10 tips för en perfekt Alla Hjärtans Dag!

Snart är det tid igen för årets mest romantiska dag. Choklad, blommor och uppvaktning står ofta på schemat. Men förutom presenterna, hur planerar du den perfekta dagen för den du håller kär?  

Vi har listat 10 tips för en perfekt alla hjärtans dag så årets mest romantiska dag ska bli så oförglömlig som möjligt! 

1. Hitta en personlig present 

Många skulle nog hålla med om att det är tanken som räknas, inte den faktiska presenten. Att få en personlig present är därför någonting som de flesta uppskattar, kanske till och med föredrar och kommer ihåg länge.  
 

Tänk därför på att ge någonting som din partner har pratat om tidigare eller någonting inom ett av dennes intresseområden.  

Tycker din partner om naturen? Då kanske en är hajkresa är den perfekta alla hjärtans dag-presenten. En matlagningskurs vore perfekt för den matintresserade. Med andra ord är en upplevelse eller en resa ofta en av de mest uppskattade presenterna. 

2. Bjud din partner på middagsdejt 

Kom ur den rutinmässiga vardagen och njut av en lång och romantisk middag! Har din partner en favoritrestaurang eller hjärta för ett speciellt kök? Överraska din partner med en trerätters middag. Ett tips är att inte avslöja vart ni ska på förhand. Ge bara din partner en klädkod och en tid att vara klar för att höja spänningen. 

Tänk dock på att boka bord i tid. Det är många som har samma tanke just på alla hjärtans dag. Om du dessvärre glömmer att boka bord, är risken stor att ni blir utan bord. 

3. Gå på bio 

Att spendera alla hjärtans dag med att ta ut din partner på en biokväll kan göra susen för förhållandet. Se gärna en romantisk film, eller en film ni båda velat se sedan länge. Huvudsaken är att ni gör någonting tillsammans, och få saker är så mysiga som att kura upp sig i en mörk biosalong bredvid den du håller kär.  

Glöm inte läsk och popcorn till filmen! Kanske kan du slå på stort med lite till exempel hjärtformade geléhallon dagen till ära. 

4. Laga mat hemma 

Vilken maträtt är din partners favorit? Överraska med en hemlagad middag med exempelvis bubbel och tända ljus. Att vägen till mannens hjärta går genom magen är ingen hemlighet. Med andra ord, har du dessutom en paradrätt kan du med fördel laga den till er speciella kväll. 

Planera dock in alla köp lite innan dagen till ära och toppa gärna middagen med en lyxig dessert! 

5. Ta en långpromenad 

Tycker du och din partner om att vara aktiva kan en långpromenad vara ett bra alternativ för ett alla hjärtans dag-firade. Ta gärna en långpromenad i skog eller annan natur beroende på väder och vart i landet ni bor. Är det en fin vinterdag kan ni också värma kaffe eller choklad i en termos och ta med något kaffebröd till promenaden.  

Älskar du vinternatur kan en snöskovandring i den jämtländska vildmarken kanske vara någonting för dig! 

6. Skriv ett kärleksbrev  

Ofta är vi inte bra på att berätta för vår partner hur vi verkligen känner. Vardagsstress och andra distraktioner kan göra att vi glömmer bort att visa uppskattning med ord. Ett tips för en perfekt alla hjärtans dag är att skriva ett kärleksbrev.  

Tänk ut de allra finaste egenskaperna hos din partner som du uppskattar mest av allt och få ner dina känslor på papper. För att det ska bli så personligt som möjligt, skriv gärna ett handskrivet brev med en penna i guld/silver för ett så fint brev som möjligt.  

7. Planera in en spakväll  

Har din partner ett stressfullt arbetsliv och skulle behöva lite avkoppling? Efter en lång arbetsdag kan en spakväll därför vara den bästa medicinen. Tänd lite levande ljus, häll upp ett bad med doftande oljor eller bjud på en massage.  

Sätt på er badrockar och matchande tofflor för att få en riktig hotell och spakänsla. Toppa gärna er spakväll med lugn, rogivande musik och ät och drick gärna någonting lyxigt till.  

8. Baka med kärlek 

Att baka en kärlekskaka kan vara en väldigt fin och romantisk gest för den du håller kär. Det finns otroligt många alla hjärtans dag recept på bakverk som du kan bjuda din partner på. Att exempelvis baka kärleksmuffins är en idé, eller varför inte lyxa till det med en kärlekstårta?  

Förutom bakingredienserna, garnera gärna dina bakverk med någonting i chokladväg och jordgubbar! 

9. Fixa en skattjakt 

Är du kreativ kan en skattjakt vara en otroligt rolig aktivitet för att visa din kärlek till din partner på. Börja med att skriva ledtrådar på små lappar, som sen till slut ska leda till att hitta dig och den överraskning du har planerat in. Det kan vara en favoritplats för er båda, eller en plats som betytt någonting för ert förhållande. 

Du kan också gärna blanda in främlingar i din skattjakt, exempelvis lämna den första ledtråden på ett fik nära din bostad eller på mataffären runt hörnet. Vi garanterar att skattjakten kommer bli oförglömlig! 

10. För trötta föräldrar – planera in barnvakt 

Ni som är småbarnsföräldrar vet vad vi pratar om. Livet kretsar runt barnen, matlagning, hämtning och blöjbyte. Det är ofta svårt under småbarnsåren att få den romantiska biten att gå ihop.  

Skaffa er en barnvakt för kvällen så ni äntligen får lite kvalitetstid tillsammans. Att få spendera en kväll tillsammans utan barn kan därför bli en nytändning för förhållandet eller äktenskapet. Planera tillsammans hur ni ska spendera kvällen ihop för bästa möjliga resultat. Vare sig ni stannar hemma eller går ut, är det viktiga att ni umgås på samma sätt som innan ni fick barn.  

Sammanfattning 

Att få till en perfekt alla hjärtans dag och överraska din partner behöver inte vara en svår uppgift. Det finns en hel del tips för att få den speciella dagen att bli lyckad. Allt från att laga middag hemma till att åka iväg på en resa tillsammans. Vad du än väljer att överraska din partner med, är huvudsaken att det är någonting  som ni båda gör tillsammans. Låt romantiken flöda! 

Länkar

Upplevelsepresenter till din flickvän
Överraska på alla hjärtans dag

* Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för partykungen, Greatdays, Box-experience

Lämna en kommentar