Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

5 tips till att anordna ett white party hemma – Vi har alla bästa tips för den vita temafesten!

Anordna ett white party – Det är äntligen vår och vi går mot ljusare tider. Vad passar bättre än att anordna en temafest med allt i vitt? Ett white party är en fest där allt går i temat vitt – från kläder och dryck till dekorationer. Hur anordnar du på bästa sätt denna fest hemma och vilka tillbehör passar kvällen till ära?

Här har vi listat våra bästa tips och tillbehör till att anordna ett white party!

1. Bestäm dig tidigt för vilken typ av white party du vill ha

Innan du börjar planera inför din temafest är det bra om du tar inspiration från andra white partyn för att se vilken stil du vill att din fest ska ha. Det finns white partyn med Ibiza style, där all dekoration är ö-liknande och drömmig och dina gäster klär sig för stranden med mer casual klädsel. Sen har du white partyn i form a technofester som anordnas i Amsterdam, där gästerna är mer uppklädda för fest.  

När du har bestämt dig vilken väg du vill gå så är det dags att skriva ihop en lista på dina gäster och ordna med inbjudningskort. Självklart bör även inbjudningskorten gå i samma vita tema.  Köp gärna också vita hawaiikransar som varje gäst möts av när de kommer till festen om du väljer ett strandtema.

2. Beställ hem råvaror för matlagningen

Ska du laga mat till din fest, men har ont om tid att gå och handla alla råvaror kan du snabbt och enkelt beställa hem alla ingredienser till din matlagning hos en matleverantör. Detta gör att du kan spara tid när du planerar för resten av festen.

Slå ihop en egen matkasse med ingredienser för exempelvis förrätt, varmrätt och efterrätt som passar till din fest. Något att rekommendera är att köpa råvaror som tillsammans får ett vitt eller så pass ljust resultat som möjligt. Du kan exempelvis bjuda på en potatissallad eller varför inte grillad melon med rostad kokos och fetaost till förrätt.

Till varmrätt kan du med fördel laga ihop grillad kyckling med rostad potatis och västerbottenaioli. Toppa detta med lite grovt havssalt och vi kan garantera en fullträff!

3. Gör om ditt hem till en vit oas

Här kan du krydda på ordentligt. Eftersom ett white party inte är har så mycket mer tema i sig, än att allt bör vara i vitt tycker vi att du kan spela på detta och rent av förvandla hela hemet till olika vita nyanser.

Duka bord med vita bordsdukar och köp vita serpentiner som du kan hänga både i fönster och dekorera upp på borden. Köp till vita champagneglas som du kan servera kvällens dricka i och häng upp vita ballonger på passande ställen hemmaeSjälvklart bör du även köpa vita servetter och om du vill spara på disk kan du införskaffa vita pappersassietter att servera maten och tilltuggen på.

4. Hitta den bästa vita klädseln till festen!

Klädseln är det kanske viktigaste för ett white partytema. När du har bestämt dig för vilken typ av klädsel som passar din fest allra bäst är det dags att gå ut och leta efter den bästa kostymen! Du kan exempelvis välja mellan olika vita kostymer, om du vill vara riktigt uppklädd. För män som inte vill vara fullt så uppklädda, kan det gott och väl räcka med en vit skjorta.

För kvinnor kan en vit tyllkjol vara ett fint alternativ. Vill du inte gå barbent kan du också köpa till vita strumpbyxor och matcha detta med ett vitt linne. För att piffa upp klädseln kan du också köpa till detaljer som en vit slips, vit peruk, långa vita handskar eller en vit hatt till festen.

5. Glöm inte drickan!

Under ett white party bör du också servera vit eller så ofärgad dryck som möjligt för att hålla dig till temat. Håll dig därför till vitt vin, champagne eller cava, alternativt ofärgat groggvirke för den som vill avnjuta en drink. Skaka ihop de uppfriskande drinkarna med hjälp av en drinkshaker och dekorera med genomskinliga drinkpinnar eller drinkpinnar med cocktailglasmotiv.  

Vill du göra det extra festligt kan du också ordna en bål för dina gäster och toppa detta med vita, långa jättesugrör som alla kan dricka ur under kvällens gång.

3 vanliga frågor om white party

1. Var kommer temafesten white party ifrån?

Det finns lite delade meningar om var white party verkligen härstammar ifrån. En del hävdar att den första festen med vitt tema hölls i Chicago år 1974. Den blev en sådan succé att det blev en årlig tillställning under 36 år framöver. Andra härleder till “Sensation White”, ett populärt dansevenemang i Amsterdam som startade för 15 år sedan, där allt går i vitt.

2. Måste allt vara i vitt på ett white party?

Denna temafest är precis som den låter, en vit fest. Därför bör du som gäst respektera klädkoden och komma i så mycket vit klädsel du kan. Det finns däremot en hel del olika nyanser av vitt som du kan mixa och matcha om du inte vill komma till festen i en helvit färg.

3. Kan man kombinera ett white party med sin studentfest?

Absolut kan du göra det! På en studentfest är det underförstått att man även där ska klä sig i vitt. Vill du ha en lite annorlunda studentmottagning kan du därför spela på temat och anordna ditt studentfirande precis som ett white party, bara det att ni har någonting extra speciellt att fira. Det är bara din fantasi som sätter stopp för hur ett white party kan kombineras!

Källor och annat läsvärt:
Läs om white party hos wikipedia

Lämna en kommentar