Anordna en mexikansk maskeradfest! 

Älskar du sydamerikanska smaker och musik kan en mexikansk maskeradfest vara ett perfekt tema för årets fester. Sombreros, kaktusballonger och låtsasmustascher är bara några av detaljerna du kan köpa till din mexikanska maskeradfest. Vi har listat våra favoriter av kostymer, dekorationer och tillbehör till festen! 

Mexikansk temafest 

Att anordna en mexikansk temafest är ett perfekt sätt att få alla dina nära och kära att klä upp sig i latinamerikanska skepnader med stora hattar och passande detaljer.

Här kan du välja mellan att slå på stort med maskeraddräkter eller endast köpa till tillbehör och dekorationer för en sydamerikansk kväll. Vad sägs om poncholiknande västar, stora, färgglada hattar eller runda skålar fyllda med nachos, tacosåser och tortilla i massor? 

Mexikanska teman är ofta uppskattade och här har ni en hel del skojiga dekorationer och detaljer som säkerligen kommer uppskattas av alla som gästar din fest. En mexikansk temafest kan du anordna både sommar som vinter, inom-eller utomhus med goda färgglada drinkar och roliga aktiviteter kvällen till ära. 

Dekoration och tillbehör 

För att din maskeradfest ska kännas som Mexiko kan du dekorera och köpa till en hel del tillbehör till festen som du kan sätta upp och lägga fram för att sätta den rätta tonen för temafesten. Du kan exempelvis köpa girlanger med kaktusar, sombreros och chilipeppar hängandes i färgglada färger tillsammans med folieballonger med kaktusmotiv.  

Lamadjur är även typiska djur i Sydamerika så har här du en hel del dekorationer du kan sätta upp. Vad sägs om en lama plastduk till bordet eller papperstallrikar och muggar med lamamotiv?

Vill ni ha med några roliga aktiviteter på festen kan ni hänga upp en pinata föreställande ett färgglatt lamadjur som ni kan slå på för att få godis att falla ned.  

3 favoriter till din mexikanska maskeradfest 

Mexikansk sombrerohatt 

Vad vore en mexikansk temafest utan att dess gäster bär på en sombrerohatt? Denna sombrero är beige med vita och röda mönster längst med kanten på hatten och har ett matchande band som du kan fästa under hakan. Hatten har en god storlek som mäter 45 centimeter i diameter och är en självklar detalj att bära på festen.  

Matcha gärna hatten med en färgglad poncho och en svart låtsasmustasch och vi kan garantera att du blir utsedd som bäst klädd på den mec’xikanska temafesten! 

Fiesta flaggirlang 

För att ditt hem ska se och kännas som en riktig sydamerikansk fest rekommenderar vi att du dekorerar och det med nöje. Med denna Fiesta flaggirlang kommer ni i fiesta-stämning då girlangen har ett mexikanskt tema med röda, gula och gröna färger och motiv i form av härliga sombreros, en mexikansk matta och en fiesta flagga.  

Sätt gärna upp denna girlang över dörrar, vid fönster eller på väggen och ställ fram tacos, guacamole och nachos för dina gäster tillsammans med frozen margaritas och kvällen kommer genast bli en succé.  

Pinata Lama 

Under en mexikansk temafest bör ni ha med några passande aktiviteter som lockar gästerna och får dem att skratta. Med en pinata lama i flera olika färger hänger ni upp djuret på valfri plats och någon gång under kvällen ber ni era gäster sätta på sig ögonbindel för att med en pinne försöka slå ned pinatan som bjuder på goda treats inuti.  

Vill ni inte fylla pinatan med godis eller dylikt kan ni använda laman som en snygg inredningsdetalj till festen som ni kan ställa på ett bord eller liknande för att ge mer liv till er färgglada fest!  

 

Lämna en kommentar