Bästa cocktailsetet 2023 – blanda dina drinkar som ett proffs!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Alessi Boston Shakerset2. Georg Jensen Sky cocktailset3. Dorre Art Barset
Alessi Boston ShakersetGeorg Jensen Sky cocktailsetDorre Art Barset

Bästa cocktailsetet – Ett riktigt bra cocktailset lockar fram bartendern inom dig. Att skapa goda drinkar åt gästerna höjer stämningen på vilken fest som helst. Med en shaker, sil och mätkopp kan du skapa oändligt många olika sorters drinkar både med och utan alkohol. För att hjälpa dig att hitta det bästa cocktailsetet har vi testat utbudet på den svenska marknaden och utsett tre vinnare. Du hittar också svar på vanliga frågor samt tips på hur du går tillväga när du blandar drinkar till vännerna med hjälp av ett cocktailset.

Vilket cocktailset är bäst i test?

Så genomfördes testet

Utbudet av cocktailset och tillbehör är stort. Priserna varierar stort från ett par hundralappar till flera tusentals kronor. För att göra det lättare för dig att välja ett cocktailset som passar din plånbok har vi valt ut vinnare olika prisklasser; premium, mellan och budget. Alla produkter i det det här testet kommer från svenska webbutiker vilket gör att du kan känna dig trygg när du handlar.

För att utse vinnarna har vi jämfört produkterna utifrån följande kriterier:

 • Kvalitet
 • Användarvänlighet
 • Design
 • Material
 • Prisvärdhet
 • Kundbetyg

Topp 3 Bästa Cocktailsetet

1. Alessi Boston Shakerset 4 delar Koppar – Premium

Om du letar efter ett riktigt lyxigt och snyggt cocktailset är Boston Shakern från Alessi det utmärkta valet. Alessi är italienskt designvarumärke som är kända för att kombinera funktionalitet och innovation med vacker design. Just den här kopparfärgade shaker är designad av Ettore Sottsass. En mycket stilig och proffsig shaker som kommer garanterat att bli en succé på alla fester!

Det är ett praktiskt set som består av fyra delar; en shaker, ett cocktailmått, en cocktailsil och en drinkpinne. Samtliga delar är tillverkade i rostfritt stål med en läcker kopparplätering. Det rostfria stålet gör shaken stadig och greppvänlig vilket är ett måste för att kunna blanda drinkar ordentligt. Shakern består av två delar som enkelt monteras ihop. Det smidiga cocktailmåttet består av två sidor som rymmer 4 cl respektive 2 cl. Silen är en klassisk modell med fyra ben som sitter på plats när du vill få bort is, fruktkött och annat när du häller upp drinken. Drinkpinnen är en uppskattad och elegant detalj som fulländar drinkblandningen.

Det är det dyraste setet i testet, men det är värt varenda krona. Den snygga och moderna designen i kombination med dess användarvänliga funktion gör det till ett mycket bra val. Denna shaker är ett resultat av omfattande studier på olika tillbehör inom bar- och restaurangverksamheten. Alessi Boston Shaker har hyllats av professionella bartenders såväl som i internationella bäst-i-test.

Fördelar:

 • Mycket snygg design
 • Elegant, men samtidigt robust
 • Rostfritt stål med vacker kopparplätering
 • Mycket händig att använda

Nackdelar:

 • Kräver en större budget

Du hittar produkten här.

2. Georg Jensen Sky cocktailset i 3 delar – Mellan

Det här vackra cocktailsetet från danska Georg Jensen är ett utmärkt val om du vill ha en stilren variant. Med skinande blankt rostfritt stål och organiska former är Sky cocktailset mycket snyggt att ställa fram på festen. Det består av tre delar; en shaker, sked och jigger. Samtliga delar är tillverkade av rostfritt stål och tål maskindisk. En jigger är ett cocktailmått.

Sky är en specialdesignade kollektion av den franska industri- och inredningsarkitekten Aurélien Barbry. Med ett formspråk som kännetecknar Georg Jensen har han skapat en modern klassiker till barskåpet. Om du gillar minimalistisk och exklusiv design är det här ett perfekt val.

Det här cocktailsetet har fått många positiva kundrecensioner och många hyllar designen, funktionaliteten och priset. Trots att många produkter från Georg Jensen kan vara ganska dyra är det här setet faktiskt väldigt prisvärt. Många användare uppskattar även att det finns en hel kollektion med ett komplett utbud av vin- och barredskap, exempelvis ishink och champagnekylare. Perfekt om du vill skapa en snygg servering hemma.

