärare är ett mycket användbart köksredskap, både när du behöver täcka över din mat med folie eller öppna en flaska vin. Beroende på modell är den avsedd för lite olika typer av användningsområden, så här gäller det att du gör ett val som passar dig och vad du planerar att använda den till. Designen på folieskäraren gör även att priset kan variera kraftigt. 

När vi valde ut vilka modeller vi ville inkludera på topplistan, så var det framförallt dess användningsområden och prislapp som vi kikade lite extra på. Vi har valt att inkludera lite olika typer av folieskärare, för att du ska kunna göra ett mer personligt val som håller längre! 

Topp 3 folieskärare bäst i test 2023 

1. Vår Vinnare! Zwilling folieskärare

 • Användarvänlig
 • För plast och folie
 • Gör att folierullen räcker längre
 • Kompakt storlek

Från varumärket Zwilling hittar du denna folieskärare som är särskilt utformad för att du ska kunna skära av perfekta bitar av både folie och plast att täcka din mat med. Tack vare den kompakta storleken tar den upp minimalt med plats i kökslådan och är mycket användarvänlig, för att den ska vara tilltalande för alla kök.

En folieskärare som denna hjälper dig att få ut mer av varje folierulle och är dessutom mycket prisvänlig så att du kan spara pengar på flera sätt. En bra investering för alla tycker vi och det är därför som vi placerade den högst upp på topplistan!

2. Blomus Leverman Pro – Multifunktionell modell!

 • Öppnar även dina vinflaskor
 • Enkel att använda
 • Flera olika ändamål
 • Elegant design

Varumärket Blomus har designat denna folieskärare Leverman Pro med inkluderad korkskruvsöppnare, en 2-i-1 modell som kan användas på flera olika sätt. Dock är den särskilt designad för dig som älskar vin som har försetts med både kork och aluminium.

Denna modell är robust, vilket påverkar priset en aning. Korkskruvöppnaren är tillverkad av krompläterat stål som har kombinerats med tålig plast för att ge dig ett skönt grepp. Extra spiral medföljer också, vilket säkerställer att Leverman Pro håller i många, många år. En bra present både till dig själv och någon du tycker om!

3. Baltaz Dark Lever Style – Robust konstruktion!

 • Rejäla material
 • Med inbyggd korkskruv
 • Längd: 14 centimeter
 • Stilren design

Det franska varumärket Baltaz har designat denna stilrena folieskäraren Dark Lever Style, med inkluderad korkskruvsöppnare är den en ren fröjd att använda och underlättar framförallt när du behöver öppna en vinflaska på smidigare sätt.

Denna modell har en längd på 14 centimeter, vilket innebär att den ligger skönt i handen och även tar upp minimalt med plats i köket. En folieskärare som vi rekommenderar skarpt till dig som prioriterar kvalitet!

Tre vanliga frågor om folieskärare:    

Vad kan man använda en folieskärare till?

Vad gäller folieskärare så är de antingen designade för att användas till folie och underlätta så att du får en perfekt skuren kant. Andra modeller är mer anpassade för vinflaskor och kommer då med en inkluderad korkskruvsöppnare.

Fördelar med att använda en foliskärare?

Det är framförallt två fördelar som en folieskärare ger. En modell som är anpassad för folie som ska användas tillsammans med mat, så kommer den att hjälpa dig att skära rätt storlekar på foliet så att du inte slösar på rullen i onödan. En modell som istället är anpassad för vinflaskor kommer hjälpa dig att skära igenom foliet runt flaskan så att du kan komma åt korken lättare.

Är det miljövänligt att använda en folieskärare?

Anledningen till att folieskärare ses som en mer miljövänlig pryl är att den kan hjälpa dig att inte slösa på plast eller folie. Det är ibland svårt att veta hur mycket man behöver och när man drar av kommer kanterna bli trubbiga och kanske även du kommer att dra av mer än du behöver. En folieskärare som är särskilt anpassad för folierullar eller plastfolie kommer därför hjälpa dig att få rullen att räcka längre.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Att välja rätt modell kan vara knepigt, men behöver inte vara det så länge man har sig själv i åtanke och funderar på vad man ska använda produkten till.

För att underlätta ditt val har vi inkluderat lite olika typer av folieskärare, så att du sedan kan göra ett val som passar dig allra bäst. På topplistan hittar du tre modeller som har valts ut efter att vi har jämfört marknadens modeller av folieskärare och dess funktioner och egenskaper.

Så om du ofta har problem med att öppna vinflaskan till helgmiddagen eller alltid råkar riva av för mycket folie när du ska täcka för mat i kylen så kommer en folieskärare att vara en ypperlig investering. Den kan hjälpa dig att spara på tid och pengar!

Källor och referenser:

https://www.mabra.com/halsa/spara-aldrig-dina-matrester-i-aluminiumfolie-har-ar-varfor/7797415

https://www.wineandbarrels.se/blogg/24-guide-vilken-korkskruv-ar-bast-stort-test/

Vi har jämfört folieskärare avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Cervera
Bagaren & kocken
Pricerunner
Prisjakt

Lämna en kommentar