Fördelar:

 • Prisvärd
 • Tål maskindisk
 • Elegant design med organiska former
 • En del av en större kollektion

Nackdelar:

 • Kan vara svår att greppa

Du hittar produkten här.

3. Dorre Art Barset 3 delar rostfritt stål – Budget

Om du vill ha ett riktigt billigt cocktailset är Art Barset från Dorre ett bra val. Det är av betydligt lägre kvalitet än de övriga produkterna i testet, men det kostar bara ett par hundralappar. Om du bara ska använda cocktailsetet någon enstaka gång är det här ett bra val.

Dorre är ett svenskt varumärke som erbjuder prisvärda köks- och inredningsprodukter. Trots det låga priset har många av produkterna en stilren och funktionell design. Det här cocktailsetet är inget undantag utan består av tre klassiska delar; en shaker, en måttbägare och en drinksil. Samtliga delar är tillverkade av rostfritt stål och kan diskas i maskin.

Kundrecensionerna är blandade och vissa tycker att de olika delarna är väldigt tunna och känns ömtåliga. Silen har endast två ben vilket gör det krångligt att hålla den på plats. Även måttbägaren är något svår att hantera på grund av det tunna materialet. Med tanke på priset kan du inte räkna med att det här cocktailsetet från Dorre håller hög kvalitet. Det är dock en värdig budgetvinnare som passar bra för att blanda goda drinkar på förfesten i studentkorridoren!

Fördelar:

 • Mycket prisvärd
 • Stilren design
 • Tål maskindisk

Nackdelar:

 • Mycket tunn vilket gör den svår att använda
 • Relativt dålig kvalitet

Du hittar produkten här.

Vanliga frågor om cocktailset

Det finns många olika sorters cocktailset och priserna varierar stort. För att hjälpa dig att välja rätt produkt har vi sammanställt några av de vanligaste frågorna och svaren här.

Vad är ett cocktailset och hur använder jag det?

Ett cocktailset består av en uppsättning av redskap som behövs för att blanda drinkar. Oftast ingår en shaker, måttbägare samt en sil eller drinkpinne. Redskapen är vanligtvis tillverkade av rostfritt stål eller glas.

 • Shakern, som består av två delar, används för att blanda de olika ingredienserna. Alkohol, fruktjuice, is och annat hälls i shakern som sedan skakas ordentligt med locket på.
 • Måttbägaren används för att mäta upp rätt mängd alkohol så att du inte blandar för svaga eller för starka drycker.
 • Silen används för att hälla upp den blandade drinken utan att is och fruktbitar följer med i glasen.
 • Drinkpinnen blandar ingredienserna och ger ett festligt intryck.

Är ett dyrare cocktailset alltid bättre än ett billigare?

Precis som många andra produkter så får du vad du betalar för när du köper ett cocktailset. Ett dyrare set är ingen garanti för att det är bättre, men oftast håller det högre kvalitet än en billigare produkt. Om du vill ha ett cocktailset som håller i många år är det bäst att köpa en av de dyrare varianterna som dessutom är snyggare.

Vad ska jag tänka på när jag köper ett cocktailset?

Innan du köper ett cocktailset kan det vara bra att fundera över när och hur du ska använda det. Är det en kul grej till en enstaka förfest eller vill du kunna använda det i flera år? Vill du att setet ska stå framme eller ska det gömmas långt in i skåpet? Om du väljer en stilren och vacker design kan du med fördel även använda setet som prydnadsföremål.

Finns det något jag inte bör blanda i ett cocktailset?

Med ett bra cocktailset kan du blanda många olika sorters drinkar både med och utan alkohol. Det finns dock vissa ingredienser som du bör undvika:

 • Kolsyrade drycker. Kolsyran skapar ett ökat tryck vilket gör att locket på shakern kan flyga av när du skakar den. Häll istället på den kolsyrade drycken som ett sista steg i glaset.
 • Varma ingredienser. Även varma temperaturen kan skapa ett ökat tryck i shakern och därför bör du undvika varma ingredienser när du blandar drinkar med ditt cocktailset.
 • Stora isbitar. För att drinken ska ha möjlighet att kylas ned snabbt krävs det att isbitarna är små. Krossad is är också ett bra alternativ.

Lycka till med ditt drinkblandande!

Tack för att du har läst vårt bäst i test och vi hoppas du hittar det bästa cocktailsetet för dig!

Länkar och referenser:

Så här blandar du en klassisk Dry Martini

1. Alessi Boston Shakerset 4 delar Koppar – Premium
2. Georg Jensen Sky cocktailset i 3 delar – Mellan
3. Dorre Art Barset 3 delar rostfritt stål – Budget

Lämna en kommentar